Thai Thai

Onko ok, jos kesän kynnyksellä ihastuu, ehkä jopa rakastuu? Jos tapaa jonkun, joka vetää maton jalkojen alta ja hurmaa omintakeisella tyylillään niin, että tekee mieli heittää vanha elämä sikseen? Ei saa kertoa vaimolleni, mutta luulen, että tapasin lopulta jonkun ja kerta ei jää viimeiseksi.

Tämä lounas oli niin ihana, että mun on ihan pakko mennä joku päivä uudestaan. Jyväskylän Episoodin (2017) jälkeen oli jäänyt niin pahat thaikkuvajarit, että tilanne piti saada korjattua. Otin listalta suositellun Thai Thai ravintolan ja lähdin kohti Malmia, tulinen ruoka mielessäni. Reissusta tuli erittäin antoisa.

A truly wonderful lunch at this quaint neighborhood Thai restaurant. The starters themselves were already incredible and the main course was also delicious. Go here for a delightful Thai lunch.

Some of the other tasty Thai restaurants in Helsinki are Orchid (Itis), Thai Papaya and Kaow Thip.

Kyseessä on siis thaimaalaista ruokaa (üll..) tarjoava ravintola ja lounasaikaan homma menee niin, että viikonpäivän mukaan vaihtuvalta listalta (löytyy myös vegaanisia annoksia omalta listaltaan) napataan lautasannos (10e), jonka kylkeen tulee riisiä ja kaikkiin kuuluu alkuun soppa (vege ja lihaversio löytyy) sekä salaattipöytä. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, aseet ja rensselit löytyvät salaattibaarin päältä, vesi ja pääruoka tuodaan pöytään.

Tänään listalta löytyi: Kuay Tiao -keitto, kanaa vihercurry kookoskastikkeessa, kalaa/porsasta chilikastikkeessa, paistettua härkää osterikastikkeessa, tofua vihercurry kookoskastikkeessa, Pad Thai/Khao Pad katkarapujen kera sekä salaattibaari (kesäkääryleitä, kaali-porkkana-tomaattisalaattia, tomaattia, kurkkua, maustekurkkua, jäävuorisalaattia, omenaa, pari salaattikastiketta ja pähkinädippiä kesäkääryleille). Pienen vatuloinnin jälkeen päädyin tofuun, kun on tämä tammikuun vegaanihaaste päällä.

Voi pyhä lehmä, miten hyvä alkukeitto! Se liemi itsessään oli jo niin upean syvän ihanan maukas ja ihan silleen snadisti etikkainen, että melkein olisi voinut jättää ne pikkelöidyt chilit pois. Mutta kun nekin olivat niin hyviä.

Ja se revitty sika sopassa oli myös todella herkullista. Ja miten mahtava idis vetää kamat valmiiksi kuppeihin, mihin sitten annostellaan liemi, niin että kaikki on juuri passelin pureskeltavaa. Tulisin tänne lounaalle jo pelkästään tämän keiton takia. Eikä siinä vielä kaikki!

Se papaijasalaatin henkinen raastesalaatti oli saanut hunnukseen niin kauniin kirpsakan kastikkeen, että teki mieli heti lähteä lautasen kanssa liesuun. Ja ne kesäkääryleetkin olivat herkullisia, varsinkin sen rouskuvan pähkinädipin kanssa. Erittäin hyvä aloitus, yksi paremmista mihin olen pitkään aikaan tällaisissa törmännyt ja vieläkin parempi kuin se tosi hyvä Thai Papayan buffa.

Pääruoka saapui verkkaisesti, vähän jo leikittelin ajatuksella alkuruokien santsikierroksesta, kun höyryävä kuppi tuli eteeni. Lautaselle kumottu tahmea riisi oli taitavasti keitetty, tämä komppasi (vaimitenpäinsemeni) kastiketta hienosti. Tofu oli narskuvaa tekstuuriltaan ja jotenkin olisin kaivannut vähän enemmän rapsakkaa juttua kastikkeeseen, mutta toisaalta veget kupissa olivat sopivan napakoita.

Se kastikkeen liemi oli aivan tolkuttoman hyvää, juuri sellainen kombo tulista, suolaista, hapanta ja täyteläistä kuin tällaiset parhaimmillaan ovat. Tätä tuli vedettyä ihan sellaisenaan lusikalla kupista ja liemi oli myös vallannut kaikkien (paitsi ehkä hieman pliisun tofun) kastikkeen kiinteiden kavereiden solukot, työntäen herkullista makua kaikkiin sopukoihin.

Tykkäsin jopa kukkakaalista, joka on kuitenkin arkkiviholliseni (tosin oli tämä hyvää myös Pöllöwaarissa). Todella hyvä thaikkulounas ja varsinkin se alkuruokalajitelma vakuutti. Tätä kannattaa ehdottomasti tulla pidemmältäkin koestamaan, hintakaan ei paljon paina näin kovasta setistä.

Sisustus on siisti ja hyvin pidetty kortteliravintola asiaankuuluvalla rekvisiitalla silmää miellyttävästi koristeltuna. Täällä oli mukava istuskella ikkunan vieressä ja kurkistella verhon raosta Malmin sivukatujen leppoisaa menoa. Taustalla soi joku thaimaalaiselta vaikuttava musiikki sopivan rauhallisella äänentasolla.

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sujuvaa, vaikka sitä pääruokaa pitikin hetki venata. Paikka muuten täyttyy todella nopeasti ja ihan täyteen, joten kannattaa olla ajoissa tai myöhään liikkeellä. Minä olin ekstra-ajoissa ja siltikin oli yksi seurue minua ennen jo inessä.

Kasvissyöjälle löytyi kaikenlaista, mene äkkiä testaamaan! Lasten kanssa voisi olla aika ruuhkaista, mutta kyllä ihan mielellään menisin tänne perjeen kanssa, oli sen verran makoisa kokemus. Enkä mä oikeasti vaimoani jätä näidenkään safkojen takia, vitsi vitsi (hän kuitenkin lukee näitä välillä).

Ps. Ensi viikolla on sitten Taste of Helsinki! Whee! Se oli ainakin viime vuonna oikein hyvä.

Pps. Tillikka ei lähde kulumallakaan. Tämä oli silloin jo legenda kun näitä seutuja asustelin. En tainnut itse koskaan käydä (alaikäinen jne), mutta joku kerta taidettiin Timpan kanssa käydä tsiigaamassa kun hän oli Pirkon kanssa käymässä (vai olisko kuitenkin ollut Antti.. nojoo, pitkä aika), ei kuitenkaan hennottu mennä sisälle.

URL www.thaithairavintola.fi
Puhelin 09-2226787
Osoite Vilppulantie 2, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.