Why join the navy when you can be a pirate

image

Tänään piti käydä pikaisella, kun on hieman kiirus ja paikaksi valikoitui hetki sitten avattu (ja hyvin hypetetty, mikä ei ole ihme kun kyseessä on SEKin alakerta) ravintola/baari/konseptisysteemi. Paikka tarjoaa kaikenlaista trendikästä, kuten erilaisia smoothieita (5,90e – 8,90e), tuorepuristeltuja mehuja (4,90e – 5,90e), “power shotteja” eli edellisia pienemmässä mittakaavassa (3,90e), täytettyjä leipiä (6,90e – 7,90e) sekä aamiaista (puuroja marjoilla ilmeisesti?), että lounasta. Lounaalla vaikuttaisi olevan tarjolla “Ramen” soppa (9,90e) vapaavalintaisilla komponenteilla joka päivä ja sitten salaatti (olisko ollut tuo sama 9,90e) päivittäin vaihtuvalla pääraaka-aineella. Tänään salaatin puolella oli vuorossa satay-kana. Sopan komponenteiksi on tarjolla: Korianteria, chiliä, bok choyta (paksoi), kukkakaalia, nuudelia, porkkanaa, retiisiä, sieniä, paprikaa, kevätsipulia, kanaa, ituja, kaikenlaisia siemeniä, sambak oelekia sekä tietysti sitä lientä. Tiskiltä löytyy myös patonkia viipaloituna ja limemaustettua vettä. Itselle valikoitui se soppa, kun halusin hieman vertailla muihin itämaishenkisiin soppiin mitä on tullut kokeiltua. Tilaus ja maksu hoidettiin tiskillä ja oven vierestä löytyi päivän lehdet.

image

Itse kasaaminen oli yllättävän hauskaa! Tosin tässä oli sama ongelma kuin Hima & Salin (en ole ehtinyt vielä käydä blogin aloittamisen jälkeen, mutta hyvin tuttu paikka) wokissa, eli silmät syövät enemmän kuin vatsa. Yllättävän riittoisan pinon kasaamisen jälkeen törmäsin toiseen pienehköön käytettävyysongelmaan, eli hauskan muotoista lautasta tuli pidettyä niin, että reuna oli tasaisesti. Valitettavasti tämä ei ollut kuitenkaan lautasen luonnollinen asento, joten pöydälle asetettaessa liemi alkoi tulvia villisti reunan yli. Tämä toki hoitui nesteen hörppimisellä, ahneella jne. Soppa oli ihan hyvää, liemihän tässä on pääosassa ja se oli ihan jees. Mutta ei kuitenkaan yltänyt No. 5 Coffeen, Boom Roomin  tai varsinkaan Fat Ramenin leveleille. Lie Mi ehkä kuitenkin jäi taakse, varsinkin kokonaiskokemuksessa. Itse komponentit joista soppa kasattiin olivat tuoreita ja hyviä. Tällä kertaa jopa kukkakaali maistui itselle ja ainakin soppa oli reilun tulista (oli pakko laittaa ihan liikaa chiliä). Oli tämä ihan kokemisen arvoinen lounas.

image

Sisustus on yksinkertaisen trendikäs sortumatta liialliseen hipsterimäisyyteen. Isot ikkunat tulvivat valoa ravintolaan ja täällä oli kiva istuskella ihmettelemässä Annankadun vilinää. Pidin myös valikoidusta ääniraidasta, kokonaisuutena ravintola oli oikein toimiva. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja hyvin ystävällistä. Kasvissyöjälle oli se soppa (en tosin tiedä liemen koostumusta, eli onko lihaa) ja mielestäni kannattaa käydä koestamassa, tällainen legomainen annoksen kasaaminen oli ainakin omasta mielestä hauskaa. Lasten kanssa en ehkä tänne ihan heti ensimmäiseksi itse lähtisi, mutta toisaalta tilaa oli ihan ok ja kai niistä leivistä ainakin saisi jotain särvintä.

URL www.whyjoin.fi
Puhelin 040-6543111
Osoite Annankatu 28, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.