Kaikki kommentit

  • From anttim on Musta Härkä

    Tässä nyt vuoden verran seurannut tätä loistavaa blogia. Loistavaa siksi, että harvoin muuten saa näin kattavasti yleistietoa Stadin lounaspaikoista tai muutenkaan ruokapaikoista. Kiitokset!

    Sen sijaan näistä arvioista pakko antaa kritiikkiä. En tiedä, kuinka merkityksellisenä näet ruokakritiikin tässä harrasteprojektissasi. Ehkä se ei ole se juttu laisinkaan. Nimittäin raflojen ruoan tasosta nämä postaukset eivät oikein mielestäni kovin hyvin kerro. Musta härkä esimerkiksi on mielestäni hyvin tylsä bulkki-intialaista tarjoava mesta, jonka paras puoli lienee, että safkaa saa vetää kuinka paljon haluaa. Jos siis haluaa. Arviosi perusteella ruoka on ihan keskivertoa ja raflan sisustuskin ihan ookoo. Tiedä sitten, miten itse 720 raflan jälkeen miettisin Mustasta härästä, mutta eihän se nyt ole kummankaan osalta häävi. No, makuasioita ilmeisesti. Kaipaisin vaan vähän terävämpää analyysia. Kehuja ihan reilusti, jos tarvis ja myös haukkumisia. Olet kuitenkin anonyymikin, joten turha säästellä!

    Go to comment
    2017/08/25 at 12:25 am
    • From Juha on Musta Härkä

      Kiitos rakentavasta kritiikistä ja yleensäkin kommentoinnista, arvostan. Musta Härkä ruoan puolesta oli kieltämättä melko bulkkia, mutta asetan sen kuitenkin jokseenkin samalle tasolle kuin muutkin tuollaiset mättöbuffaa tarjoavat etäisesti kaakkois-aasialaiset lounaspaikat. Makuprofiililtaan tämä intia/nepal ovat kuitenkin itselle mieluisampia kuin ihan stanu Sodexho-linjasto tms, mutta vain hieman. Sisustus ei ole tosiaan kauhean aistikas, mutta jotenkin tällaiset rosoiset kuppilat kiehtovat itseäni. En osaa eritellä, että mistä se johtuu.

      Tiedostan kyllä, että voisin olla tarkempikin noissa arvioissa ja jaaritella enemmän ruoan yksityiskohdista, sekä hakea terävämpää linjaa. Ja tavallaan se on yksi aspekti tässä kirjoitusharjoituksessa, vaikkakaan en nyt varsinaisesti mihinkään ravintolakriitikon suuntaan yritä kehittyä, vaan enemmänkin yritän kanavoida sitä puhekielimäistä ja selkärangasta soljuvaa tekstiä. Tämä siis vastapainoksi duunissa väsätylle tekniselle tekstille. Ja pitemmällä aikavälillä tekisi mieli kirjoittaa joku kirja ja paras tapa harjoitella sitä varten on kirjoittaa ja paljon. Mutta kieltämättä se harjoittelu voisi olla paljon jäsennellympää.

      Tämä oli oikein hyvä kommentti ja sai minut miettimään, että miksi tätä teen. Haluanko (tai enemmänkin löydänkö vielä motivaatiota) tarkentaa omia päämääriä tämän osalta vai alanko lopetella blogia. Tässä olen jo muutaman viikon tuskastellut koko touhun kanssa ja pitääkin viikonloppuna yrittää syväluotaa omaa visiota. Nyt tämä on edennyt vähän tällaisena “löysin rantein” kirjoitteluna, kun suurin osa rajallisesta kapasiteestistani on kohdentunut duuni-yms-juttuihin.

      Selvästi jotain tämän osalta pitää tehdä, nykyisellään kirjoittelu ei palvele enää sitä alkuperäistä tarkoitustaan, vaan tuntuu enemmän sellaiselta rutinoituneelta pakkopullalta. Ja tämänhän piti olla hauska harrastus joka vie välillä stressaantuneet ajatukset muualle sekä tutustuttaa minut uusiin paikkohin synnyinkaupungissani. Sekä tietysti pakottaa minut suoltamaan suuren määrän tekstiä kovalla vauhdilla. Hyvä! Lisää tällaista palautetta!

      Go to comment
      2017/08/25 at 2:47 pm
  • From abcde on Beerger

    Taitaa tuo pihvin kypsyys vaihdella aika paljon, itsellä oli lähes raaka kun alkukesästä kävin.

