Kimchi Wagon

image

Tänään oli tarkoitus ampaista tunneleita pitkin Kampin keskukseen ilmestyneeseen Kimchi Wagon popup-raflaan, mutta kun siellähän paistoi aurinko ja kaikkee, niin ajattelin yhdistää lounaaseen pikku reippailun ja harpoinkin alkuperäisempään osoitteeseen, eli Hietsun halliin. Täältä löytyy edelleenkin (ainakin Le Marché, mahdollisesti myös Stadin Herkut/Super Kebab, tosin tällä oli mahdollisesti piste myös Wanhassa Kauppahallissa .. oli pakko tarkistaa ja joo on, tosin siellähän on joku pho-mestakin, kylläpä näitä riittää) jotain muutakin tutkittavaa, mutta tänään tosiaan oli Kimchi Wagonin vuoro. Mesta tarjoaa (üllatus!) korealaista sapuskaa ja tänään oli tarjolla (kuten mahdollisesti usein/aina?): Daeji Bulgogi Pork eli paistettua possua gochujang-pohjaisella marinadilla/kastikkeella (10e), Coconut Ginger Chicken (10e), Red Mint Tofu (10e) sekä kombo kahdesta annoksesta (12,50e). Kaikkiin kuuluu joko kookosriisi tai munanuudelit sekä läjä annosten modaukseen sopivia herkkuja.

Noodles, kimchi and bulgogi.  These are what the Kimchi Wagon are made of. Here you will find Korean street food with a slew of condiments at your disposal. And yes, there’s also kimchi.

Other Korean restaurants in Helsinki are Korea House and Makki Makki.

Näitä oli tarjolla: Vaaleaa sekä tummaa seesaminsiementä, paahdettua sipulia, talon tulista kastiketta, seesami-soijakastiketta (tms), joku gluteeniton soijakastike, kimchi (jei!), inkivääri-chilihaketta, limelohkoja sekä muutamaa chilipaprikarouhetta. Ja annoksen päälle tuikattiin automaagisesti läjä korianteria. Juomiakin (2,50e) löytyy: Kokis, kokis zero, sekä muutamaa eri Barr’s soodaa. Itselle valikoitui tofu-possu-kombo riisillä ja Barr’s cream soodalla. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille. Vedet ja aseet löytyvät pöydiltä/tiskiltä.

image
Annos lepäsi kivasti jännällä puulautasella ja sitä olikin melkoinen keko. Tofu oli ihan hyvää, tosin tähänkin olisin kaivannut jotain pientä twistiä, mutta toisaalta ne modausmausteet toivat vaihtelua. Noin muuten kastike oli maukasta ja toimi hyvin sen riisin kanssa, kastikkeessa oli myös mukana jotain muutakin kasvista, vaikutti thaikkumunakoisolta. Possu oli mielestäni parempaa kuin se tofu-annos ja tässä oli jopa hieman potkua, mikä miellytti kylmähkön talvisään keskellä. Possu oli kohtuullisen hyvin paistettu, ehkä snadisti kypsemmän puolella, mutta maittavasti maustettu ja mukana olleet porkkanat yms toivat pientä rapsakkuutta. Niistä modausjutuista pidin eniten siitä talon kastikkeesta sekä chili-inkivääri(? vai valkosipuli)hakkeesta. Yllättäen se kimchi (jota en ensin jotenkin puusilmänä tajunnut ja otin vasta tokalla kierroksella) ei ollut niin omaan makuun. Hieman liian etikkaista ja liian vähän sitä kalakastikkeen tms kaltaista umamipotkua. Esim. Korea Housessa ja Makki Makkissa on tullut vastaan parempaa kimchiä. Mutta kaikenkaikkiaan annos oli maittava ja ihanan lämmittävä tähän jo snadisti koleaan säähän ja kokonaisuutena tämä on hieno lisä Hietsun hallin ravintolakokoelmaan, tosin jää mielestäni muiden loistavien paikkojen (mm. Fat Ramen ja Trattoria Corretto) varjoon.

