Lönkka

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/11/16

Jälleen kerran toimin impulssieni varassa, kuin pieni apina (tai kissa, mitä näitä nyt on) ja päätin kipaista ravintola Lönkkaan lounaalle, kun se tuli puheenaiheeksi. Tällä viikolla avattu ravintola on osa CMB Ravintolat ryhmää, joka oli itselle tuntematon suuruus (tosin mitä mä näistä tiedän), johon kuuluu mm. herkullista lounasta tarjoava Kokomo. Sain houkuteltua muutaman kollegan messiin ja oli mukava turista juttuja samalla kun käveli hassun keväisen oloisessa kelissä Ruttopuiston ohi.

A stylish restaurant with a slightly speakeasyish feel and small steampunkish details, the lunch was good as was the complimentary salad bar. There is also a large selection of local microbrewery beers and such, so it’s also suited for a relaxed evening with friends.

For other restaurants with a similar style, check out Vinkkeli, Kiusaus and Penny.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/11/16

Mesta tarjoaa päivittäin vaihtuvaa lautasannosta (10,50e) tai kahta sekä viikottain vaihtuvia kasvis (10,50e), piadina eli täytetty leipä (14,50e) sekä liha (18,50e) vaihtoehtoja. Näihin kaikkiin kuuluu salaattibaari sekä loppuun kahvi/tee keksin (!) kera. Tänään oli tarjolla: Grillattua naudan ulkofileetä timjamikastikkeella ja bataattiranskalaisilla, (kasvis) falafelia kukkakaali”couscousia” ja punajuurihummusta, (piadina) kana-rosmariini-paahdettu kurpitsa-rucolaleipä sekä (liha) grillattu härän picanha paisti paahdetuilla perunoilla ja kauden kasviksilla & chimichurri kastikkeella.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/11/16

Salaattibaarissa oli tarjolla (#laputoiskiva): Salaattisekoitus, kurkku, tomaatti, pasta-kirsikkatomaatti-makkara-juustosalaatti, riisisalaatti (blech) punasipulilla ja rucolalla, kvinoasötkötys, salaattikastike (sitruunavinaigrette ehkä), modausjuttuja (pähkinöitä, siemeniä yms) sekä leipää (näkkäriä ja focacciaa) + levitettä (voita ja maustettua tuorejuustoa).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/11/16

Tilaus hoidetaan pöydässä ja maksu lähtiessä baaritiskille, josta löytyy myös kahvi sekä (valmiiksi haudutettu!) tee että keksit. Vesi tuodaan pöytään (hienot pullot) ja aseet sekä paprut löytyvät salaattibaarista. Ainakin päivän hesari näytti löytyvän oven suun edessä olevalta baaripöydältä. Itselle valikoitui tuo picanha, kun en ole aiemmin ravintolassa maistanut, vaan tehnyt pelkästään himassa joskus kauan sitten.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/11/16

Alkusalaatti oli ihan jees, en siitä riisistä ole näissä niin innoissani, mutta tällä kertaa se ei ollut mitenkään erityisen häiritsevä komponentti. Pastasalaatin pasta oli sopivan kypsää ja makkara oli ihan hyvää sekin. Kvinoasötkötys oli jotenkin huomattavan persoonallisen makuista. En tiedä mitä tähän oli tuikattu, mutta olipa jännä setti.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/11/16

En oikein jälkikäteen osaa sanoa, että pidinkö vai en, mutta söin kyllä koko setin, että ehkä sitten joo. Se salaattikastike oli huippua ja hapokkuudessaan sai koko ruotsinlaivalautasen soimaan. Focaccia oli suolaisen herkullista ja pidin myös siitä näkkäristä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/11/16

Pääruoka tuli kohtuu nopeasti (oltiin ajoissa liikenteessä) ja olikin melkoinen keko lautasella. Paahdettuja perunoita, romanesco brokkolia, porkkanoita, nauriita (?) sekä läjä rucolaa ympäröivät isoa lihakimpaletta, jota koristi ronski “makurasva”. Liha oli paistettu erinomaisesti, sisältä oli hintsusti raaka (blue) ja pinnassa hyvä paistamisen tuoma karamellisointi.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/11/16

Liha oli hyvää, mutta yhtä jänteikästä kuin muistin omasta paistokerrasta, leikkaushan on vähän tuollainen. Tämä ei toki haitannut, pidän vähän järeämmästä suutuntumasta ja tämä oli oikein maukas annos. Perunat olivat taiten keitettyjä ja maustettuja, mutta noin muuten ne kasvikset jäivät isosti sivurooliin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/11/16

