Vinkkeli (2. kerta)

Vindikoitu! Vuorossa oli lounas herra M:n kanssa ja ehdottelin Vinkkeliä kohteeksi, koska en halunnut lähteä hasardilla hakemaan mitään uutta. Pöytävaraus on ihan ehdoton pakko tänne, koska mesta on erittäin suosittu ja näin ollen myös lounasaikaan täpötäynnä. Sain kuitenkin varauksen putattua sisään ja kävelimme Stokkan kellon alta pitkin jäisiä katuja Pikku Roban ravintolakeskittymään.

A truly magnificent restaurant with a beautiful atmosphere and delightfully delicious food. Classical dishes with a conservatively unique take on them and a skillful execution, with great service to boot. A place you must visit while in Helsinki, just remember to make the table reservations well ahead of time.

The area has an ample set of wonderful restaurants, such as Juuri, OX and Pastis.

Mesta tarjoaa edelleenkin klassista ruokaa vähän fiinimmällä otteella sekä skandinaavisella vivahteella ja liikelounaan (29e) muodossa. Jokaisesta slotista (etu-, pää- ja peräruoka) valitaan kahdesta vaihtoehdosta sopiva, mahdollisten ruokajuomien lisäksi. Tänään tarjolla oli: Palsternakkakeittoa ja savukylkeä tai Silakoita Malagalaiseen tapaan, Grillattua kampelaa ja beurre blanc -kastiketta tai Maalaiskananrintaa ja puy-linssi-cassoulet sekä loppuun Punaherukkamoussea ja valkosuklaata tai Vinkkelin pientä ja makeaa. Tarjolla oli alkujuomaksi Vinkkelin tomaattimehu (4,90e). Tilaus ja maksu hoidetaan luonnollisestikin pöydässä. Molemmille kolahti nuo kalat, joten mentiin niillä ja otettiin molemmat myös tuo Vinkkelin pientä ja makeaa -jälkkäriksi. Alkuun se tomaattimehu.

Tomaattimehu oli hyvinkin Virgin Mary -henkinen ja sopi mielestäni mainiosti mestan meininkiin, joka huokuu sellaista tyylikästä britti-imperiumin jälkeistä/Great Gatsby -fiilistä. Taustalla lempeästi soiva jazzahtava soundi viimeistelee tunnelman. Tästä oli hyvä aloittaa lounas.

Alkuun napsahti myös vähän speltti- ja ruisleipää sekä kauniisti aseteltuna voita tuhkatulla(?)suolalla. Leivät olivat oikein hyviä, spelttileivässä oli loistava kuori.

Ensimmäinen ruokalaji oli sitä skanditapas, eli silakkaa Malagalaiseen tapaan. Olisiko alkuperäinen ollut Boqueron -niminen annos. Kala oli herkullista ja pieni chili sekä kalan alla levänneiden perunoiden mausteena ollut paprikaöljy sopi mahtavasti yhteen. Aivan ihana annos, mutta myös hyvin hienostunut makumaailma, chilikään ei hyökkinyt kimppuun, vaan komppasi rauhallisesti muita lautasella olevia komponentteja.

Pääruoka tuli kauniisti aseteltuna lämmitetyllä lautasellaan. Kampela oli aivan upean makuista ja tomaattikompotti(vai hilloke?) toimi hienosti kalan yrttihunnun sekä erinomaisen couscousin kanssa. Uunissa kuivatetut kirsikkatomaatit toivat makeaa kirpeyttä mukaan peliin ja parsakaali sekä mantelit vienon pähkinäisessä couscousissa antoivat kivaa pientä tekstuurivaihtelua. Beurre blanc sopi kalan kanssa loistavasti. Erittäin tasokas annos, hienoa!

Jälkkärinä toimi petit fours, josta löytyi porkkanakakkua sitruunakreemillä, suklaakonvehti ja passio macaron. Nämä korumaiset pikku herkkupalat olivat aivan ihanan herkullisia ja juuri sopivan kokoisia, kun olivat niin intensiivisen makuisia. Tahmean makea porkkanakakku lauloi harmoniassa sitruunapäällysteensä kanssa, suklaapala oli syntisen täyteläinen ja passio tuli macaronin syövereistä pienellä viiveellä mutta sitäkin kauniimmalla kierteellä. Kerrassan upea lopetus mahtavalle lounaalle. Täällä kannattaa ihan ehdottomasti käydä, muista vaan tehdä pöytävaraus ajoissa.

Sisustus on käsitelty jo aiemmin, mutta on tämä vaan tyylikäs paikka. Kauniit isot taulut seinillä ja harkitun yksinkertainen sisustus siihen “menneen maailman” henkeen on onnistunut mitä parhaimmin. Täällä oli ilo istuskella lounaalla ja turista niitä näitä kaverin kanssa.

Asiakaspalvelu oli jälleen ammattitaitoisen sujuvaa ja kohteliaan ystävällistä. Tänne kelpaa tuoda vaativammatkin liikeneuvottelut, homma toimii kuin sveitsiläinen kello. Kasvissyöjälle ei ollut suoraan listalta mitään, mutta uskoisin että kysymällä homma hoituu ilman mitään ongelmia. Suositeltavaa toki käydä läpi tämä varausta tehdessä. Lasten kanssa tekisi mieli joskus tulla vaikka onhan tämä aikuisille suunnattu ravintola. Mutta jos ei lapsia altista näin erinomaisille kokemuksille, niin miten ne oppii? Tämä on ehdottomasti yksi Stadin parhaimmista ravintoloista ja miellyttävää saada vahvistus aiemmalle kokemukselle, miellyttävää että toinen kerta toden sanoi.

Ps. Mitä ihmettä mun kuville kävi, tiedän etten osaa kuvata, mutta miksi noihin tuli tollasia raitoja? Minä ei jummarra.

URL www.ravintolavinkkeli.fi
Puhelin 029-1800222
Osoite Pieni Roobertinkatu 8, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.