Soppakeittiö (Hietsu)

Kävelin sitten hieman pidemmän matkaa Hietalahden Kauppahalliin ja menin Soppakeittiöön siellä. Tännehän tämä on tullut evakkoon Wanhan Kauppahallin käytäviltä. Tilaus ja maksu tiskille ja valinto kohdistui Bouillabaisseen, joka on kai tavallaan heidän bravuurinsa ja löytyykin aina(?) listalta. Tuttu ja turvallinen maku, jonka jo erinomaisen tason nostaa korkeammalle mainio valkosipulimajoneesi.

Hietsussa on myös erinomaista kun pääsee istumaan tilavaan ja valoisaan “yläkertaan”. Leivät otetaan yrttiöljyn kanssa alakerrasta mukaan ja yläkerrasta(kin) löytyy vesi. Ripeä ja ystävällinen palvelu, soppaa ei tarvinnut kauaa odottaa.

Kasvissyöjille löytyy aina (tai ainakin joka kerta kun on itse käynyt) kasvissoppa, olen muistaakseni aikoinaan Hakiksen vastaavassa niitä maistellut useammankin kerran ja hyviähän nämä (melkein) aina ovat. Lapsellisille tämä Hietsun kokoonpano voisi vielä mennäkin, varsinkin kun heille voi ottaa jotain pientä purtavaa jostain muusta kojusta. Vai heittävätkö Suomen terveysviranomaiset lapset kadulle näin räikeästä toiminnasta? Saako näin edes tehdä? Mutta siis tilan puolesta täällä pystyy pyörimään isommallakin kokoonpanolla.

URL katijafille.fi/soppakeittio
Puhelin 09-6123226
Osoite Lönnrotinkatu 34, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.