Georgian House

image

Eilisen herkullisen venäläisen ruokakokemuksen perusteella oli pakko jatkaa samalla linjalla. Ja toki, eihän minulla ole alkuperäisestä ruoasta henkilökohtaisia kokemuksia, eikä georgialainen ole teoriassa sama kuin venäläinen (kuka tietää, saattavat jopa hermostua jos ehdottelee tuollaisia). Mutta niputanpa nyt nämä kuitenkin samaan lokeroon, henkisestä laiskuudesta ja muunlaisesta saamattomuudesta johtuen (laitoin kuitenkin myös georgialainen tagin tuonne kylkiäisiksi).

Georgian food in Kallio with a meat-heavy buffet lunch. If you like the georgian food vibe, then you might also be interested in Pikku Georgia.

Eli tänään oli vuorossa uudehko(?) georgialainen ravintola Sörk[ä/a]n mutkassa . Itse sanon sörkkä, mutta sörkka on joidenkin mielestä autenttisempi ja joidenkin taas ei. Vuosia sitten oli Keskustelu yhden naishenkilön kanssa joka oli asustellut näillä kulmilla pidempään ja hän oli jotenkin täysin fiksaantunut tuohon Sörkka-muotoon, mutta ilmeisesti sekään ei ole ihan absoluuttinen totuus.

image

Mesta tarjoaakin täysin yllättäen buffaa (10e), joka ei käynyt webskasta tai mistään ilmi. Tänään oli tarjolla: Hartso eli lihakeitto, Odzahuri eli peruna-sipuli-possupaistos, Adzam Sandal eli mausteinen kasvishöystö, salaatti (kurkku- ja tomaattilohkoja), sämpylää ja kahvi croisantin kanssa. Ja olipa vielä listan ulkopuolinen yllätysjälkkäri joka näytti joltain hedelmärahkalta tms, mutta saapui sen verran myöhään, että olin jo lähdössä.

Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa tiskille. Vedet on pöydässä ja aseet löytyivät pienen etsiskelyn jälkeen lämpimän ruoan vierestä, servietteihin kiedottuna. Mutta ovelasti myös salaatin vieressä on välineitä jaossa, mutta näistä puuttuu oleellisesti veitset.

image

Alkusalaatti oli niin riisuttu versio salaatista, että olisiko tässä tullut snadi kiire? Kun varsinaisella listalla on kuitenkin ihan salaatteja, niin tuskin tämä kurkku+tomaatti käsittää koko salaatintekokirjon ravintolan ja ruokakulttuurin osalta. Viereen heitetty croissantti oli tuoretta ja maukasta, tosin otin tuon vain sen takia, kun niitä sämpylöitä ei ollut vielä saapunut kun hain alkupalat.

Keitto oli herkullista! Isot maut ja erinomaisen kuumaa (poltin kieleni) ja ruokaisaa isojen lihabiittien saattelemana. Tästä ei myöskään rasvaa puuttunut, joten ihan keitollakin voisi mennä, jos salaatti vaan tukisi tätä. Pidin keitosta paljon ja tämä oli jotenkin tosi autenttisen ja kotoisan oloinen soppa.

image

Pääruoaksi nautittu peruna-sipuli-possupaistos oli ihan hyvää, liha oli mureaa ja perunat kypsiä, mutta eivät vielä hajoavia. Mutta se kylmä kasvishöystö oli taas miellyttävän eksoottista ja makoisaa. Paprikaahan tässä oli ja jotain snadisti tulista/mausteista ja läpitunkeva tuoksu oli erikoisen mielenkiintoinen. Kuten Pikku Georgiassa, hauska törmätä ruokaan joka on eritavalla maustettu, kuin mihin on aiemmin törmännyt.

Kahvin passasin, kuten tosiaan myös sen yllätysjälkkärin ja se sämpylä oli mahdollisesti ollut aavistuksen liian kauan uunissa, kuori oli mennyt melko kovaksi. Muuten se sämpylä oli ihan ok.

