Caverna (3. kerta)

Tästä on näemmä muodostunut perheen suosikkimesta näin arkipäivän lounaskohteeksi. Eli koko katras oli peesissä kun astuimme maanalaiseen luolastoon nauttimaan jälleen kerran hengästyttävän pitkän buffetpöydän antimista. En jaksa sen enempää asiasta jaaritella, tarjolla on edelleenkin sushia, salaattia, soppaa, suomalaisia ja kaakkoisaasialaisia erikoisuuksia kuin myös kattava jälkiruokabuffa.

One of the most moreish buffet’s in Helsinki, this lunch has a dizzying array of dishes on offer, ranging from sushi to more traditional Finnish fare. There is even a dessert buffet, for your sweet tooth.

Other interesting lunch buffet’s in Helsinki are Orchid (Itis), African Pots and Sandro.

Koko perhe maksoi 49,50e, eli kympin per nassu. Normihinta näyttäisi olevan nykyään 12,90e. Suklaaputousta ollaan jääty kaipaamaan, muuten homma toimi samalla kaavalla kuin ennenkin.

Sushit olivat ihan jees, ei nämä pärjää paremmille lautaspaikoille, eikä ihan niille paremmille sushibuffillekaan. Mutta niistä taas ei saa pizzaa, possua sienikastikkeella, useampaa kala-annosta tms älytöntä settiä.

Jos on isommalla porukalla liikenteessä, niin täältä kyllä löytyy jokaiselle jotakin, vaikka mikään ei ylläkään yksittäisenä annoksena siihen ylimpään kategoriaan. Pizzakin toimi, vaikka onhan nämä buffalätyt vähän tämmösiä.

Mapo tofu, mustapippurikana sekä oma suosikki, mustapapukastike proteiinilla (tais olla lehmää) maistuivat hyviltä. Kuten myös paistettu riisi ja kanafritti. Jälkkärit löysivät tiensä muiden lautasille, itse lyhistyin jussin grillimeininkien jälkeen jo lämpimien annosten jälkeen.

Peking-keittoon olisin kaivannut isommin tulisuutta ja happoa, mutta ehkä se johtuu vain minusta. Koko setti oli kyllä hintansa väärti ja ainoa mitä tässä pitää varoa, on ettei vedä itseään ihan henkihieveriin kaikkien vaihtoehtojen edessä. Maltti on valttia myös tässä lajissa.

Sisustus on sama kuin ennenkin, tosin sisäänkäynnin yhteydessä oleva allas oli saanut kaloja veteen ja pientä lisäkoristetta, jossa riittikin lapsille ihmettelemistä. Tunnelma täällä on rauhallinen, kaikesta väkimäärästä huolimatta ja tilaa kyllä löytyy. Hissikin näytti olevan, jos on vaunujen tms kanssa liikenteessä.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Hylsyt käytiin blokkaamassa tehokkaasti aterioinnin tiimellyksessä. Kasvissyöjälle (tai ainakin lakto-ovo-vegetaristille tms flexaajille) on kaikenlaista kamaa, vaikka onhan tämä aika lihapainotteinen.

Ps. Kollega toi tällasen purkin Norjan-reissulta. Pitää vähän pohdiskella elämän tarkoitusta ennenkuin tuollaisen menee avaamaan, mutta pakkohan sitä on joskus kokeilla.

Pps. Teerenpelin Taivaanranta on sulkeutunut ja viereinen Street Kitchen on remontoimassa kesän aikana, jännä nähdä minkälaiseksi tämä “sisäpiha” oikein muodostuu.

URL www.caverna.fi
Puhelin 050-5559325
Osoite Yliopistonkatu 5, Helsinki

2 thoughts on “Caverna (3. kerta)”

  1. Ei muuten ihme, että toi Taivaanranta on lopettanut. Hirveä paikka niin paskalla paikalla kuin voi olla. Ei kukaan voi haluta istua ostoskeskuksen käytävän vieressä ja syödä/juoda, sitä aluetta ei oltu mun mielestä erotettu mitenkään järkevästi. Taisi siellä olla pöytiä muuallakin, mutta kerran tuolla käyneenä ei yllätä että ei toiminut.

    1. Joo, se oli ihan ekalla käyntikerralla ihan hyvä hintatasoonsa nähden. Mutta tosiaan ihan vaan “pöytiä käytävällä”. Sitten se muuttui enemmän kaljakuppilan oloiseksi rakenteiltaan ja toisella käyntikerralla osoittautui, että laatukin oli mennyt reilusti alas.

      En ihmettele itsekään, että hävisi. Mielenkiintoista nähdä mikä siihen tulee tilalle, vai onko se sitten tuon Street Kitchenin (joka ei ollut kummoinen) laajennus.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.