Mamma Rosa

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/4/16

Nyt oli kova! Tämä vanha, melkein jo legendaarinen, Töölöntorin laidalla möllöttävä ravintola on ollut pitkään listalla, jo vähän unohtuneena. Mutta sitten jostain syystä osuin sivustolle ja bongasin kotiruokalounaslistalta lasagnen. No pakkohan sitä oli lähteä sporalla rullaamaan kohti Tölikkää.

An excellent and stylish Italian restaurant located in Töölö, the lasagne I had was one of the best in Helsinki. Try to get a table at the terrace, which is warmed and cozy.

The area has many other interesting restaurants to choose from, such as Elite, Soup and Sushi wa.gocoro.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/4/16

Tämä italialaishenkistä safkaa tarjoava rafla tarjoaa kolmen ruokalajin liikelounasta kalalla (28,50e), lihalla (29,50e) ja ainakin tällä viikolla hirvellä (35e). Tähän voi sitten tilailla alkuun mainion Tokyo55 ravintolan susheja (+2,50e) tai Toast Mamma Rosan eli heidän versionsa toast skagenista (+2,50e). Liikelounaan alkupalat: Siitakesienikeitto, Broilerisalaatti sekä sushit. Pääruoat: Pariloitua taimenta sahramihollandaisella, häränfilettä dijonmajoneesilla ja punaviinikastikkeella sekä hirvipaistia riista-kermakastikkeella. Jälkkäriksi oli: Passionlajitelma.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/4/16

Mutta sen liikelounaan lisäksi on myös yllättävän kohtuuhintainen (10,10e) kotiruokalounas (pahoittelut tärähtäneestä kuvasta, en huomannut tarkistaa raflassa): Loimutettua lohta ja rapukastiketta, jauhelihalasagnea ja arrabiattaa, broilerisalaattia sekä pizza neljällä täytteellä. Näihin tulee sitten vieläpä alkupala, joka tänään oli sienikeitto tai salaatti (soppa oli default, salaatin sai näemmä pyytämällä). Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä, ollaan ihan kunnon raflassa. Itselle valikoitui (ü..) lasagne.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/4/16

Yllätyssoppa napsahti tosiaankin ilman sen suurempaa fanfaaria, toki olisi ollut hyvä ensikertalaiselle kertoa salaattivaihtoehdostakin, siltä varalta että on joku outo sieniaversio (kuten minulla tavallaan on, tosin se on himmentynyt tässä vuosien varrella). Leipää tuotiin myös korista valittavaksi, löytyi paria tai kolmea vaihtoehtoa (kaikki vaaleaa, tosin yksi oli hieman kellertävä).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/4/16

Sienikeitto oli herkullinen! Täyteläisen samettinen tekstuuri ja kepeän voimakas umamin maku täytti suun heti ensimmäisestä kuumasta lusikallisesta. Tämä tuli lapioitua suuhun vikkelään ja toimi loistavana aloituksena lounaalle. Leipä oli ihan jees, hyvä sitko, ohut kuori, mutta tämä olisi kaivannut sen oliiviöljy+balsamicco-lautasen kaveriksi (kuten esim. Kiusauksessa tuli automaagisesti).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/4/16

Lasagne tuli eteen heti kohta keiton syönnin jälkeen isolla, kuumalla (hyvä!) lautasella. Annos oli komean rustiikkinen ja jännästi soseet oli vedetty osittain lasagnen ulkopuolelle. Koko lasagne oli läpikautta mainion lämpöinen ja harkitusti rakennettu, lihaa oli sopivan maltillisesti tasapaksuissa kerroksissa ja kastikkeet olivat tosiaan pääosin lasagnen ulkoreunoilla, joista niitä sai mukaan halutun määrän. Lasagnen päälle ladottu snadisti hapokas salsamainen tomaattihake raikasti makumaailmaa taitavasti. Tomaattikastikkeessa oli saavutettu upea harmonia makean ja suolaisen välillä. Bechamel oli sekin täyteläisen erinomaista.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/4/16

Ainoa mitä tässä jäin hieman kaipaamaan oli joidenkin toisien (esim. Rivoletton) lasagneiden juustoisuus. Mutta tämä olikin häpeämättä omanlaisensa lasagne ja onnistui siinä todella hyvin. Ehkä (tämän lisäksi diggailen edelleenkin niitä Rivoletton sekä Trattoria Corretton versioita, vaikka viimeisintä en olekaan tänne kirjannut) paras lasagne tähän mennessä. Koko lounas oli loistava ja suosittelenkin ihan estottomasti käymään täällä. Varsinkin tuon kotiruokalounaan hinnalla tällainen taso on mielestäni todella hyvä diili ja tämä sijoittuu mielestäni Stadin lounasmestojen kärkikahinoihin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/4/16

Sisustus on hillityn tyylikäs ja terassipöydässä lounastaminen oli erittäin miellyttävää. Taustalla soi kaunis pianomusiikki, joka versioi ikivihreitä (ainakin Beatlesien Let It Be) kappaleita. Nice.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/4/16

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sujuvaa, tarjoilijoita pörräsi sen verran, että homma toimi erinomaisesti. Ainoa mitä olisin toivonut, olisi se tiedustelu, että onko eka kerta ja sen mukainen reipas opastus ravintolan käytäntöihin. Mutta siis tosi hyvä palvelu ja tämä onkin mielestäni erinomainen kohde hieman vaativammallekin liikelounaalle. Kasvissyöjälle oli pizzaa ja sienisoppaa, pizzat näyttivätkin kokeilemisen arvoisilta. Lasten kanssa pitää ihan ehdottomasti tulla joku kerta käymään, vaikkakaan ei tämä ehkä ihan suoraan lapsia varten suunniteltu olekaan.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/4/16

Ps. Hyvää viikonloppua!

URL www.mammarosa.fi
Puhelin 09-4342760
Osoite Runeberginkatu 55, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.