Palace

image

HUOM! Ravintola on suljettu.

Viisi sataa, fem hundra, five hundred, baby! Eilisen kokemuksen jälkeen oli pakko pelata turvallisesti ja kohteeksi valikoitui grand old dame, Palace. En ole ikinä (evah) käynyt täällä aikaisemmin, mutta maine on kova ja arvelin että paikan on ihan pakko olla hyvä. Mestahan on Suomen ensimmäisen Michelin-tähden saanut ravintola, vaikkakin ne suurimmat gloorian vuodet taitavat olla jo takana. Sen lisäksi huomasin webskasta, että paikka on menossa pitkälle remonttikierrokselle tämän vuoden lopuilla.

A truly magnificent lunch at a very traditional restaurant that was the first restaurant in Finland to receive a Michelin star (they lost it later).

Other wonderful restaurants close by are Olo, Finnjävel and Bystro.

image

Ravintola tarjoaa ranskalaisvaikutteista ruokaa, joko liikelounaana (43,50e) tai sitten yksittäisinä annoksina. Tänään oli tarjolla alkuun: Vasikkapastramia ja fermentoitua kaalia (14,50e) tai Savustettua tomaattikeittoa ja rapua (13,50e). Pääruokina oli: Ravuilla täytettyä siikaa, kevätporkkanaa ja rakuunaa (20,90e) sekä Paahdettua marmorifileetä, selleriä ja punaviinikastiketta (21,70e). Ja loppuun oli: Persikkaa ja vuohenjuustoserbettiä (12,40e) tai Pistaasikakkua ja kirsikkaa (12,40e). Liikelounas tarkoitti tomaattikeittoa, pihviä sekä serbettiä. Otin luonnollisestikin sen liikelounasmenun. Tilaus ja maksu hoidetaan (tietysti) pöydässä, johon tarjoilija minut ohjasi.

image

Heti kärkeen napsahti kolmea eri leipää pöytään voinapin kera. Näkkäri oli herkullista, vaalea maalaisleipä ihan hyvää ja se saaristolaisleipä tahmean ihanaa, oli koristeltu jollain mausteella (meirami?) jota en tunnistanut.

image

Alkuun tuli tomaattikeitto, joka oli niin tajuttoman hyvää, että meni joko kärkeen tai sitten ihan sinne lähistölle. Vieno savun maku pyöristi kauniisti samettista tomaattikeittoa, joka kaadettiin kauniisti aseteltujen (savustettujen) katkarapujen, kirsikkatomaattien, basilikakreemin ja jonkinlaisen sinapinsiemen-tomaattihöystön päälle.

image

Katkaravut olivat ihan kevyesti parhaimpia mitä olen ikinä missään maistanut. Snadi savu ja aivan täydellinen kypsyys. Tomaattihöystö tms toimi erinomaisesti muiden komponenttien kanssa ja basilikakreemi oli sekin erinomaista. Ne kirsikkatomaatit jäivät vähän näiden muiden katveeseen.

image

Pihviannos saapui pöytään ja lihan kaveriksi oli tullut savustettua perunaa, savustettua (I see a pattern emerging) shalottia sekä punaviinissä valmistettua shalottia, vaahdotettua korvasienikastiketta, veripalttua ja paria muuta kastiketta. Liha oli todella herkullista, tämäkin yksi parhaimmista mitä olen maistanut. Murisevan mehukasta, pienellä paistopinnalla ja juuri sopivan kypsyistä (kypsyyden sopivuutta tultiin myös ihan erikseen tiedustelemaan).

image

Se korvasienikastike sopi tähän kuin nenä päähän ja muutkin komponentit (kuumalla) lautasella toimivat erittäin hyvin yhteen. Tässä kulminoitui oikein se ero eiliseen pihviannokseen, joka kuitenkin maksoi saman verran kuin tämä lautasannoksena (21,70e vs. 21e).

image

Jälkkäri saapui ja oli taas kauniisti aseteltu lautaselle syötävine kukkineen jne. Oli persikkaa usealla eri tavalla valmistettuna, vadelmaa, kakkua ja se “serbetti”. Tämä oli muuten ihan hyvä annos, mutta se serbetti oli erinomaisen suolaista ja jyräsi kaiken muun alleen. Jotenkin tämä jälkkäri jäi selvästi muiden annosten tasosta, vaikkakin kakku ja ne persikat olivat kyllä herkullisia.

image

Sisustus on tyylikäs, vaikkakin hieman vanhahtava, kuitenkin sellaisella hyvällä ja tasokkaalla tavalla. Näkymät ikkunasta ovat aivan mielettömät ja täällä oli erittäin miellyttävää istuskella herkkujen ääressä vaimean pianonsoiton siivittämän hetken, katsastellen kesäistä Helsinkiä.

image

Asiakaspalvelu oli erinomaista ja todella sujuvaa sekä ystävällisen kohteliasta. Erittäin miellyttävä lounas myös sen puolesta ja tänne voi ehdottomasti tuoda vaativammankin lounasseuralaisen liikelounaan merkeissä. Kasvissyöjälle oli ehkä päivän salaatti (17e), mutta soittaisin etukäteen ja varmistaisin, oli sen verran lihapainotteinen lista. Lasten kanssa voisin tulla, sen verran hyvä ravintola, mutta toisaalta tämä on kyllä selvästi enemmänkin liikeneuvotteluihin yms vastaaviin sopivampi paikka. Menkää oikeasti käymään täällä ennen remonttia, on tämä niin hyvä mesta.

image

Ps. 6k on avannut ja Caverna avaa huomenna perjantaina. Oli joku muukin, mutta unohdan että mitä missä ja milloin.

image

URL www.palace.fi
Puhelin 09-13456715
Osoite Eteläranta 10, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.