Bumi Cafe

Tämä lounas teki onnelliseksi. Lähdin kovalla tohinalla aurinkoisille kaduille ja jännittyneenä odottelin kolmosen sporaa, kun olin jostain (ei pysty muistamaan) bongannut “Buli” nimisen kahvilan ja kukapa ei haluaisi lounastaa bulissa mestassa?

No sehän oli luettu ihan päin seiniä ja sitten siinä Viiskulmassa häröillessä tuli vastaan vaikka mitä mielenkiintoisia uusia paikkoja (Mille Mozzarelle on kiinni! Ja samoja hemmoja on ilmeisesti Workshop Delicatessen/AKA Gastrobar/Primero) kuten Cafe Panik (Flammkuchen! .. wait a second, onks tämä Cafe DaJan etiäinen?) ja Kahvila Kuuma. Pistetään listalle.

A beautiful lunch experience in a small cafe serving a delicious choose-your-own phở soup. The bountiful set of ingredients on offer for creating your own bowl was excellent.

The area is packed with restaurants that you should visit, such as Len’s Keishoku, Il Bucatino and Coconut Street.

Enisveis, tämä Bumi Cafe on kaakkois-aasialaista meininkiä tarjoava pikku kioski ja kun lopulta (luulin eka että olin katsonut väärin ja lähdin vain harhailemaan epämääräisesti) pääsin mestoille, niin muistin että olin huomannut tämän Red Conception -reissulla.

Lounaaksi on tarjolla phở-buffet (! 12e), joka tässä tapauksessa tarkoitttaa itse kasattua soppakulhoa, samaan henkeen kuin Why join the navy when you can be a pirate -ravintolan make your own ramen -systeemi.

Tarjolla olikin aika kattava setti juttuja (oli enemmän, ei kykene muistaa kaikkea): Possua, kanaa, lehmää, jättikatkarapuja, mustekalaa, sinisimpukoita, sieniä, tofua, tofun kuorta, pakchoita, ituja, ohueksi leikattuja kasviksia (ainakin puna- ja valkokaalia sekä porkkanaa), kevätsipulia, pähkinöitä, paahdettua sipulia, chiliä, jotain etikkalientä tms, limeä, srirachaa, teriyakikastiketta, soijaa sekä muita mausteita.

Liemen sai valita kolmesta vaihtoehdosta: Kanaliemi, tom yum sekä kasvisliemi. Nuudeleita oli tarjolla: Munanuudelit, vermiselli sekä paksua nuudelia (tapioca?). Loppuun on kahvia tai teetä.

Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, jonka edestä löytyy mausteet ja josta saa liemen soppaan. Vesilasit löytyy buffan päältä, kuten myös aseet ja paprut. Päivän lehtiä on pöydillä. Itse tuikkasin paksujen nuudelien päälle kaikenlaista kamaa ja otin tom yum -liemeksi. Pöydissä on myös yrttejä mitä voi(?) poimia soppaan messiin.

Annos oli aivan ihana! Ruoat pidettiin lämpiminä höyryhauteessa joka piti lihat mehukkaina. Kaikki komponentit olivat laadukkaita ja herkullisen makuisia. Erityisesti merenelävien laaja kirjo (unohdin osan, enkä tajunnut ottaa kuvaa) miellytti sekä kaikki rouskuvat kasvikset yms.

Nuudelit olivat tosi hyviä, itse pidän näistä paksummista, erityisesti tällaisessa sopassa. Liemiä on sinänsä tullut parempiakin vastaan, mutta näin monipuolinen valikoima mielestäni nosti tämän kaupungin parhaimpien phở-keittojen joukkoon.

Tämä kannattaa ihan ehdottomasti käydä tyyppaamassa ja ainoa mikä aavistuksen häiritsi oli se, että sitä lientä laitettiin ehkä aavistuksen liian vähän. Tosin kyllä tästä nälkä lähti. Nyt heti sinne syömään! Tai viimeistään ensi viikolla (lounas on avoinna 11-15).

Sisustus on sympaattinen kaikkine perhosineen ja koristeineen. Tämä oli oikein kodikas ja toisaalta herttaisen ranskalaisen kahvilan oloinen. Täällä oli erittäin miellyttävää lounastaa herkullisen lämpimän keiton ääressä.

Asiakaspalvelu oli erittäin ystävällistä ja kohteliasta, kiitos siitä. Kaikki “buffan” komponentitkin esiteltiin suoraan kysymättä ja aseet sekä ruoka tuotiin pöytään. Kasvissyöjälle oli vaikka mitä, kannattaa käydä koestamassa. Lasten kanssa voisi periaatteessa piipahtaa vaikka sämpylällä, nekin näyttivät hyviltä.

Ps. Hiveswap!

Pps. Hienoja koneita. Ainiin! Suup/Foodlab menee kiinni.

URL www.facebook.com/bumipunavuori
Puhelin  045-1361883
Osoite  Pursimiehenkatu 21, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.