Valitettavasti se chimichurri oli jäänyt hyvinkin pliisuksi, tämä olisi saanut olla reilusti tulisempaa (tai edes vähän tulista) omaan makuun. Mutta siis hyvä lounas, muun pöytäseurueen ulkofilepihvit olivat kuulemma oikein hyviä ja vieläpä noinkin hyvään hintaan. Ehdottomasti kannattaa käydä koestamassa tämä uutuuttaan kiiltävä ravintola ja erittäin hyvä lisä Lönkalle.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/11/16

Sisustus on jotenkin jännä yhdistelmä tällä hetkellä ilmeisen trendikkääseen(?) speakeasy/nykki-henkeen väännettyä ulkoasua sekä steampunkkimaisia yksityiskohtia (makeita lamppuja!), jotka kutittelivat kivasti omaa sisäistä roolipelaajanörttiä. Täällä oli oikein miellyttävää asioida ja istuskella lounastamassa isojen ikkunoiden ääressä. Täälläkin soi taustalla lempeä jazzi ja tunnelma oli tosiaan hieman saman henkinen kuin esim. Kiusaus- tai Penny-ravintoloissa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/11/16

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja oikein sujuvaa, kiitos siitä. Pöytiin ohjaus tapahtui heti ravintolaan saavuttaessa ja toimintaperiaatteet selitettiin pyytämättä (hienoa!), kuten että kassalle maksetaan, mistä löytyy kahvit jne. Näin tätä pitääkin hoitaa ja hienoa nähdä, että homma toimii näin ammattimaisesti vaikka ravintola on vasta viikon vanha.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/11/16

Kasvissyöjälle oli sitä salaattipöytää (ainakin osittain) sekä falafel-annos. Suosittelen testaamaan. Lasten kanssa voisi teoriassa tullakin, ruoka oli hyvää ja tilaakin löytyy, mutta onhan tämä tosiaan vähän enemmän tällainen aikuiseen makuun väsätty baari, pullot isosti näytillä seinillä jne.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/11/16

URL www.lonkka.fi
Puhelin 044-7651230
Osoite Lönnrotinkatu 11, Helsinki

4 thoughts on “Lönkka”

 1. Täällä käynyt muutaman kerran ja varsin hyvä lisä noiden kulmien lounastarjontaan, reilun lounarin hintaan ei ankankoipea tai -rintaa joka paikasta saa. Ehkä lautasannoksissa sen mukamashienon dadaistisen kastikeroiskeen voisi jättää pois.

  Iltalistakin vaikutti kiinnostavalta ja tosiaan kun (kerrankin) olutpuoleen on panostettu niin pitää yrittää löytää sauma käydä ilta-aikaan.

  1. Lönkka tosiaan vakuutti monellakin tapaa. Ja se olutvalikoima oli hyvin mielenkiintoinen jotain illanviettoa ajatellen.

   Passiossahan sekä Il Birrificiossa on myös jonkinlaista olueisiin liittyvää toimintaa ja sitä kautta parempaa valikoimaa.

 2. Passion olutvalikoima ainakin on ollut heikko, ennen ne tulivat samaan yhtiöön kuuluneelta Panimoravintola Huvilalta Savonlinnasta (tämä tietojeni mukaan sittemmin myyty), käytännössä valikoima oli vähän sitä mitä Savonlinnassa oli satuttu panemaan ja yhdistely ruokiin ontui. En tajua miksei tätä omavaraista tarjontaa voitu paikata/tukea muulla kaupallisella tarjonnalla.

  Il Birrissä toki toimintaa on kun se on panimoravintola (hanassa aina 2-4 omaa olutta plus muut), siellä valikoiman puolesta jutut onnistuu.

  Kolmas vielä eli Bryggeri, joka on myös panimoravintola eli nimellisesti olutta ja ruokaa pystyy yhdistämään ja ruoille on olutsuositukset ja menuihin saa olutpaketin.

  1. Ok, Passiossa olen tainnut vain kerran ottaa yhden oluen safkan kanssa, harmi jos tuo yhdistely ei pelaa, ruoan puolesta se on kyllä omaan makuun sopiva. Bryggeri tosiaan unohtui, se on mainio rafla.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.