Made In Kallio (From Waste to Taste)

image

HUOM! Ravintola on suljettu ja tilalle on tullut Roots.

Tänään luin jostain (Hesari? Oli pakko katsoa selaimen historiasta ja olikin City), että Made In Kallio tarjoaa pop-up henkeen hävikkiruokaa tässä muutaman viikon ajan. Koska kyseinen mesta on/oli to do -listalla muutenkin, niin ajattelin käydä koestamassa jämäsafkoja. Lähdinkin innostunein askelin kohti metrotunnelia ja Kallion kultaisia kukkuloita. Vaasankadun kulunut kaupunkimaisema harmaan pilvipeiton alla näytti kovin autenttiselta ja mieleeni tulvi muistoja niiltä ajoilta kun asustelin Hämeentiellä. Hauska käydä välillä vanhoilla huudeilla, tosin silloin tuli ehkä enemmän kulutettua näitä kulmia vähemmän valoisaan aikaan.

A bohemian cafe in Kallio offering light lunches that often are produced by a pop-up restaurant with varying themes. When I was visiting the restaurant the theme was “From Waste to Taste”, which had the ecological theme of using “waste” food to create a nice lunch.

Come for the ambiance, or maybe stay a while for a bit of remote working.

image

Ravintola tarjoaa kasvissoppaa (7e) ja lounaslautasta (10e) liha, kala tai vegetäytteillä. Lounaaseen kuuluu kahvi tai tee sekä näemmä mini cupcake. Ja jos oikein ymmärsin, niin ruoka tällä hetkellä on tosiaan väännetty muualta pelastetuista materiaaleista, “waste not, want not” henkeen. Itselle valikoitui tuo vegelounas. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, josta löytyy (reilun kaupan) kahvin ja (valmiiksi haudutetun, vihreän) teen lisäksi paprut ja aseet sekä vedet. Tarjolla on myös yrttilimpparia (3e) jota oli sitten ihan pakko koestaa.

image

Ruoka saapui verrattain hitaasti (n. 15 min tilauksesta) eli sitä ehkä väkerrettiin keittiössä melko alkutekijöistään. Lautaseksi oli valikoitunut hauska kivilankku ja annos oli aseteltu oikein houkuttelevan näköisesti. Valitettavasti annoksen tuonut, muuten oikein kohtelias kokki, ei ehtinyt annoksesta mitään kertoa. Mutta näemmä lautaselle oli eksynyt kasvishöystöä uunijuuresten kera, jotain voipohjaista kastiketta (hollandaise?) omenabrunoisella, kasvispihvi sekä kaali-yms-raastetta ja jotain pikkelsimössön kaltaista sötkötystä.

image

Ruoka oli oikein mainion makuista, kasvispihviä ja sötkötyksiä myöten. Pihvissä olisi saanut olla hieman rapsakampi kuori, mutta maku ja koostumus noin muuten oli yllättävän hyvä. Kastike oli täyteläisen herkullista ja ne omenabiitit toimivat oivasti, tuoden pientä kirpeyttä rasvaisen kastikkeen viereen.

Juureksissa oli pientä napakkuutta ja kaaliraastesalaatti antoi myös pientä tekstuurivaihtelua annokseen. Hyvä suoritus, erityisesti jos tämä tosiaan oli väännetty jostain jämistä/pois heitettävistä komponenteista.

Yrttilimppari menetteli, ei mitään kovin ihmeellistä ja samaa sokerilitkuahan tämä on muiden vastaavien kanssa.

image

Loppuun oli tosiaan sitä kahvia ja cupcake, joissa oli päällystevaihtoehtoina joko maapähkinätursotetta tai sitten valkosuklaata (vai mitäs se sitten olikaan, taisin jo unohtaa). Nutellan kaverina päätin napata sen pähkinävaihtoehdon ja se olikin ihan hyvä setti, ei maistunut miltään kaupan levitteeltä. Kahvikin oli ihan jees, tosin ei tämä sille Kahvi Charlottan versiolle pärjännyt.

image

Sisustus on sympaattisen sekava kokoelma kaikenlaista kalustetta ja koriste-esinettä sekä konsertti- yms tapahtumajulkkaria. Takahuoneessa oli joku vaatemyynti/näyttely pop-up härveli joka vaikutti sekin ihan kiintoisalta.

Isot ikkunat tässä kadun kulmaukseen sijoittuvassa tilassa päästivät pilvien harmaaman päivänvalon kivasti sisälle ja täällä oli ihan hauska istuskella vahtimassa Kallion tapahtumia, joista yksi oli erään hahmon (“mitään en ole ottanut”) pelmahtaminen sisälle rikastuttamaan kaikkien kahvilan asiakkaiden elämää, kunnes hänet ohjattiin takaisin raikkaaseen ulkoilmaan.

image

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja vaihtoehdoista jaksettiin opastaa hieman, mutta olisin tosiaan kaivannut enemmän detaljeja vaihtoehtojen sisällöistä, varsinkin kun oli tämä kampanja oli käynnissä ja tavallaan aihealue olisi sopinut pienehköön evankelisointiin.

Kasvisruokaa oli oikein hyvin tarjolla ja mielestäni tämä oli sen tason lounas, että kannattaa ehdottomasti käydä ainakin kertaalleen kokeilemassa. Lasten kanssa en ehkä kuitenkaan lähtisi tänne seikkailemaan, vaikka tilaa toki olikin raflassa ihan hyvin. Selvästi mesta toimii myös mahdollisena etätyöpisteenä, mestasta löytyy wifi ja osa asiakaspaikoista vaikutti oikein mukavilta pitempiaikaisempaankin löhöilyyn.

image

Ainiin, laitoin sitten Twitter (https://twitter.com/lounaslaatikko) ja Facebook (https://www.facebook.com/lounaslaatikkoblog/ .. pystyiköhän tätä urlia jotenkin muuttamaan nätimmäksi nyt on urlikin kiva? Taisi vaatia jotain sivustolta) tilitkin tälle blogille kun näemmä WordPress osaa postaa sinnekin suoraan kaikki nämä lounastamiset.

URL www.madeinkallio.fi
Puhelin N / A
Osoite Vaasankatu 14, Helsinki

2 thoughts on “Made In Kallio (From Waste to Taste)”

    1. Heh, no toi kivialusta on jo aika vakiintunut kikka, mutta kieltämättä toi linkkaamasi kenkämeininki menee todellakin liian pitkälle. Hieno ilmiö sinänsä on parempien ravintoloiden kustomoidut ruoantarjonta ratkaisut. Ciel Bleussa tuli kanssa kroketteja, mutta sellaisessa jännässä vaatenaulakkomaisessa rakennelmassa joka vaikutti niitä suupalasia varten väkerretyltä.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.