Tilicho

Dodih, tulihan siellä Kontulassakin käytyä. Yllättäen mulle tuli ihan sellainen olo, etten ole tämän ostarin katukivetystä aiemmin dallaillut, mikä on hienoa, kiva käydä itselle uusissa paikossa. Itse ostoskeskuksen alue näytti yllättävän siistiltä, paremmin säilyneeltä kuin moni muu aikalaisensa. Pitää tulla joku kerta uudestaan ja tehdä pikku kävelyrundi tonteilla.

A Nepalese restaurant with the usual trappings and menu, but also a very satisfying version of Palak Kofta. If you go here, make sure to imbibe yourself in the unique atmosphere of an old Finnish strip mall.

Other worthwile Nepalese restaurants in Helsinki are Shubha Kamana, Fulbari and Pikku Nepal.

Nepalilaista siis ja lounaan struktuuri oli hyvin ennalta-arvattavissa, kuten tällaisissa usein on. Eikä siinä mitään, tutunomaisuus on tietyssä mielessä ihan hieno ominaisuus. Tänään viikonpäivittäin vaihtuvalla listalla oli: Palak kofta eli pinattipyöryköitä tuorejuusto-kermakastikkeessa (8,90e); Alu govi eli paistettua kukkakaalia, perunaa ja tuoretta korianteria, inkivääriä, limetillä maustetussa masalakastikkeessa (9e); Malai kukhuro eli kanarintapaloja kookos-kerma-kastikkeessa (9e); Bhendo kabab eli lampaan jauheliha-kebabia, paprika-sipuli-inkivääri-chilikastikkeessa (9e), Butter machha eli pangasius cashew-pähkinä-manteli-voi-kermakastikkeessa (9e); Lunch mix eli kaksi edellisistä annoksista (10,90e) sekä päivän erikoinen joka tänään oli Chicken tikka eli tandoorimarinoitua kanaa tikka-inkivääri ja sipulia (10e).

Kaikkiin tulee raita, riisi, naan-leipä ja kahvi/tee loppuun. Lisäksi on tarjolla salaattibaari, jossa: Jäävuorisalaattia-tomaatti-kurkku, porkkanaraastetta, marinoitua sipulia (jei!), maustekurkkua, punajuurta, salaattikastiketta sekä chilikastiketta (oletettavasti annosten tulisuuden säätämiseen). Itselle valikoitui kombo, johon vierailijan suosittelema Palak kofta sekä lammas, kun sitä saa niin harvoin. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille tullessa.

Alkuun vedetty salaatti oli normimeininkiä, paitsi se sipuli. Se oli tosi hyvin marinoitua ja tätä oli oikein kiva vedellä alkuun, pitkästä aikaa. Papadamia jäin kaipaamaan.

Pääruoka saapui verrattain nopeasti, tosin olinkin ekana (raflas eka, raflas vika, vai miten se meni). Naan-leipä oli juurikin sellaista mitä pitää, eli kuohkean ilmavaa ja pinnalta snadisti rapsakkaa. Leivällä oli ilo kaivella kastikkeita lautaselta, kuten esimerkiksi sitä hyvää raitaa, joka oli täällä vedetty ehkä snadisti makeammaksi kuin monessa muussa paikassa.

Pinaattipötkylä oli valtavan hyvän makuinen, tässä oli saatu jotenkin loistavan koherentti kokonaisuus muhevalla tekstuurilla varustettuun tuotteeseen. Ainoastaan se ulkomuoto oli aavistuksen kyseenalainen. Kastike oli myös oikein maukasta ja tätä tulikin noukittua naan-nökäreillä. Se lammas ei jotenkin iskenyt.

Sinänsä tomaattisen chilinen kastike napakoilla sipuleilla oli ihan toimiva, mutta jotenkin tuo lammas ei ollut sellaista totutun oloista, pikkasen rasvaista kuutiota murisevan mehukasta määkijää. Nämä jauhelihasta muotoillut kebab-viipaleet olivat tavallan kyllä makoisia, mutta eivät nousseet samalle tasolle perinteisemmän lammaskastikkeen kanssa. Mutta tuon vege-annoksen takia kyllä kannattaa käydä.

Sisustus on nii-iin samanlainen kuin muissakin vastaavissa rafloissa. Joku tässä on, että nämä vaikuttavat täysin samasta muotista valetuilta. Joskus pitää selvittää, että miksi. Mutta jotenkin omalla tavallaan tällainen loosseja ja pöytiä + vuoristotauluja seinillä systeemi toimii ihan hyvin. Ikkunan vieressä oli mukava istuskella ja vahtia ulkona soljuvaa ihmisvirtaa samalla kun lueskelin Espressoa.

Asiakaspalvelu oli oikein ystävällistä ja sujuvaa, täällä oli ilo asioida, kiitos siitä. Kasvissyöjälle oli sitä herkullista pinaattimeininkiä tai kukkakaalia ja ainahan nepalilaisissa on hyvät vegepöperöt (ainakin omasta mielestä). Lasten kanssa voisi tulla jos olisi täälläpäin liikenteessä, mutta ei kyllä ole, ei koskaan aikaisemmin ja tuskin tulevaisuudessakaan. Mutta itse aion kyllä rehata nämä muutkin ostarin raflat läpi, tai no ainakin Shishkebab ja Nuur.

URL www.ravintolatilicho.fi
Puhelin 045-3274202
Osoite Keinulaudankuja 4, Helsinki

4 thoughts on “Tilicho”

 1. Moi. Shishkebab on hivenen parempi kuin muut idän lihavarras ravintolat. Nuurin takia en välttämättä metrossa jaksaisi istua. Itsellä vielä käymättä Helmi Grilli Kontulassa. Ostari on muuten kyllä mielenkiintoinen. Myös HS:n mukaan Kontula on uusi Kallio http://www.hs.fi/hstv/uutiset/art-2000002934866.html ja viimeiset pari vuotta jopa konemusiikki on rantautunut ostarille.

  Herttoniemen Gurkhassa on muuten hyvin onnistunut Machha Masala torstaisin lounaaksi jos Nepalilais kiintiö ei ole vielä täynnä.

  1. Jee, kiitos hyvistä vinkeistä. Nuur on listalla lähinnä siksi, että makumaailma on kiinnostava ja siitä on kirjoitettu jotain artikkeleita (Nyt?) jossain.

   Eikös Jimi Tenor ainakin järkkäillyt jotain minifestaria tuolla Kontulan ostarilla?

   Hertsikassa on tosiaan muutama kiinnostava kohde, pitää toi Gurkhakin ottaa listalle.

 2. Treffipubissa on kerran kuukaudessa burgeri perjantai. Sopisi tuohon blogin “Tänne on koottu 2014 alkanut eeppinen seikkailu Helsingin ja muun pääkaupunkiseudun lounastarjontaan” The Kentucky Derby Is Decadent and Depraved hengessä 🙂

  1. Treffipub on käyty ja se ei vakuuttanut sillä kertaa, mutta muuten tuo on kyllä upea ajatus.

   Muutenkin tekisi mieli tehdä jonkun kirjoitusteeman mukaan ekskursio ja harjoitella erilaisia tyylilajeja.

   Koska osittain tämänkin tarkoitus on harjoitella tällaista rennompaa kirjoitusta ja enemmän puhekielen yms käyttämistä teksteissä.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.