No. 5 Coffee

image

Kevät on päällä jo ihan kunnolla ja tästä intoutuneena lähdin kohti krunikkaa jossa on uudehko ravintola Nälkä. Matkalla sinne kävelin Kirkkokatua pitkin ja huomasin uuden kahvilan joka oli tullut toisen kahvilan tilalle mitä oli tarkoitus joskus koestaa. Tämä olikin sitten jännä tapaus, eli vietnamilaista ruokaa ja salaatteja tarjoava paikka. Ampaisin sisään, kun ikkunassa ollut kuva Phở-keitosta houkutteli enemmän kuin burgeri. Nälkä saa odottaa seuraavaa päivää. Ilmeisen staattisella listalla löytyi seuraavanlaisia vietnamilaisia annoksia: Phở kanalla tai naudalla (10e tai molemmilla 11e), Bun cha nem eli grillattua possua riisirullassa ilmeisesti ns. kesäkääryle-henkeen (12e), Gỏi cuốn eli juttuja riisirullassa (vege 950e, kana 10e ja tiikerirapu 12e), Đậu phụ eli paistettua tofu-kasvis-kastiketta riisin kera (10e), Bún bò Nam Bộ eli paistettua nuudelia naudan kera (10e) sekä Bò xào eli paistettua kanaa joko nuudelin tai riisin päällä (10e). Salaateissa löytyy seuraavat variaatiot: Vuohen-, sinihome-, mozzarella-, halloumi- tai fetajuusto (8,20e); Katkarapu, kana tai kana-vuohenjuusto (8,70e) tai Savulohi (9,80e). Annoksiin kuuluu leipä (näkkäriä, reissaria tai patonkia, levitteinä margis tai voimariini tms) sekä loppuun kahvi tai tee. Itse valitsin sen kana Phởn. Päivän lehdet löytyvät pöydiltä. Huom! Annosten kuvaukset saattavat olla väärin, kun webskaa ei kahvilalla ole (piti linkkaa kartan linkki Foursquareen kun ei oikein muuta löytynyt) eikä vietnamilainen keittiö ole ihan niin tuttu.

image

Alkuun vedetyt patonginpalaset olivat hyvästä patongista, rapsakka kuori ja pehmeä sisus, siten kuin pitääkin. Keitto tuli nopeasti ja oli upea ilmestys, kuva ei tee oikeutta annoksen koolle. Maku teki oikeutta ulkonäölle ja oli hyvin syvä ja rikas, pelkästään tätä lämmintä lientä oli miellyttävää nautiskella. Muutkin komponentit olivat kohdillaan ja koko keiton makumaailma oli erinomainen. Ainoa mikä tässä häiritsi oli roiskeet jotka tulivat paidalle syödessä, mutta siitä lienee turha syyttää keittoa. Keitto ei ollut tulinen, joten jossain vaiheessa taivuin ja lisäsin mukaan srirachaa (whee!), jota oli iso pullo pöydällä vikittelemässä. Tämä luonnollisesti paransi edelleen kokemusta. Ruoka oli niin hyvää, että mieli tekisi lipsua tavoista ja käydä kokeilemassa niitä kastikkeitakin, katsotaan antaako luonto periksi tällaiselle poikkeamalle. Tämä oli kertaluokkaa parempi kokemus kuin Lie Mi.

image

Sisustus oli siisti, valoisa ja kahvilamainen. Väripisteenä kuitenkin toimi erinomaisesti ikkunapaikalla sijaitseva matala itämainen pöytä jossa olisi voinut elbailla tyynyillä istuen. Tämä sai sopivasti eksotiikaa paikkaan. Toinen eksoottinen asia oli kaksi vietnamilaista(?) naista tiskin toisella puolella, jossa he tekivät ruoat. Eli ihan autenttisen oloista tavaraa siinäkin mielessä. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja nopeaa. Kasvissyöjälle löytyi tofu-juttuja ja tietty niitä salaatteja, mutta kyllä täällä pitää noita vietnamilaisia ruokia syödä ja olivat kyllä niin hyviä, että pitää käydä. Lasten kanssa voisin muuten tulla, mutta on hieman poissa normireiteiltä. Lokaatio saattaisi kuitenkin olla aivan oivallinen take-away safkan nappaamiseen mukaan Korkeasaari-reissulle ja pitääkin varmaan tehdä niin seuraavalla ekskursiolla. Hyvä ja sympaattinen mesta erinomaisella ruoalla, käy täällä!

URL http://www.no5coffee.fi/
Puhelin 040-0365434
Osoite Kirkkokatu 5, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.