Date + kale

HUOM! Ravintola on suljettu.

Nope! Sadepäivä ja muutenkin niin härö setti päällä, ettei tosikaan. Tässä oli sitten hyvä etsiä lounaspaikkaa, kun oli kovalla nälällä liikenteessä ja piti löytää joku mesta mihin voisi tunneloida. Kävin tsekkaamassa 6k:n brekukärryn Reubenin toivossa (täällä on hyvä aamiainen, en vaan ole jaksanut kirjata), mutta se olikin tauolla (käyn myöhemmin uudestaan, tätä on suositeltu), joten suuntasin sitten yläkertaan. Täällähän oli käymättä vielä Date + Kale, sekä La Torre, mutta Torre on jo käsitelty useampaan otteeseen.

You know the saying, “If It Tastes Bad, It Must Be Good for You“? This restaurant has that down pat, but as a lunch, this did not convince me.

For more tasty lunches, see Bar Cón, Hoku or Sandro.

Kyseessä on lasermaisella fokuksella kohti vegeilyä osoittava ravintolakonsepti, mistä saa mm. salaatteja, lämpimiä kulhoja ja terveysshotteja. Komppaan Nyt-liitteen artikkelia kommentista, että menu on sekavan oloinen, mutta toisaalta lounaaksi on merkattu muutama kulho-annos (14e), eli nämä: Caesar salad eli romaine-salaattia vegejen ja feikkiparmesaanin kera, kale’s bowl eli miso-kookos-kvinoaa lehtikaali+veget ja jalotofua, quinoa + avocado bowl, rice + kimchi bowl eli mustaa riisiä papujen + vegejen ja tahinin + “kim-cheen” kera sekä coconut curry.

Caesar-salaatista tai kookoscurrysta saa myös lounaskombon (16e) johon tulee kahvi ja shotti. Itselle valikoitui tuo rice + kimchi, koska kimchi. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille tullessa, safka tulee pöytään. Tiskin päädystä löytyy aseet ja rensselit sekä vesipisteen vierestä maustekippoja.

Ruoka saapui seminopeasti ja edessä oli sellainen soma kulho juttuja. Ensikosketus tapahtui sen vihreän mössön välityksellä ja heti pullahti päähän ajatus siitä, että mitä pahemmalta lääke maistuu, sitä tehokkaampaa se on. Mutta tässähän ei oltu lääkekuurilla, vaan syömässä lounasta. Tämä oli ikävän kitkerän oloista, eikä edes sopinut minkään muun annoksen komponentin kanssa yhteen.

Pavuista puuttui maustaminen kokonaan ja tumma riisi kulhon pohjalla muodosti papujen sekä sen vihreän hässäkän kanssa aterian loppuun sellaisen jännittävän sötkötyslammikon, terveyspuuron, mitä sitten lapioin lusikalla jonka olin suuressa viisaudessa ottanut yhdeksi aterimista.

Annoksen ainoan omaan makuun maukkaan elementin muodosti pakchoit, jotka oli ilmeisesti pyöräytelty sesaminsiemenöljyssä. Mutta tämän kimchin jos olisi korealaiselle kotiäidille esittänyt, niin olisi kyllä saanyt ympäri korvia. Hapankaalia ja jalopenon viipaleita? Wut? Ja vielä neljällätoista egellä? Ei jatkoon.

Sisustus ravintolakuution sisällä on ilmavan freesi ja valoisan värikäs. Ulkopuolella, mihin pääsi istumaan kun ei ollut tullut aamupäivällä läppärin kanssa hinkkaamaan, oli useampi asiakaspiste kauppahallin käytävällä, vessojen vieressä (täällä on muuten Kampin keskuksen paras vessa). Parasta tässä oli iso näkymä korkealta kohti Annankadun sateista vilskettä ja vilinää. Noin muuten tämä menetteli tällaiseen pikaiseen tankkaamiseen.

Asiakaspalvelu oli asiallista. Kasvissyöjälle on koko paketti avoinna, mutta jos ei ole jotenkin äärimmäisyyksiin nojautuva ihminen, niin Kampin Kortteli kyllä tarjoaa todella paljon laadukkaampaa vegeilysafkaa. Esimerkiksi yläkerran Bar Cón (15e kolmen ruokalajin lounas, tosin tämä on kesätauolla), Hoku tai Sandro. Tämä ei nyt vakuuttanut. Lasten kanssa mahtuu ja vessa on lähellä, mutta muuten en välttis menis.

URL www.dateandkale.com
Puhelin 040-6800777
Osoite Urho Kekkosen katu 1, Helsinki

2 thoughts on “Date + kale”

  1. Wow. I havent tried the food here but a combination of raw vege (look like they are not cooked) is so tasteless. But I thought vege bowls are finnish trend. Unprocessed food like this can never be called a “cuisine”. I think anyone can make the dish. So with that price (omg so expensive for just vegetables), I rather eat the yummy food at Madwok 6k.

    1. Thanks for the comment! As stated, I did not enjoy the dish that much, but I would venture a guess that raw food bowls are not just a Finnish trend. And as much as the 6K restaurants are interesting, I would also recommend to check out the Kampin Kortteli Bar Cón and Hoku. Also, I feel that arguing about whether or not raw/unprocessed food is a cuisine is better to be left to the professionals.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.