    Go to comment
    2017/08/24 at 12:14 pm
    • From Juha on Beerger

      Kappas, ei sekään kyllä ole kauhean hyvä.

      Go to comment
      2017/08/24 at 12:44 pm
  • From Alf on Pianissimo

    Pianissimo oli kyllä aiemmin aina hyvä, mutta viime vuosina todella heikkoa…

    Go to comment
    2017/08/17 at 6:33 am
    • From Juha on Pianissimo

      Heippa ja kiitos kommentista! Sittemminhän se lopetti, ilmeisesti tilalle on tullut joku uusi ravintola?

      Go to comment
      2017/08/17 at 7:11 am
  • From Pasi on Capperi

    70 minuutin odottelun jälkeen pöytään tuotiin väärä pizza, eikä edes pahoiteltu virhettä saati odottelua. Amatöörimäisesti hoidettu paikka, jossa aitonapolilaista taitaa olla vain uuni.

    Go to comment
    2017/08/16 at 10:09 pm
    • From Juha on Capperi

      Kiitos kommentista ja harmi että sinulla oli noin tylsä kokemus. Varmaan suosion muodostama kiire aiheuttaa välillä harhalyöntejä, oma käynti oli ihan positiivinen.

      Go to comment
      2017/08/17 at 7:13 am
  • From Merituuli Hemilä on Capperi

    Mekin on käyty ja tykätty!

    Go to comment
    2017/07/23 at 10:35 pm
    • From Juha on Capperi

      Kiitos kommentista, toi oli kyllä mahtava pizzalounas!

      Go to comment
      2017/08/07 at 2:13 pm
  • From NK on Singapore Hot Wok

    Mun lemppari ravintola. Käyn joka kerta kun eksyn Tampereelta Helsinkiin…. Ihan paras!

    Go to comment
    2017/07/23 at 7:54 pm
    • From Juha on Singapore Hot Wok

      Kiitos kommentista! Kannattaa käydä tsekkaamassa myös Kampin Kortteli sekä 6K ravintolat, jotka löytyvät saman katon alta.

      Go to comment
      2017/08/07 at 2:33 pm
  • From Kim Tae Hee on Kimchi Wagon

    As an Korean girl I wanna Finnish to know that Kimchi Wagon is properly the fakest asian food in Finland. It is not even fusion food. Nothing in the menu is Korean. We dont eat such noodles, we dont have coconut rice, we dont have corriander, black sesame, peanut, coconut flakes, small rice noodes , thick egg noodles, our fried chicken is never sour, we dont have curry, we dont eat lemon, we dont even eat much carrot. So the only thing that look Korean is the Kimchi (their kimchi is so sour). So why calling it Korean food. I also so have a Finnish friend Henry living a Seoul as a full time student. I gave this to him and he was like: there is nothing we can do to reveal suxh fake cuisine, unless Finland is more international in the future.
    He is right, Kimchiwagon can exist just because Finnish people is not familiar with the real food. Fusion food is Ok. But fake food is nor nor nor.

    Go to comment
    2017/07/21 at 7:53 pm
    • From Juha on Kimchi Wagon

      Thank you for your comment! I’m sure that the Kimchi Wagon is not 100% authentic Korean food, but then again they are located in Finland, so I guess it is to be expected? But I would not go as far as to call it fake, since I don’t think that they make the claim anywhere that they are completely authentic. Nonetheless, I personally do find their food enjoyable and pick up a take away box every now and then.

      Go to comment
      2017/08/07 at 2:37 pm
  • From Erik on Date + kale

    Wow. I havent tried the food here but a combination of raw vege (look like they are not cooked) is so tasteless. But I thought vege bowls are finnish trend. Unprocessed food like this can never be called a “cuisine”. I think anyone can make the dish. So with that price (omg so expensive for just vegetables), I rather eat the yummy food at Madwok 6k.

    Go to comment
    2017/07/21 at 7:33 pm
    • From Juha on Date + kale

      Thanks for the comment! As stated, I did not enjoy the dish that much, but I would venture a guess that raw food bowls are not just a Finnish trend. And as much as the 6K restaurants are interesting, I would also recommend to check out the Kampin Kortteli Bar Cón and Hoku. Also, I feel that arguing about whether or not raw/unprocessed food is a cuisine is better to be left to the professionals.

