Sir Eino

image

HUOM! Ravintola on suljettu.

Sir Eino on pönöttänyt tässä kohtaa erinomaisen ravintola Pravdan lopettamisen jälkeen melkoisen pitkään. Kyseessähän on englantilaisen pubin suomalainen jäljitelmä, josta nykyään saa myös lounasta buffetin (10,10e) muodossa. Tänään oli tarjolla: Vuohenjuustokanaa, Pyttipannu, Riisiä ja kasviksia, Hernari ja pannari sekä salaattibaari josta löytyi: salaattisekoitusta, tomaattia, kurkkua, porkkanaraastetta, (feta)salaattijuustoa, herneitä, ananasta, vesimelonia sekä punajuurta. Tilaus ja maksu suoritetaan (baari)tiskille ja loppuun saa kahvia tai teetä jälkkäripöydästä, josta löytyy myös ruisleipää reikäleivän muodossa voin kera. Jälkkäripöydän vierestä löytyy myös päivän lehdet sekä lisää vettä, jos se sattuu loppumaan. Ja pahoittelut kuvista, mesta on aika hämärän rajamailla ja en minä näitä kameroita osaa käyttää.

A faux brittish pub with a heavy lunch buffet, the foor on offer is not really worth your time. The overly salty pea soup and disappointing lasagne in a drab environment does not a wonderful lunch make.

For actually good food on Esplanadi, go to Pompier, Teatteri or Samrat.

image

Alkuun vetäisty leipä ja hernari aloitti homman ihan ok, vaikka herra isä miten suolainen soppa. Ihan tämä olisi ensin suolattu siihen pisteeseen ettei missään nimessä pidä laittaa lisää ja sitten muistettu, että sopasta oli unohdettu supersuolainen kinkku. Pääruokalautanen tuli täytettyä taas perus ruotsinlaivameiningillä, buffassa kun ollaan. Salaatti oli perussettiä, kastiketta en onnistunut bongaamaan, mutta toisaalta tätä tuli otettua sen verran vähän, ettei sitä jäänyt kaipaamaan. Spydärin koostumus oli jännä, isoja perunapaloja kebablihan ja osaksi kovaksi korventuneiden possupalojen ja paistetun punasipulin sekoitus. Hieman ehkä liian erikoinen ja krouvilla otteella kasattu kokonaisuus omaan makuun. Yllätyslasagne ei ollut listalla, mutta buffasta se löytyi. Tämä oli ehkä heikoin lasagne tähän mennessä ja koostui lähes yksinomaan jauhelihasta sekä pastasta. Jonkinlaiset kastikkeet olisi olleet ihan kivat, yleensähän näissä on bechamel tms ja tomaattikastiketta. Nyt oli mauton, kuiva ja melko yksitoikkoinen setti. Vuohenjuustokana oli onnistunut jäämään melko mehukkaaksi, valitettavasti suola oli yllättäen unohtunut kanasta. Onneksi sitä oli sitten runsain mitoin melko ärjyssä vuohenjuustokastikkeessa, joka sai jättämään tästä puolet lautaselle odottelemaan parempia päiviä. Loppuun vedetty kahvi ja pannari olivat selkeä kohokohta, varsinkin kun kermavaahtoa ja kaupan mansikkahilloa ei kovin helpolla saa pilalle. Kaiken kaikkiaan tämä oli melko huono, vaikkakin kattava kotiruokabuffa.

image

Sisustuksen kantava pääteema on englantilainen pubi ja se näkyy kaikissa jutuissa, niin vihreäksi maalatuissa loosseissa kuin hassun hauskoissa lentävissä lausahduksissa joita on niitattu ja maalattu seinille yms. Takatilassa on melko hämärää, mutta on sitä yritetty kadun puolellakin saada ikkunoita edes jonkun verran peitettyä koristeilla. Kasvissyöjälle täältä ei oikein löydy mitään, enkä oikein muillekaan lähtisi suosittelemaan. Lasten kanssa en todellakaan viitsisi mihinkään pubiin ahtautua syömään, enkä tänne noin muutenkaan. Tulipahan käytyä ja taas on yksi vähemmän.

image

URL http://www.center-inn.fi/sireino
Puhelin 09-85685770
Osoite Eteläesplanadi 18, Helsinki

 

2 thoughts on “Sir Eino”

  1. Tää on muuten kans lopettanut, tila oli remontissa kun ohi kävelin joku aika sitten.

    1. Oho! Ja Vespan tilalle tulee se joku Restamaxin + Välimäen rafla, kylläpäs näissä taas tapahtuu muutoksia. Kiitos kun laitoit viestiä.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.