image
Sisustus oli yllättävän kiva ja kun tämän näin, niin olin oikein tyytyväinen että valitsin tämän, enkä sitä Kampin käytävälle sijoitettua popuppia. Vängät pöydät ja hauskat seinäkoristeet tekivät mestan viihtyisäksi, vaikkakin ne baarijakkarat olivat hieman nihkeät istua (jälkikäteen tulee mieleen, että olisiko näiden korkeutta voinut säätää? tuskin kuitenkaan). Ihan mukava täällä oli joka tapauksessa istuskella ja ihmetellä muiden hallikävijöiden toimintaa. Asiakaspalvelu oli oikein ystävällistä ja nopeaa, tosin minua olisi ehkä voinut vielä hieman opastaa modauspurkkien saloihin, mutta sain ne kyllä tutkittua toki itsekin (kohtuuhyvin oli kuitenkin merkattu). Kasvissyöjälle oli sitä tofua ja sivukorvalla kuulin, että kaikki kastikkeet olivat (ilmeisesti) gluteenittomia, kunhan otti riisillä. Lasten kanssa en ehkä tähän tulisi, menisin varmaankin joko Roslundin burgerille tai sitten erinomaiseen Trattoria Correttoon.

URL Kimchi Wagon
Puhelin 045-6240691
Osoite Lönnrotinkatu 34, Helsinki

4 thoughts on “Kimchi Wagon”

 1. Itse käväisin hakemassa juuri sieltä Kampin Kimchi Wagonista itselleni yhden Daeji Bulgogi annoksen ja jouduin pettymään. En pahemmin ole tulisen ruuan ystävä ja koska en tiennyt lainkaan millaista ruokaa tuosta Wagonista ottaa niin päätin sitten mennä sillä. Vein kotiin ja parin ensihaarukallisen jälkeen ravasin sitten vesihanalla täyttämässä lasia. Ruoka oli omalle suulle niin tulista ettei sitä pystynyt kunnolla syömään. Jotain varoituksen sanaa olisin kaivannut, hintataululle olisi vaikka voinut laittaa pienen maininnan tästä. Hukkaan heitetty 10e on opiskelijalle iso raha. 🙁

  1. Heippa ja kiitos kommentista! Korealaismausteinen ruoka voi tosiaan olla melkoisen tulista, kimchi ja erityisesti gochujang ovat loppujen lopuksi chiliä ja tuo valitsemasi annos on vielä chilillä marinoitua lihaa näillä “lisukkeilla”.

   Olen kyllä samaa mieltä, että ravintoloissa (myös street food kärryissä) saisi olla selkeämmin esillä, että mitä on tarjolla (#laputoiskiva) ja varsinkin jos on jotain raflaavampaa kuten tulinen ruoka, hyönteiset, pähkinät (allergiat) yms.

   Jos etninen ja mausteinen ruoka kiinnostaa, niin suosittelen koestamaan erinomaisia buffetteja, kuten Borneo, Brasileira, Ho’s Food, African Pots sekä Queen Sheba.

 2. As an Korean girl I wanna Finnish to know that Kimchi Wagon is properly the fakest asian food in Finland. It is not even fusion food. Nothing in the menu is Korean. We dont eat such noodles, we dont have coconut rice, we dont have corriander, black sesame, peanut, coconut flakes, small rice noodes , thick egg noodles, our fried chicken is never sour, we dont have curry, we dont eat lemon, we dont even eat much carrot. So the only thing that look Korean is the Kimchi (their kimchi is so sour). So why calling it Korean food. I also so have a Finnish friend Henry living a Seoul as a full time student. I gave this to him and he was like: there is nothing we can do to reveal suxh fake cuisine, unless Finland is more international in the future.
  He is right, Kimchiwagon can exist just because Finnish people is not familiar with the real food. Fusion food is Ok. But fake food is nor nor nor.

  1. Thank you for your comment! I’m sure that the Kimchi Wagon is not 100% authentic Korean food, but then again they are located in Finland, so I guess it is to be expected? But I would not go as far as to call it fake, since I don’t think that they make the claim anywhere that they are completely authentic. Nonetheless, I personally do find their food enjoyable and pick up a take away box every now and then.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.