      Go to comment
      2017/08/07 at 2:46 pm
  • From juha on Tilicho

    Treffipubissa on kerran kuukaudessa burgeri perjantai. Sopisi tuohon blogin “Tänne on koottu 2014 alkanut eeppinen seikkailu Helsingin ja muun pääkaupunkiseudun lounastarjontaan” The Kentucky Derby Is Decadent and Depraved hengessä 🙂

    Go to comment
    2017/07/19 at 2:46 pm
    • From Juha on Tilicho

      Treffipub on käyty ja se ei vakuuttanut sillä kertaa, mutta muuten tuo on kyllä upea ajatus.

      Muutenkin tekisi mieli tehdä jonkun kirjoitusteeman mukaan ekskursio ja harjoitella erilaisia tyylilajeja.

      Koska osittain tämänkin tarkoitus on harjoitella tällaista rennompaa kirjoitusta ja enemmän puhekielen yms käyttämistä teksteissä.

      Go to comment
      2017/07/19 at 2:57 pm
  • From juha on Tilicho

    Moi. Shishkebab on hivenen parempi kuin muut idän lihavarras ravintolat. Nuurin takia en välttämättä metrossa jaksaisi istua. Itsellä vielä käymättä Helmi Grilli Kontulassa. Ostari on muuten kyllä mielenkiintoinen. Myös HS:n mukaan Kontula on uusi Kallio http://www.hs.fi/hstv/uutiset/art-2000002934866.html ja viimeiset pari vuotta jopa konemusiikki on rantautunut ostarille.

    Herttoniemen Gurkhassa on muuten hyvin onnistunut Machha Masala torstaisin lounaaksi jos Nepalilais kiintiö ei ole vielä täynnä.

    Go to comment
    2017/07/19 at 10:25 am
    • From Juha on Tilicho

      Jee, kiitos hyvistä vinkeistä. Nuur on listalla lähinnä siksi, että makumaailma on kiinnostava ja siitä on kirjoitettu jotain artikkeleita (Nyt?) jossain.

      Eikös Jimi Tenor ainakin järkkäillyt jotain minifestaria tuolla Kontulan ostarilla?

      Hertsikassa on tosiaan muutama kiinnostava kohde, pitää toi Gurkhakin ottaa listalle.

      Go to comment
      2017/07/19 at 12:26 pm
  • From abcde on Sir Eino

    Tää on muuten kans lopettanut, tila oli remontissa kun ohi kävelin joku aika sitten.

    Go to comment
    2017/07/11 at 11:48 am
    • From Juha on Sir Eino

      Oho! Ja Vespan tilalle tulee se joku Restamaxin + Välimäen rafla, kylläpäs näissä taas tapahtuu muutoksia. Kiitos kun laitoit viestiä.

      Go to comment
      2017/07/11 at 12:25 pm
  • From juha on Kosmos

    Kiitos blogista. Hauskaa luettavaa.

    Jos sataa niin kannattaa suunnata metrolla Kontulaan. Ravintola Tilichon lounaslistan maanantain saag chana ja tiistain palak kofta on Helsingin parhaat nepalilaiset vege mätöt. Itiksen Lucky bastardista voi myös tuurilla saada hyvät hampparit mutta laatu vaihtelee. Muuten täällä itiksen nurkilla on aika hiljaista hyvän ruuan suhteen. Siilitien nepalilainen Sunkosi on myös keskivertoa parempi.

    Muutama kk sitten googletin missä myydään kimchiä helsingissä ja samalla haulla löytyi myös tämä blogi 🙂

    Go to comment
    2017/07/10 at 7:57 pm
    • From Juha on Kosmos

      Kiitos kommenteista! Kontulassa pitäisi tosiaan käydä, siellä taitaa olla useampiakin kiinnostavia rafloja. Sunkosi ja Lucky Bastard ovat molemmat olleet listalla jo jonkun aikaa, mutta tosiaan hieman kaukana normipäivänä. Toi Tilicho pitää kyllä käydä testaamassa lähiaikoina.

      Kimchi on herkullista, tai ainakin usein on. Korea House kannattaa tsekata, siellä oli ainakin silloin kun itse kävin kimchitä alkusalaattibuffassa, eli sitä saa mättää niin paljon kuin vatsa sietää.

      Go to comment
      2017/07/11 at 10:22 am
  • From abcde on Pelmenit

    Pelmenit on sulkenut ovensa, tilalla joku geneerinen baari.

