Momotoko

image

Passikuvat piti saada ja koska nykyään on isove.. tai siis palvelualtis virkamieskoneisto, niin kuvathan menevät kivasti sähköisinä suoraan Aikatalon Tunninkuvasta poliisille. Hommaan ei edes mennyt kokonaista tuntia, nimestä huolimatta ja pääsinkin todella nopeasti hakeutumaan lounaspaikkaan. Joka tänäänkään ei ollut ennalta suunniteltu ja meinasi mennä vaikeaksi, mutta onneksi eteen osui Wrong (Noodle Bar) -ravintolan tilalle napsahtanut Momotoko, jossa on jokun artikkelin takia pitänyt käydä jo aiemmin. Kyseessä on siis japanilaista ruokaa (ei sushia, taivaan kiitos) tarjoava pikaruokapaikka. Päivittäin vaihtuvalla (mutta ilmeisen staattisella) listalla oli lounasvaihtoehtoina: Basil & cheese pork ramen eli uuni porsaankylkeä, fish tofu, soijamarinoitu kananmuna, makeaa maissia, kauden vihanneksia, merilevää, basilikaa, oliiviöljyä ja parmesaanijuustoa (11e), Chili miso seafood ramen eli äyriäisiä, fish cake, soijamarinoitu kananmuna, makeaa maissia, kauden vihanneksia, merilevää, rucolaa ja momotokon chili miso (11,50e); Teriyaki chicken donburi rice eli paistettua kanaa, soijamarinoitu kananmuna, merilevää, kauden vihanneksia, ruohosipulia, rucolaa, seesamiöljyä ja teriyaki kastike (11,50e). Kello 14-17 lounaat maksavat 12e ja kaikkiin lounaisiin kuuluu salaatti skeä kahvi tai (valmiiksi haudutettu macha!) tee. Itselle osui tuo äyriäis-ramen. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, josta jostain syystä ei saa salaattia mukaan (näitä oli siis joukko tiskin takana valmiina), mutta aseet ja tee+vesi löytyy kyllä.

image

Pöydässä sitten hörpin teetä ja odottelin annosta, asettelin kuitenkin salaatin muiden vermeiden viereen ihan vaan esteettisistä syistä (olen niin fantastinen kuvaaja). Alkusalaatti oli kiva, tykkäsin kovasti siitä kastikkeesta, muuten ei kauheasti säväyttänyt, mutta kiva että oli. Pääruoka olikin sitten melkoinen saavi, kuten näissä itämais-henkisissä soppapaikoissa tuppaa olemaan. Annos oli myös kauniisti aseteltu ja näytti herkulliselta. Kiinni hyökätessä havaitsin, että katkikset olivat jopa ihan aavistuksen ali, mutta kun näitä pyöritteli hetken siinä hyvin kuumassa liemessä, niin tulivat juuri sopiviksi. Tämä onkin oikein hyvä tapa toimittaa katkaravut, jotka kuitenkin menevät ikävän oloisiksi jos ne ovat liian pitkään kuumassa. Katkikset olivat siis hyviä, kuten myös sopivan kypsyiset, isot simpukat. Nuudelit maistuivat myöskin, sekä merilevä. Sitä rucolaa en taas jotenkin vaan tajunnut (miksi tätä pitää tyrkkiä joka paikkaan?), paitsi nyt ulkoasun freesaamisen näkökulmasta. Ne maissitkin olivat aika jännä komponentti tähän kontekstiin, mutta pidän maissista ja omalla kohdalla tämä toimi ihan jees ja antoi annokselle lisää ruokaisuutta. Nuudelit ja muut hässäkät syötyäni hörpin ronskisti (pahoittelut vieressä istuvalle neidille) kulhosta loput chili-misosta. Omalta kohdalta täytyy tästä liemestä todeta pari juttua. Ensinnäkin liemi oli oikein hyvää, mutta ei niin hyvää kuin esim. Fat Ramenissa. Mielestäni tämä sijoittui Lie Mi ja Boom Roomin välimaastoon, eli Why join the navy etc paikkeille (ehkä hieman maukkaampi liemi, mutta ei niin laajaa variaatiota kuin hauskassa Do It Yourself ramen-soppabuffassa). Toiseksi, ei ollut kauhean tulista, joten roiskin vapautuneesti chiliöljyä ympäriinsä ja sain pientä lisäpotkua makuun. Loppupeleissä tämä oli hauska tuttavuus ja oikein kelvollinen lounas. Ja mielestäni parempi ruoka kuin jo sinänsä ihan hyvässä Wrongissa.

image

Sisustus olikin sitten aika suoraan Wrongin melko trendikkään ja freesin oloinen sisustus hassuilla köysikattokoristeilla ja muilla koriste-esineillä modattuna. Graafinen ilmekin oli saatu duunattua kivan oloiseksi ja tämä oli melko linjakas kokemus, isoine menu-seinäprintteineen kaikkineen. Täällä oli oikein kiva istuskella ja lounastaa, mutta on suosittu, joten kannattaa olla aikaisin tai myöhään liikkeellä. Kasvissyöjälle ei ollut lounaslistalla mitään ja varsinaiselta menultakin löytyy vain Miso vegetable eli kauden vihanneksia, tofua, soijamarinoitu kananmuna, makeaa maissia, merilevää, rucolaa, herneenversoa ja paistettua valkosipulia (14,50e mikä on tällaisesta lounaasta aika paljon). Lasten kanssa en ehkä vääntäytyisi lounastajien sekaan, tosin kyllä heille varmasti nuo donburit maistuisivat.

URL www.momotoko.com
Puhelin n/a
Osoite Yliopistonkatu 5, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.