Hoku (Kamppi)

Jälleen vaimon kanssa lounas ja tällä kertaa otin shortlistalta Punavuoresta Kampin Kortteliin siirtyneen Hokun. Tämä havaijilaista (joka tosin ainakin sillä Punavuori-ekskursiolla vaikutti epäilyttävän paljon japanilaiselta keittiöltä, tosin ilmeisesti siellä jonkun verran vaikutteita onkin tullut imigranteilta ja toki molemmat ovat saarivaltioita, joka varmasti vaikuttaa jossain määrin näihin taipumuksiin, but I digress) ruokaa tarjoileva ravintola on jonkinasteisessa kulttimaineessa ja se näkyikin kun tulin mestoille.

Ravintolan edessä kiemurteli klo 10:58 jo niin pitkä jono, että ei todellakaan kaikki mahdu heti syömään. Vaimoni oli onneksi tullut jonoon jo hetki aiemmin, joten päästiin ihan pelipaikoille. Eli kannattaa olla joko tosi aikaisessa (10:50 suositeltavaa) tai sitten tosi myöhässä. Jono ei hellittänyt vaikka pöydissä ei ollut tilaa, jengi oikeasti hengaili ravintolassa odottamassa edellisten syömistä, tätä näkee tosi harvoin.

Magnificent food at this Hawaiian restaurant in Kamppi shopping mall’s Kortteli. The fish I had tasted spectacular and my wife also loved her smoked salmon salad, do make sure to visit this place.

Other amazing restaurants in the Kortteli area are Bar Cón, Sandro and Jord.

Mutta joo, siis Kampin Korttelin yksi viimoisista paikoista (DATE + KALE on oikeasti listalla ja La Torre, Bastardo ja Story pitää hoitaa vielä, vaikka teoriassa olenkin jo niissä “käynyt”) ja melko kiinteän oloisella listalla oli ilahduttavan paljon kalaa tarjolla. Listalta löytyy salaatteja: Crispy salmon and tofu (11e), wakame and quinoa (12e), spicy beef (12e) sekä smoked salmon (12e). Näiden lisäksi on pääruokina: Kalua pork and tiger prawns (13e), siika nanbanzuke (14e), salmon teriyaki (14e) sekä chicken kara-age & garlic honey glaze (13e).

En lähde noita sen enempää avaamaan, selkeä webska on tältä osin miellyttävän kattava ja laitan kuvan vielä messiin. Vaimolle tuli savulohisalaatti (“kun siinä on avokadoa”) ja minulle siika nanbanzuke. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, josta saa numerolapun pöytään.

Annokset saapuivat melko nopeasti, ottaen tosiaan huomioon keittiössä tapahtuvan hässäkän ja nämähän olivat oikein kauniin näköisiä. Oma kala oli aseteltu torniksi kasvisten päälle ja siihen vielä nykäisty remouladekastiketta kokkareellinen. Kala oli loistavasti valmistettu, lohkeilevaa ja mehukasta, ihanalla marinadilla.

Remoulade oli saanut snadisti tulisuutta ja tämä sopi nii-iin hyvin tähän annokseen ettei tosikaan. Kasvikset käsittivät vauvapinaatteja ja jotain raastetta (kaalia etc?) aivan upean syvän makuisessa mausteliemessä. Todella herkullinen ja sopivan kevyt annos, teki mieli nuolla lautanen puhtaaksi, mutta onneksi oli sitä hyvin keitettyä riisiä sivussa, millä sitten noukin viimeisiä herkullisia kastikepisaroita astian perukoilta.

Tämä veti ehdottomasti vertoja Bar Cónin upeaan lounaaseen (tosin on se silti kivempi vetää kolme ruokalajia kuin vain yksi), kannattaa tulla jonottamaan!

Vaimon salaatti oli ehkä aavistuksen tavanomaisempi systeemi, mutta sekin kaunis ja tuoreen herkullisia komponentteja sisältävä kokonaisuus. Salaatti vaikutti oikein ruokaisalta ja maistui avokadoa rakastavalle puolisolleni erittäin hyvin. Mutta kyllä hänellä taisi pieni annoskateus iskeä, kun verotti minunkin lautaselta oman osuutensa. Ja hyvä niin, jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.

Sisustus on yksinkertaisen tyylikäs, mutta myös hieman ruuhkaisen oloinen, tilat ovat pienehköt verrattuna moneen muuhun Korttelin ravintolaan ja rafla on ymmärrettävästi ladattu täyteen asiakaspaikkoja. Seinillä on hauskan eksoottisia tauluja ja kuten todettu, näkymät täältä ovat loistavat, kunhan pääsee sinne ikkunapöytään.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista, henkilökunnalla oli kunnon tohina päällä, mutta iso asiakasmassa hoidettiin mallikkaasti. Kasvissyöjälle oli ainakin se wakame and quinoa -salaatti, kannattaa käydä stedaamassa. Lasten kanssa voisi muuten tulla, mutta pitäisi olla aika ajoissa liikenteessä tai tulla “off-season” aikaan.

Ps. Tämä taisikin sitten olla lounas #630. Pari kybää enää ja saan taas yhden merkkipaalun juntattua. Tosin tässä pikku hiljaa lähestytään maagista 666 numeroa, pitää katsoa, että mitä siihen oikein keksisi. Vaikka numeroitahan noi vaan on, ihmisten keksimiä konstruktioita.

URL www.hoku.fi
Puhelin 040-1646160
Osoite Urho Kekkosenkatu 1, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.