Lebanese Food

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/17/16

Tuumasta toimeen (löytyi muuten lista sanontoja kun googlailin tuota jostain syystä), eli menin sitten samoin tein sinne libanonilaiseen ravintolaan testailemaan. Mesta on tosiaan African Potsin “vieressä”, Mustaa Härkää vastapäätä, uskomatonta että sekin on vielä olemassa ja kokenut ilmeisesti jonkinasteisen ylösnousemuksen. Muistan kun kävin skidinä 80-luvulla mutsin mukana hänen duunissaan Näkövammaisten Keskusliitossa paukuttelemassa rumpuja tms oheistoimintaa ja silloin tuo oli “hyvä pihvimesta” tai ainakin rafla jossa ehkä mahdollisesti jopa käytiin joskus (ei kykene muistamaan kunnolla noin vanhoja juttuja). Nojoo, mutta asiaan!

Yet another good Mideastern food restaurant with delicious food but also a no-frills decoration. Opt for the meze platters and you won’t go wrong.

For other great restaurants offering similar food, go to Levant, Old Jerusalem or Metro Food.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/17/16

Ravintola tarjoaa lähi-itä-meininkiä kepsu/pizza linjalla, mutta myös falafeleja sekä meze-lautasia. Lounasaikaan löytyy varsinaisen listan lisäksi: Kana Shawerma ranuilla ja limulla (9,90e) sekä Kana Shawerma riisillä (9,50e). Koko lista löytyy webskasta, mutta maininnan arvoisia siltä lienevät ne meze-lautaset: Meeza 1 eli tabuli, humus, leipä ja salaatti (12,90e); meeza 2 eli tabuli falafel, humus, leipä ja salaatti (15,90e), meeza 3 eli falafel ja kubbi, zaziki, humus, munakoiso, rabuli, kanavarras, leipä ja salaatti (19,90e) sekä meeza 4 eli grillattu halloumi leivällä yms (12,50e). Mutta siis pizzaa ja kebabia yms löytyy tietty.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/17/16

Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, aseet löytyvät pöydästä ja vesi (tai limu jos ostit) limukaapista. Päivän lehtikin näytti olevan yhden asiakkaan hallussa. Itse vaiheilin hetken noiden mezemeininkien välillä, mutta sormi osui meeza 2 -annokseen, vaikka olisin toki halunnut maistaa kaikkia sorttimentteja. Ei sitä vaan taivu ihan sen meeza 3 -annoksen ruokamäärään, eikä tee mieli heittää kamaa roskiinkaan jos voi välttää.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/17/16

Ruoka saapui pöytään seminopeasti, minua ennen oli muutama porukka vaikka ajoissa olinkin liikkeellä (lounasaika alkaa poikkeuksellisesti jo klo 10). Koko setti oli todella hyvännäköinen ja pöytä täyttyi hauskoista kipoista johon oli viitsitty ihan asetella annoksen komponentit. Tabuli/tabouleh-salaatti osui ensimmäisenä haarukkaan ja tämä oli erittäin yrttisen ja kirpsakan herkullista. Salaatti oli aika perusmeininkiä, ei kastiketta, vähän pikkelöityjä juttuja ja punasipulit olivat marinoituja. Mutta tähän kun heitti sitä tabulia sekaan, niin rokkasi ihan täysiä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/17/16

Humus oli täyteläisen makoisaa ja oikein taiten maustettua, kikherneet toivat vielä kaivattua tekstuurivaihtelua. Tätä oli todella hyvä lappaa napaan sillä ihanan rapsakan ilmavalla leivällä, joka oli vielä kivasti maustettu sesaminsiemenillä. Falafelit olivat hyviä, mutta aavistuksen ehkä kuivempia kuin joissain paikoissa ja olisin toivonut rohkeampaa maustamista näihin. Tahini(?)tahna päällä toimi hyvänä kosteuttajana, kuten myös tabuli sekä humus. Kaikki komponentit muodostivat harmonisen kokonaisuuden ja ainoa mitä jäin kaipaamaan isommin oli vahvan valkosipulinen jogurttikastike, jota olisi toki saanut tilaamalla.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/17/16

Tämä oli mielestäni noin suurin piirtein samalla tasolla Hakiksen mainion Metro Foodin kanssa, mutta jäi aavistuksen jälkeen loistavista Old Jerusalemista ja Levantista. Sepiaa on kehuttu kovasti, sen lihavarras oli herkullinen, mutta kieltämättä pidän enemmän tällaisesta mezelajitelmasta kontrastisine makuineen ja tekstuureineen. Ja ruokaa oli tässä setissä niin paljon ettei mitenkään pystynyt vetämään ihan kaikkea.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/17/16

Sisustus on siistin yksinkertainen, mutta hieman pikaruokalamainen. Kesäiset kuvat seinillä toivat hieman väriä ja lämpöä syksyiseen keliin ja ihan jees täällä oli istuskella.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/17/16

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli vaikka mitä herkkuja, kannattaa ehdottomasti käydä (chickity-check it out), mutta ehkä frendin kanssa niin voi tilaa useampaa sorttia. Lasten kanssa tuskin tulee itse mentyä, kun on niin eri huudeilla kuin missä itse liikkuu, mutta jos olisi lähempänä, niin ainakin voisi ottaa himaan messiin. Hyvät pöperöt, varsinkin jos tykkää näistä lähi-idän soundeista.

Ps. Hans Välimäki on avannut (tai jotenkin mukana) jossain Pasta Box -nimisessä mestassa Itiksessä. Pitääpä käydä joku kerta testaamassa.

Pps. Pokésaldo: 8 PokéStoppia, Magikarp, Horsea, Drowzee, Rattata, Krabby ja sokerina pohjana (jei!) Haunter.

URL www.lebanesefoodhelsinki.com
Puhelin 044-9741717
Osoite Mäkelänkatu 45, Helsinki

2 thoughts on “Lebanese Food”

  1. Meze-setit tuolla tosiaan tuolla kuulostaa hyviltä, pitää seuraavalla kerralla testata. Falafaleja frendi kehui. Pitäisi yrittää tuonne seurassa, että voisi ottaa pari eri meze-settiä niin saisi vähän kaikkea.

    Jos Itikseen menet, niin Puhoksen ostarin Newroz on avattu taas remontin jälkeen. Tarjolla siis lihavartaita, myös sydäntä ja maksaa normaalien kanojen ja karitsojen lisäksi. Kävin lomalla syömässä ja hyviä olivat vartaat, lisukkeiden osalta vaan aika pelkistettyjä.

    Musta Härkä tosiaan on kokenut uuden renesanssin neljän lupien myötä, yömyöhään taksi vie sinne janoisia ja tanssinhaluisia.

    1. Joo, olis ollut kiva koestaa kaikkia, mutta se meze 2 oli jo niin paljon safkaa, ettei olis mitenkään pystynyt sitä kolmosta vetää vaikka mieli teki. Puhos on tuttu mesta, olen asunut siinä lähistöllä joskus kauan (>10v) sitten. Pitääpä mennä joku kerta testaamaan, muutenkin pitänyt parit Itsarin mestaa pistää tänne listalle mukaan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.