Maannos

R tuli lounaalle, vaikka olikin vielä vähän kröhäinen flunssasta ja piti kehittää joku hyvä mesta kesäpäivän sekä yhteisen hetken kunniaksi. Onneksi olin bongannut muutamaa päivää aiemmin Citysta uuden lupaavan kuuloisen raflan, joten suunnattiin Wärtsilän viereen ja hypättiin sisälle tähän brutal bistro -henkiseen ravitsemusliikkeeseen.

Ai niin! Ja flunssat sekä jalkojen hellyydet ovat jo väistyneet sen verran, että sain reviteltyä taas oikein huolella juoksumatolla. Täytyykin pistää uusi vaihde silmään, selvästi juoksutahti alkaa olla jo uudella tasolla, joten voi yrittää saada tarpeeksi tehoja herra J:n voittamiseen seuraavassa Cooperissa (yeah right).

Paluumatkalla huomasin, että Cholo on mennyt kiinni, tilalle on napsahtanut Chalupa, Kotipizzan texmex-ketjun piste.

A wonderful lunch experience in this bistroish restaurant, with a simple menu but a truly delicious execution. The drumsticks I had were juicy and sticky, while my wife’s 65° (149°F for you non-centigradeians) egg was done to a t.

The area has many interesting restaurants, such as Baskeri & Basso (no lunch), Krog 16 and Il Bucatino.

Täältä löytyy joka päivä pari lautasannosta ja menu on jossain määrin kasvispainotteinen. Lounaaseen kuuluu leipä ja pari lisuketta. Tänään oli tarjolla: Broilerinkoipea eli broilerin koipinuija grilli-kastikkeessa paistetuilla perunoilla ja pikkelöidyillä retiiseillä (10,40e) sekä Kasvisrösti eli perunaa, porkkanaa, kaalia, sipulia, yrttejä ja kanamuna 65° (10,40e).

Näiden kylkeen tuli jaettavaksi: Vihreä salaatti sekä bulguri(vai ohratto tms?)-porkkana-herne-kurkkusalaatti. Alkuun tuli paperipussillinen leipää, suolatut voinapit löytyivät veden kanssa pöydistä. R otti röstin, kun siinä oli kanista ja minä luonnollisestikin sen toisen vaihtoehdon, eli drumstickit. Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa tiskille, josta sai myös ostaa (1,50e) loppuun kahvit.

Alkuun tuli nakerrettua leipää ja se oli ihan hyvää, rapsakka kuori, mutta vähän sellainen mureneva sisus. Maku oli kuitenkin kohdillaan ja suolattu voi toimii aina.

Pääruoat saapuivat melko nopeaan tahtiin ja olivat molemmat herkullisen näköisiä kokonaisuuksia. Omat kanankoivet maistuivat upealle, nämä olivat juurikin niin ihanan tahmeita ja rapsakoita pinnalta sekä mehukkaan mureita sisältä, kuin voi vain toivoa. Paistetut perunatkin oli tehty huolella ja sopivat kanan kaveriksi hienosti.

Lautasen kulmaan oli töräytetty sitruunamajoneesia tms, joka pelasi mahtavasti yhteen muiden komponenttien kanssa. Näiden lisäksi löytyi joku kasvishöystö, joka toimi myös koivista revittyjen palasten kanssa ja kirpsakkaan makeasti pikkelöidyt retiisit toivat vähän happoa peliin.

Lisukkeet olivat myös todella taitavasti duunattu, vihreä salaatti oli saanut kepeän kirpeän kastikkeen, joka sai hymyn huulille. Näin se yksinkertaisinkin kasvisruoka saadaan nostettua uudelle tasolle.

Bulgurisötkötys oli sekin niin hyvää, että päästiin R:n kanssa taistelemaan viimeisistä rippeistä (hän veteli salaatin loppuun kun en katsonut), muikeasti maustetut porkkanat antoivat sopivaa tekstuuria herkkään annokseen ja koko hoito toi hyvää konstrastia pääruokaan.

R:n rösti oli sekin erinomaisesti keitetty, tosin stara oli kananmuna ja se kuinka hyvin kanis boostasi muita haarukkaan osuineita juttuja. Loistava lounas, tänne kannattaa ihan ehdottomasti mennä ja heti.

Tämä ja ~viereisessä korttelissa sijaitseva Krog 16 ovat todella mahtavia uusia lounaspaikkoja, joissa kaikkien pitäisi käydä. Baskeri & Basso vieressä viimeistelee tämän trion, tosin BasBasista ei valitettavasti saa lounasta.

Sisustus on linjakkaan pelkistetty, kivat lamput ja hauskoja pieniä yksityiskohtia. Ja lamppuja tämä kellaritila vähän kaipaakin, tosin nyt kesäisellä kelille ne pienehkötkin ikkunat toivat ihan kivasti valoa saliin. Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja ystävällistä, annokset esiteltiin ja muutenkin homma toimi hienosti.

Kasvissyöjälle tuntui olevan joka päivä jotain, ainakin jos ei joku hassu kananmuna haittaa (haittaakse?)

Ja lastenkin kanssa voisi kuvitella käyvän, löytyi vaunuillekin (yms) ramppi ja tilaa oli ihan hyvin. Tosin on tämä ehkä vähän tälleen aikuiseen makuun.

Ps. Kozeen Shiwanin kesä pop-up on tuloillaan. Tonne olisi siisti mennä, mutta kun ei tiedä vielä/edelleenkään omista aikatauluista vielä mitään, niin on vaikea sitoutua. Ensi tiistaina ollaan ehkä vähän viisaampia, tai jotain.

Pps. Le Bonin tilalle on tullut joku viihtyisän oloinen (Heidi’s) biergarten.

URL www.maannos.fi
Puhelin 050-5056875
Osoite Telakkakatu 5, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.