Parhaat sopat, osa 1

Tässä on nyt lähiaikoina tullut syötyä soppaa (tai keittoa, miten sen nyt haluaa nähdä, soppa on jotenkin hauskempi sana) sen verran paljon, että ajattelin laittaa nyt tähän listan Helsingin parhaimmista sopista/keitoista. Ja yritin valita sellaisia paikkoja, missä soppa on keskiössä, moni paikkahan tarjoaa buffan osana jne tällaisia. Harmikseni listalle ei osunut thaikkuja, kun niissä tulee syötyä keittoja pelkästään alkupalaksi. Pitääkin ottaa thaikkusopat kohteeksi jossain vaiheessa.

image

1. Fat Ramen

Paras soppa mitä itse olen tähän mennessä maistanut missään.

2. Soppakeittiö

Tämähän alkaa olla jo klassikko stadin ravintolatarjonnassa ja jos et ole soppajonossa vielä käynyt seisoskelemassa, niin nyt on sen aika. Itse pidän Hietsun hallissa sijaitsevaa viihtyisimpänä näistä kolmesta.

image

3. Soup

Makunsa puolesta tämä oli jo aika lähellä Soppakeittiötä, mutta jäi karvan verran kokonaiskokemuksessa. Tännekin kannattaa matkaa pidemmältäkin.

4. No. 5 Coffee

Aivan mahtavan makuinen Phở, ehkä kaupungin paras, ainakin omaan makuun.

image

5. Bodo

Loistava uusi tuttavuus ja erittäin hyvä nuudelisoppa miellyttävän freesissä ympäristössä.

6. Qulma

Marc Aulén, mies alkuperäisen Soppakeittiön takana, osaa edelleen heittää loistavat herkkupadat asiakkaan eteen. Soppabuffet toimii mahtavasti.

image

7. The Boom Room

Perjanta Phở oli maittava ja täyttävä ja aika samalla tasolla No. 5 Coffeen kanssa. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, huomaa tosin että keitto on vain perjantaisin listalla.

8. Why join the navy when you can be a pirate

Keitto-buffa tehtynä eri tavalla oli erittäin hauska kokemus ja täytyyhän täällä käydä jo pelkästään erikoisen nimen takia.

 

image

9. Momotoko

Japanilaisiin soppiin ja donburi-annoksiin keskittyvä mesta toimii hienosti.

10. Briossi

Täällä tuli syötyä herkullinen soppa ja leipä edulliseen hintaan hieman bistromaisessa ympäristössä.

 

Hyvää syksyä, käykääpäs nauttimassa lämmittäviä soppia!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.