Ja kaiken kaikkiaan siis tämä oli oikein hyvä ja erityisesti mielenkiintoinen lounaskokemus. Suosittelen käymään ainakin kerran, kuten myös siellä Pikku Georgiassa, jännittäviä makuja.

image

Sisustus on siisti ja kotoisan oloinen kivoilla pienillä esineillä koristeltuna. Isot ikkunat tulvivat valoa sisälle ja täällä oli kiva lounastaa, näemmä paikalliset(?) olivat ottaneet jo paikan omakseen, sen verran paljon tuli jengiä sisälle kohtapuoleen avaamisen (klo 11) jälkeen. Lounaalle ilmeisesti pystyi tekemään myös pöytävarauksen, tai ainakin yksi pöytä oli merkattu.

image

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja hieman hakevaa. Buffassa olisi saanut olla myös viitoitusta tarjottavista asioista, tosin tämä on totta lähes kaikissa ravintoloissa. Kasvisyöjälle oli erittäin heikosti mitään tarjolla, ellei meinannut niillä kurkuilla elellä. Joku tulikin siihen kyselemään aiheesta ja vaikutti hieman hankalalta. Varsinaisessa menussa on kyllä vaikka mitä kasvisherkkuja tarjolla, joten kyseessä lienee vain päivän buffan sisällön haasteet. Lasten kanssa voisi teoriassa tulla, syöttötuoli löytyi ja tilaa on kohtuullisesti, tosin vaunut pitänee jättää ulos.

Ainiin, pakko vielä mainita kun tuli vastaan tällainenkin uusi ravintola (aukeaa ilmeisesti 1.4.) Iso-Roballa: www.restaurantnatura.com. Harmi ettei ole lounasta ainakaan alussa, mutta pitää mennä sitten illalliselle tuonnekin. OX avautuu entisen Beefy Queenin tilalle ensi viikolla, joten pitää yrittää rynniä sinne heti alkuun, ennenkuin lähtee pääsiäislomalle. Ja Forumiinkin (himputti) on tulossa uusi lihapiirakoita myyvä mesta. Kiva kun tulee kaikkia uusia rafloja, harmi ettei ole vielä ehtinyt kaikissa vanhoissa käydä. Kohta tosin taitaa olla 450 lasissa jo.

Niinjaajoo! Viime vuotinen Grand Champagne Helsinki oli niin kiva kokemus (käytiin vaimon kanssa, josta sitten mentiin Passioon herkuttelemaan), että pitää taas tänä vuonna käydä. Suosittelen kokeilemaan jos tuollainen kiinnostaa. Viime vuonna käytiin Glorian Ruoka & Viini tilaajille järkätyssä jutussa, jossa Clovis Taittinger esitteli Essi Avellanin avustuksella tilansa tuotoksia ja oli oikein opettavaista ja kiintoisaa.

URL www.georgianhouse.fi
Puhelin 045-3217404
Osoite Hämeentie 62 a, Helsinki

2 thoughts on “Georgian House”

 1. Yllättävää, että eivät tarjoa kasvisruokaa. Georgialaisessa keittiössä on kuitenkin paljon hyviä kasvisruokia ja tunnen useita kasvissyöjiä, jotka ilolla georgialaista tilaisuuden tullen syövät.

  Tämä pitää testata ilta-aikaan, ehkä jo lähipäivinä.

  1. Oli joo yllättävää, varsinkin kun se illallismenu sisälsi mielestäni aika paljonkin kasvissafkaa jne.

   Toisaalta ymmärtäähän sitä kyllä ravintoloitsijankin näkökulmaa, ettei sinne buffaan nyt ihan kaikkea voi kerralla laittaa, ainakaan millään 10e hinnalla.

   Itselle tuli kanssa sellainen olo, että tuolla kannattaa käydä testaamassa iltamenu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.