Pianissimo

HUOM! Ravintola on suljettu/suljetaan 28.4.2017.

Huomasin, että listalla tosi pitkään roikkunut Lauttasaarelainen Pianissimo oli yllättäen menossa kiinni ihan kokonaan ja vieläpä huomenna! Vaimo oli liikenteessä, joten päätin yhdistää lounastapaamisen ja tämän paikan kirjaamisen toisiinsa, tehokkuus ennen kaikkea jne.

Piti oikein tarkistella ravintolan historiaa, mutta oudosti ravintolan sisällä oli “kiitokset yli viiden vuoden tuttavuudesta” ja ravintolan sivuillakin puhuttiin vaan muutamista vuosista. Itsellä oli kuitenkin muistijälki jostain todella kaukaa, historian alkuhämäristä asti, kun olin käynyt liikelounaalla täällä todella huomattavan aikaa sitten.

Siinä sitten googlailin, kunnes tuli Suomen Yrittäjien vuosikertomus vuodelta 2004 vastaan, jossa todettiin, että yksi kokouksista järjestetään sen vuoden joulukuussa Pianissimo-ravintolassa, eli on tuo tuossa jo reilusti yli kymmenen vuotta oleskellut. Mutta ilmeisesti ei kuitenkaan ihan 2000-luvun vaihteesta, mitä ensiksi muistelin, kun mentiin kollegoiden kanssa (oli pakko soittaa ja kysyä, oli varmaan aika random puhelu) välillä Ruoholahden uudesta toimistotalostamme Laruun lounaalle. Mutta hän ei ainakaan muistanut Pianissimoa, mutta muistutti, että se rafla missä käytiin oli Basilika. Nyt siinä tilalla taitaa olla Persilja (on listalla, pitää tässä lähiaikoina ehtiä, liikenteellisesti tuolla tullee käytyä taas R.n kanssa).

Mutta niin, kyseessä on/oli ravintola josta saa lautasannoksia (10e) sekä alkusalaattibaarin, että jälkkäriä kahvin/teen kera. Tänään tarjolla oli: Possupasta, kananrintaa tomaattikastikkeella ja riisillä + kasviksilla sekä kermainen katkarapukeitta. Tilaus ja maksu hoidetttiin tiskille tullessa, minulle osui tuo katkarapusoppa ja vaimolle kana.

Alkuun nykäisty salaatti oli aika perusmeininkiä, porkkana-, kaali- ja lantturaasteita löytyi, jäävuorisalaatti-tomaatti-kurkkusalaattia ja filotaikina-kasvispaistos sekä krutonkeja että kastiketta. Sivuun oli itse tehtyä focacciaa sekä voi-levitettä. Leipä oli ihan jees. Kyllä tätä veteli ajan kulukseen, kunnes pääruoka tuli.

Pääruokana ollut katkarapukeitto olikin sitten aika heikko esitys. Ylisuolattu, tomaattinen liemi ei vakuuttanut, mutta se mikä oikeasti tässä häiritsi, olivat ne kumimaiseksi kuumentuneet katkaravut. Ei näin, ei edes vaikka lopettamisen takia ei enää kiinnostakaan. Tätä syödessä kiitin itseäni, etten vanhasta muistista mennyt tilaamaan sitä liikelounasta (20e).

Toiselle puolelle pöytää tullut kana-annos ei sekään säväyttänyt, jotenkin tuli sellainen heikomman laatuinen huoltisasema-annos mieleen tästä. Harmi sinänsä, itsellä tästä ravintolasta oli tosiaan ihan hyvät muistot. Toki sen verran kaukaa sitten, että kaikenlaista on varmasti sattunut ja tapahtunut.

Sisustus on mielenkiintoinen yhdistelmä discolattiaa ja vanhanmallisesti kalustettua ravintolaa. Itseään soitteleva pianokin löytyi, mutta ei ollut tällä kertaa käytössä.

Asiakaspalvelu oli nopeaa. Kasvissyöjälle ei vaikuttanut olevan mitään. Vähän lässähti tämä lounas, pitää yrittää piristää itseään jotenkin huomisella käynnillä.

URL www.pianissimo.fi
Puhelin 050-4082118
Osoite Vattuniemenkatu 23, Helsinki

6 thoughts on “Pianissimo”

  1. Pianissimoa käy sääli. Kävin siellä monta vuotta syömässä. Ruoka oli aina hyvää. Mutta käynnit vähenivät ajan mittaan, kun tuntui aina olevan kanaa tarjolla. Kana on ihan hyvää mutta välillä sitä kaipaa muutakin.

    1. Kiitos kommentista, omat muistot Pianissimosta vuosien takaa olivat tosiaan myös hyvät, mutta kaikki loppuu aikanaan.

  2. Pianissimo oli kyllä aiemmin aina hyvä, mutta viime vuosina todella heikkoa…

    1. Heippa ja kiitos kommentista! Sittemminhän se lopetti, ilmeisesti tilalle on tullut joku uusi ravintola?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.