Mashiro

image

Flunssa on jokseenkin selätetty ja se taudin jälkeinen fiilis, kun ei ole enää jatkuvasti ihan klesana, on vapauttava. Näissä tunnelmissa lähdinkin sitten ihmettelemään lounaan kohdetta ja päädyinkin kevyeehköön vaihtoehtoon, eli japanilaiseen. Tämä Mashiro oli itselle tuntematon suuruus ja kuvat annoksista näyttivät kovin kauniilta sekä (huom!) ne eivät olleet sushia, joten uskaltauduin dösällä kohti Puu-Vallilan aluetta. Matkasta sinne täytyy todeta, että varsinkin keskustan alueella meillä on kyllä hyvin toimiva joukkoliikenne, sitä käyttää oikein mielellään.

Paikka on siis japanilainen ravintola ja tarjoaa ma-to lounasta (11-16) ja on viikonloppuna pidempään auki. Tarjolla on ilmeisen staattisella menulla tällaisia: Wakame-alkusalaatti wafu-kastikkeella (3,30e), Edamame pavut merisuolalla (3e), Lohi-Zukedon eli Inkiväärisoijakastikkeessa marinoitua graavilohta ja riisiä (9,90e), Toku-Zukedon eli Inkiväärisoijakastikkeessa marinoitua graavilohta ja katkarapuja riisillä (12,50e), Lohi-Aburidon eli Liekitettyä lohta ja riisiä (9,90e), Toku-Aburidon eli Liekitettyä lohta ja katkarapuja riisillä (12,50e), Hogushi-Lohi majodon eli Paahdettua lohta ja katkarapuja sekä avokadoa riisillä (12e), Mashiro Salad eli Liekitettyä lohta ja katkarapuja sekä kananmunaa että avokadoa ja wakamea sekasalaattipedillä wafu-kastikkeen kanssa (11e / 12e wasabiseesaminsiemenillä maustetulla riisillä), Kana-Oyakodon / Vege-Oyakodon eli Kanaa tai Quornia soija-mirinkastikkeessa kananmunan ja riisin kanssa (11e), Possu-Nikomidon eli Inkiväärillä ja sakella maustettua possua, kananmunan ja riisin kanssa (11e), Japanese Ramen / Udon Noodles (Chicken or Veggie) eli Kanaa tai Quornia mausteisessa kasvisliemessä parsakaalin ja kaalin sekä kananmunan että sienten ja norin kanssa (13,50e).

Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, aseet sun muut löytyvät pöydistä valmiina. Itselle valikoitui alkuun tuo wakame-salaatti ja sitten tuo Lohi-Zukedon.

image

Alkusalaatti oli oikein kivannäköinen ilmestys kupissaan ja käsitti sitä merilevää seesaminsiemenillä, kurkkua, tomaattia (leikattuna timanteiksi mikä on erinomaisen kiva tapa leikata vihanneksia) ja valko- sekä punakaalia. Kaikki marinoituna sillä kirspakalla kastikkeella. Pidin tästä salaatista kovasti, tämä oli erittäin hyvä ja freesi aloitus lounaalle.

Pääruoka saapui seminopeasti, selvästi tässä tehtiin annoksia à la minute, omatkin lohet olivat hieman lämpimät, joko siitä riisistä ja/tai marinadissa dippauksesta. Annos oli kaunis kuin mikä, hienon symmetrisesti aseteltu kuppiin pienillä kurkku-yrtti-höysteillä siinä päällä. Lohi oli ihan hyvää, kuten myös riisikin, makumaailma oli pidetty hyvin simppelinä ja hentona, lukuunottamatta sitä (itse annosteltavaa) “wasabia”. Tämä oli hyvä ja kevyt lounas, vaikkakin hieman meni puurtamiseksi loppua kohden, juurikin tuon makumaailman tasaisuuden takia. Oiva ja erilainen japanilainen, jos menisin uudestaan, niin testaisin ehdottomasti sitä ramen soppaa.

image

Sisustus on yksinkertaisesti ja siististi toteutettu, muutamat taulut yms seinillä koristavat muuten paljasta tilaa. Kauniit soijapurkit jäivät mieleen muuten hyvin pelkistetystä kattauksesta. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli niitä quorn-annoksia, jollainen pitäisi joskus uskaltautua itsekin syömään (muistaakseni en ole kyseistä matskua vielä maistanut). Lasten kanssa en ehkä ahtautuisi tähän pienehköön tilaan, on muutenkin normireiteiltä syrjässä.

URL www.mashiro.fi
Puhelin 040-6616864
Osoite Mäkelänkatu 22, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.