    Go to comment
    2017/07/10 at 11:46 am
    • From Juha on Pelmenit

      Kiitos vinkistä, päivitin statuksen artikkeliin.

      Go to comment
      2017/07/11 at 10:25 am
  • From Henrik on Eat Your Greens

    Ööh, jos kaikki oli suht-koht ok, niin miksi vaan 1½ tähteä?

    Go to comment
    2017/07/03 at 1:43 pm
  • From abcde on Kuurna

    Kyseinen pömpeli (Erottajan paviljonki) on muuten Alvar Aallon suunnittelema.

    Go to comment
    2017/07/03 at 10:25 am
    • From Juha on Kuurna

      Ohoo! En tiennytkään, mielenkiintoinen tieto, kiitos.

      Go to comment
      2017/07/03 at 2:00 pm
  • From abcde on Caverna (3. kerta)

    Ei muuten ihme, että toi Taivaanranta on lopettanut. Hirveä paikka niin paskalla paikalla kuin voi olla. Ei kukaan voi haluta istua ostoskeskuksen käytävän vieressä ja syödä/juoda, sitä aluetta ei oltu mun mielestä erotettu mitenkään järkevästi. Taisi siellä olla pöytiä muuallakin, mutta kerran tuolla käyneenä ei yllätä että ei toiminut.

    Go to comment
    2017/06/27 at 11:41 am
    • From Juha on Caverna (3. kerta)

      Joo, se oli ihan ekalla käyntikerralla ihan hyvä hintatasoonsa nähden. Mutta tosiaan ihan vaan “pöytiä käytävällä”. Sitten se muuttui enemmän kaljakuppilan oloiseksi rakenteiltaan ja toisella käyntikerralla osoittautui, että laatukin oli mennyt reilusti alas.

      En ihmettele itsekään, että hävisi. Mielenkiintoista nähdä mikä siihen tulee tilalle, vai onko se sitten tuon Street Kitchenin (joka ei ollut kummoinen) laajennus.

      Go to comment
      2017/06/27 at 11:56 am
  • From Mikko on Pianissimo

    Hei. Tervetuloa uusinta käynnille samoihin tiloihin 😉 www.foodcorner.fi

    Go to comment
    2017/06/13 at 5:25 pm
  • From Ars on Via Tribunali

    Moi! Mielestäni taas nämä ovat todella todella lähellä napolilaista pizzaa. Ne ovatkin suht rasvaisia ja lötköjä. Ainut mikä puuttuu on puun aromi. Kai käy sähköllä Tribunalissa.

    Go to comment
    2017/06/10 at 8:36 pm
    • From Juha on Via Tribunali

      Ok, en ole tosiaan Napolissa itse käynyt, joten vaikea arvioida autenttisuutta. Mutta rasvaa oli ja pohja lötköä, ikävää jos siellä Napolissa joudutaan syömään sellaisia pizzoja.

      Go to comment
      2017/06/11 at 1:43 pm
  • From Kake on Aleksanteri Lounge

    Joo joskus tuli käytyä täällä Hesan reissulla ja oli kyllä niin väsyneen oloista tunnelmaa että. Jos ei tekisi ruokaa ollenkaan siellä ravintolassa vaan möisi bisseä hotellin asiakkaille?

    Go to comment
    2017/06/08 at 11:54 am
    • From Juha on Aleksanteri Lounge

      Se on tosiaan aika jännä, että useat hotellien ravintolat ei jotenkin vaan jaksa yrittää tarpeeksi. Oluen myynti olisi varmasti helpompaa.

      Go to comment
      2017/06/08 at 1:23 pm
  • From Pekka on Petiscaria

    Vaikutit Juha tyytyväiseltä, mutta annoit kuitenkin kehnohkot pisteet?

    Go to comment
    2017/06/06 at 7:19 pm
    • From Juha on Petiscaria

      Heippa ja tervetuloa päiväkirjani pariin. Et varmaankaan ole paljoa täältä lukenut noita muistiinpanojani, joten viittaan sinut Tähdet ja arvosteluasteikko -sivulle. Rafla oli hauska ja ruoka oli hyvää, mutta oliko se yhtä hyvää kuin Helsingin parhaissa ravintoloissa? Ei. Siksi ei pidä antaa samoja pisteitä.

      Go to comment
      2017/06/06 at 7:56 pm
1 5 6 7 8 9 17