Eat Your Greens

Tänään oli kova suunnitelma mennä sadetta pakoon johonkin kauemmas, mutta palaveri toisensa jälkeen venytti lounaalle lähtöä, kunnes kello löi jo reilusti yli yhdentoista. No eihän sitten enää kannata mihinkään mennä, kun kaikki paikat on ammuttu ihan täyteen lössiä. Epämääräinen rata vei minut yli Rautatientorin (oli muuten toinen leiri jo hävinnyt, tilalla oli enää mustamaija) ja kohti Fennia-korttelin rasvamonttua. Mutta sekin oli reunojaan myöten tukossa. Happiness oli muuttanut Hiiden/sen jonkun salaattibaarin tilalle, jossa en koskaan käynyt.

Happinessin tilalle oli iskeytynyt Espresso Housen etiäinen, mutta Cafe Metro ja Cafe Cao olivat edelleen tunnelissa ja Siipiweikot ovat näemmä availemassa Hiiden tiloihin raflaa. Käppäilin siitä Opintoputkea (hauska nimi) pitkin kohti Kluuvia, jos vaikka tällä kertaa menis sinne Home Tasteen. Mutta ei, ei iskenyt vieläkään, ehkä nämä aasialaisbuffat on nyt hetkeksi koluttu?

A refreshing salad bar, offering mainly vegetarian food with influences from around the globe. I had the Mexicanish salad, which was sort of a deconstructed veggie burrito with a chipotle dressing.

Other restaurants in the Kluuvi shopping mall are Belge, Fratello and Pancho Villa.

Eli vuorossa oli siis Eat Your Greens, jonka saman tien rationalisoin itselleni tarpeella keventää ruokavaliota. Perusteluni tuntuivat heti hyviltä (omat yleensä tuntuvat, ei tosin aina) ja aloin tutkailla listaa. Tarjolla on salaatteja (9,90e, +1e lisätäytteestä) joiden valmiiksi mietityille pohjille valitaan päällyste.

Tarjolla ilmeisen staattisella listalla oli: Hummus mania eli hummusta bulgurilla ja granaatinomenansiemenillä, quinoa queen eli kvinoaa (blech) punasipulilla & oliiveilla + tahini & kikherne, coco thai eli punaista riisiä & mangoa + edamamepapuja & cashew, angry mexican eli rucolaa & mustapapuja + maissia & pico de gallo, feel the fennel eli appelsiinia fenkolilla ja punaista riisiä sekä italian vibes eli tammenlehtisalaatti kirsikkatomaateilla ja punasipulilla yms.

Ja on niissä muitakin aineksia. Muita juttuja löytyi vitriinistä, eli vähän sellainen modattu delisalaattimeininki, lasin takaa löytyi (ainakin): Fetajuustoa, savukalaa, kanaa, falafelia, tofua ja kananamunaa yms yms. Itse otin tuon meksikolaisen suositellulla feta-päällysteellä ja chipotle-kastikkeella (muitakin kastikevaihtoehtoja oli). Tilaus ja maksu hoidettiin tiskille tullessa, josta löytyi myös aseet ja lasit, vedet on pöydässä.

Salaatti tuli suoraan käteen tilatessa (saa myös mukaan) ja rivakasti, mikä sopi tähän itseni kanssa sopimaani kevyemmin ja tehokkaammin -menetelmistöön. Isolle lautaselle oli kipattu hulluna rucolaa, jonka päälle erinäisiä juttuja mitä voisi kuvitella löytyvän vegeburritosta. Leipääkin tuli siivu, joka oli ihan stanu kaupan ruisleipää.

Mustapavut ja maissit sopivat sen maittavan kastikkeen kanssa hyvin ja se pieni määrä fetaa mitä lautaselle iskettiin oli kohtuutasokasta. Paahdettu bataatti ei ollut mitenkään huono ja pico de gallo -salsa maistui kivan kirpsakalle. Sitä rucolaa oli aika huolella, mutta tulipahan vatsa täyteen. Tämä oli tällainen raikas ja kevyt lounassalaatti, mutta toimii ehkä paremmin mukaan otettaessa.

Sisustus on pikaruokalamaisen karu, muutama asiakaspaikka ostoskeskuksen käytävällä, kätevän lähellä roskiksia. Mutta mikäs tässä oli syödessä, kun oltiin kuitenkin työpäivän lomassa pikku pikaisella. Selkeästä grafiikasta ja webskasta pointsit, ei jäänyt arvailujen varaan, että mitä oli tilaamassa.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle sopi käytännössä kaikki annokset, kunhan valitsi sopivan pääraaka-aineen. Lasten kanssa mahtuu hyvin (täällä olikin yksi vaunullinen lapsia äitinsä kanssa), mutta noin muuten ehkä vähän askeettinen lounaskokemuksena.

Ps. Michelin tilalle on tullut Venn, joka näemmä on hylännyt aikaisemman raflan hienostelut ja on perus burger-mesta josta saa erikoisuutena(wut?) irtokarkkeja.

Ainiin! Tämä oli sitten ravintola #692, lähenee kovaa tahtia pyöreitä numeroita. Melkein tekisi mieli repäistä ja käydä jossain saaressa syömässä kun tulee toi iso numero täyteen. Ainakin Vallisaaressa on jotain kojuja tms, pitää ehkä värvätä veneellinen kaveri.

URL www.eatyourgreens.fi
Puhelin  044-0242400
Osoite  Aleksanterinkatu 9, Helsinki

2 thoughts on “Eat Your Greens”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.