Soup

image

HUOM! Ravintola on valitettavasti suljettu.

Soppakeittiö on mielenkiintoinen ravintolamuoto ja Soup on yksi näistä harvoista stadin lafkoista joka tarjoaa ekskluusiivisesti nestemäisempää ruokaa. Tässä on vielä lisätwistinä se, että täällä kaikki sopat ovat vegeä, mikä on oikein hyvä linjaus. Viime kerralla kun tänne yritin mennä, osuinkin Kok Thaihin, mutta nyt en harhautunut askelissani ja tallustelin hieman hipsterimäisen oloiseen ravintolaan sisään. Paikka tarjoaa neljää eri soppaa enemmän tai vähemmän vaihtuvalla listalla joko yhden kulhon (6e!), kulhon ja kahvin/teen (7e) tai santsikulhon kera (+1e!) eli melkoisen edullisella hintatasolla mennään. Mukaan kuuluu soppien lisäksi tilpehöörejä sekä itse tehtyä leipää. Sopat olivat tänään: Sweet potato coconut (tosin raflassa tämä oli merkattu cashew, ei coconut), broccoli, kyssäkaali ja tomaatti. Modaukseen löytyi: Kevätsipulia, marinoitua punasipulia, retiisiä, marinoitua punakaalia, itse tehtyjä krutonkeja, aiolia ja chilikastiketta. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille.

image

Hauskaan kuppiin tuli törpättyä ekaksi tomaattikeiton sekaan melkein kaikkia kondimentteja. Tomaattikeitto oli erinomaisen maukas ja rustiikilla tekstuurilla varustettu soppa. Tässä oli omaan suuhun sopivat mausteet ja mukaan nakatut lisukkeet komppasivat soppaa aivan loistavasti, erityisesti pidin punakaalista sekä -sipulista. Ja se chilikastikekkin taisi olla itse tehtyä ja mahtava lisä tähän jo muutenkin hieman mausteiseen soppaan. Leipäkin oli hyvä suoritus, rapsakka kuori ja kohtuullinen sitko sekä ihan hyvä maku. Santsikierroksella napattu sweet potato ja [cashew/coconut] (en tiedä kumpaa tähän nyt oli laitettu, tosin ei se kovin kookosmaiselle maistunut) piti sisällään myös porkkanasiipaleita. Tyrkkäsin tähän chilin sijasta sitä aiolia ja kylläpä sekin oli osattu tehdä hyvin. Krutongitkin olivat erinomaisia ja täytyy sanoa, että kyllä tämä hyvin pärjää mielestäni Soppakeittiön tarjoomille. Aivan ehdottomasti kannattaa käydä täällä ja se santsikuppi kannattaa ottaa, niin herkullisia ovat nämä soppakanuunoiden sisällöt.

image

Sisustus on tosiaan hieman hipsterimäisen kahvilan oloinen pikkuravintola. Valtavat vesipullot ja persoonalliset astiastot sekä tyylikkäät lamput viimeistelivät kokemuksen. Asiakaspalvelu oli oikein ystävällistä ja huomioonottavaista, korrektisti kysyttiin, että onko eka kerta ja ohjattiin ravintolan saloihin. Kuulemma saa maistaa useampiakin soppia, ei ole pakko rajoittaa vaan yhteen ja muutenkin vaikutti kovin joustavan rennolta touhulta. Kasvissyöjälle sopii kaikki ja todellakin kannattaa tulla käymään vaikka pidemmältäkin. Lasten kanssa voisin muuten tulla, mutta on tosiaan hieman eri suunnalla normireiteiltä ja aika snadihan tämä on ainakin vaunuille eikä oikein syöttötuoliakaan tainnut olla. Mutta ruoan puolesta voisi toki.

URL www.soup.fi
Puhelin 040-7756790
Osoite Runeberginkatu 54, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.