Bar Cón (2. kerta)

Tästä viikosta on kehkeytymässä oikea keräilyerä, kun nyt jo toisen kerran menossa jo käytyyn ravintolaan. Mihin tämä maailma on menossa? O tempora o mores. Mutta anna kun selitän.

Äiti oli tulossa jälleen lounaalle ja halusin valita ytimestä jonkun takuuvarman kohteen, Kamppi on kätevän matkan päässä ja Korttelin ravintoloista Bar Cón on omasta mielestä (en ole vielä käynyt kaikissa) näistä kaikista parhain, ainakin näin lounaan merkeissä.

Another lunch in the excellent Bar Cón, this time sitting at the sunny side of the restaurant and having the most delicious three course meal. The lunch menu has a salad and bread with a Spanish dipping sauce/spread for starters, vegetarian/fish/meat main course options and something sweet for the postres. The food is excellent, and you’ll be well chuffed if you serve yourself to this Spanish restaurant.

Other tasty restaurants in Kamppi are Sandro, Hoku and Tortilla House.

Mesta on edelleenkin espanjalainen ja edelleenkin tarjoaa lounaaksi (15e) kolmen ruokalajin menua, jonka pääruoka on valinnanvarainen. Tänään tarjolla oli alkusalaatin (salaattisekoitus pikkelöidyllä punasipulilla ja fenkolilla), “pan con tomaten” ja jälkkärin (joku kermameininki karamellimurskalla sekä karamelisoiduilla omenoilla?) lisäksi: Laperal-juustolla maustettua kukkakaalikeittoa ja paahdettua kurpitsansiementä, haudutettua lohta porkkanapyreellä ja persiljavinaigrettella tai Ibericoporsaan niskaa pinaatti-perunapaistoksella + rusinaa ja sitruunakastiketta.

Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, josta napataan mukaan niin alkusalaatti kuin myös jälkkäri (pääruoka tuodaan pöytään, kuten myös leivät). Mutsille meni lohi ja itse valitsin possun.

Alkuun oli sitä salaattia ja tämä oli jälleen kivan raikas ja rapsakka pikku setti. Leipänä oli tällä kertaa paahtoleipää, mikä ei nyt mitään ihan ihmeellistä ole, mutta toisaalta se valkosipulinen tomaattilevite oli tosi hyvä ja toimi leivän kanssa mahtavasti. Herkullinen aloitus.

Pääruoka saapui verrattain vauhdikkaasti (oltiin ajoissa liikkeellä, kuten täällä Kampin Korttelissa kannattaakin) ja molemmat annokset olivat houkuttelevan oloisia. Oma possu oli upea pala lihaa. Sopivasti rasvaa, mutta ei liikaa ja sekin mitä oli, maistui ihanalta kun se suli pois kielen päällä.

Pinaatti oli ihan jees ja uudet(?) perunat olivat mainioita, sitruunakastike komppasi muuta annosta hienosti, mutta ne rusinat jäivät hieman mysteeriksi, vaikka olivatkin tavallaan kiintoisia pikku makupaloja. Erinomainen suoritus, tämä oli taas todella tasokas lounasannos.

Äidille tuli lohi ja se hurmasi hänet oitis. Sain itsekin maistaa ja tämä “konffattu” kala oli mehukkaan mureaa ja upean makuista. Pyree sekä vinaigrette toimivat nekin aivan loistavasti ja mielestäni tämäkin annos oli normaalia parempi lounaslautanen.

Loppuun oli se joku mitä en tajunnut kysyä, mutta siis sellainen kermapohja, jonka päällä karamelisoitua omenaa(?) ja siihen sai vielä oman maun mukaan ripotella karamellimurskaa tms. Tähän kahvi sivuun ja oli erittäin miellyttävää istuskella valoisassa päädyssä ravintolaa, lopettelemassa tätä erinomaista lounasta.

Sisustus on käsitelty aiemmin, mutta erityisesti nyt aurinkoisella kelillä oli todella hauska istuskella vähän viidakkomaisella Annankadun puolella ja nautiskella oivasta ilmasta korituoleilla istuskellen. Viereen oli rakenteilla vielä terassi, joka valmistuessaan on varmasti yksi mielenkiintoisimmista terasseista noin lounaan puitteiksi.

Asiakaspalvelu oli erittäin ystävällistä ja sujuvaa, äidillekin jaksoivat kertoa tarkemmin lohen kypsennyksestä ja muutenkin täällä oli jälleen todella ilo asioida. Toki astioita pääsee itse rehaamaan tiskiltä pöydälle, mutta eipä tuo mikään valtava vaiva ole ja saapahan ainakin annoksen nopeasti käsiinsä. Kasvissyöjälle oli se kukkakaalikeitto ja ainakin edellinen kasviskeitto oli maittava. Kannattaa ehdottomasti testata.

Lasten kanssa pitää kyllä joskus tulla käymään, varmasti pitäisivät tuosta “viidakkopuolesta” ja ruoasta tietty myös. Kutoseen kun tulee hissillä (sieltä Narinkkatorin puolelta), niin pääsee vaikka vaunuilla sisään. Tilaa löytyy kyllä. Suosittelen estottomasti tätä ravintolaa kaikille, jotka haluavat herkullista ja tasokasta lounasruokaa kohtuulliseen hintaan. Ja jos et kuulu meihin, niin mikä sinua vaivaa? Tule tänne, täällä on hauskaa.

Ps. Näemmä Stadiin on tulossa huhtikuussa Street Food Carnival, Kansalaistorille. Pitääpä käydä stedaamassa, listalla oli uusia, täysin tuntemattomia suuruuksia.

URL www.bar-con.fi
Puhelin 010-6668460
Osoite Urho Kekkosenkatu 1, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.