Aa Han Thai

image

Piti sitten samantien ottaa koppi siitä Aa Han Thai -ravintolan lounaasta, kun sen kerran bongasin. Ja näitä thaikkupaikkojakaan ei ihan hirveästi ole enää jäljellä tässä lähimaastossa (Sri Nakhon on sitten kun se vapautuu remontista, kauempaa toki löytyy kaikenlaista, kuten Pitskusta ja Malmilta) joten menin mielelläni tulisten ruokien perään. Auringon loisteessa siinä sitten ryynäsin Mechelininkadun vilinään ja ovesta sisään. Sellainen havainto täytyy vielä paluumatkalta kertoa, että Hoshito näemmä tarjoaa nykyään lounasta, pistetäänpäs to do -listalle (joka ei lopu koskaan).

A pretty good thai restaurant with friendly service along the busy Mechelininkatu.

For similar (but slightly better) thai restaurants, go to Orchid Kamppi, Kaow Thip or Doi Thai.

image

Paikka tarjoaa thaikkuruokaa lautasannoksina (9,50e) alkusalaatilla ja (yllätys)keitolla. Tänään oli tarjolla (listalla, jota ei ole webskassa näkyvissä): Paistettua kanaa ja basilikaa, härkää curry-ananas-kookoskastikkeessa, lihapullat cashew-pähkinöillä, paistettu tofu tuoreella inkiväärillä sekä paistettua riisiä kanalla.

image

Salaattibaarissa oli: Jäävuorisalaattia, kiiwiä, maissia, porkkana-kaaliraastetta, paahdettua sipulia, kevätkääryleitä, fritattua kanaa, salaattikastiketta, makeaa chilikastiketta sekä nam phrik/pla kastiketta. Yllätys (üllatus!) soppa tänään oli joku naudanliha-lasinuudeli-kasvismeininki. Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa tiskille. Aseet ja rensselit sekä vedet löytyvät pöydistä. Päivän(?) lehdet olivat tarjolla salaattibaarin ja tiskin välissä. Meitsi otti sen basilikakanan.

image

Salaatti oli ihan perussettiä, tuoreita komponentteja (tai no siis se salaatti ja kiiwi) ja hauskaa että oli kiiwiä. Porkkana-kaaliraasteeseen olisin kaivannut jonkun maustekastikkeen (edes sivuun?), nämä kaipaavat yleensä jonkinlaista happamuutta yms kaveriksi, nyt tuo sinappikastike ei ajanut ihan samaa asiaa. Kevätkääryleet olivat tavanomaisia, mutta se fritattu kana(? #laputoiskiva) oli suussasulavan herkullista ja melkein menin hakemaan lisää. Mutta onneksi en sentään.

image

Seuraavaksi vuorossa ollut alkukeitto tuli ihan puun takaa, mutta miellyttävä yllätys toki. Höyryävän lämmin soppa oli tummaa ja suolaista ja olisi kaivannut happoa ja jotain raikastusta. Mutta muutamat eri tekstuurit antoivat kuitenkin kivaa vaihtelua ja onhan näitä aina hauska hörppiä ennen pääruokaa.

image

Pääruoka tuli sekin kohtuu nopeasti, selvästi näitä tehtiin aika alkukomponenteista. Riisi oli ihan hyvin keitetty, hieman alkoi kovettua loppua kohden, mutta toisaalta kun kauhoi sitä kastiketta päälle, niin ei haitannut kauheasti. Kastike oli hyvää, ei mitään käsittämättömän herkullista, mutta ei huonokaan.

image

Tässä oli myös vähän samaa yksiulotteisuutta kuin siinä sopassakin, olisin tähänkin kaivannut jotain raikastusta ja tuoretta yrttiä, sitruunaruohoa tai jotain. Tulisuutta kuitenkin löytyi jonkun verran ja paikkailin makumaailmaa chiliöljytahnalla mitä pöydästä löytyi, mutta ei se lisäöljy oikein auttanut asiaa. Ihan hyvä ja kattava thaikkulounas, mutta jäi esim. Orchid Kampin, Kaow Thipin ja Doi Thain herkullisten lautasannosten jälkeen hieman.

image

Sisustus on siisti, mutta ajan patinoima ja kivasti koristeltu erilaisilla thaikkuhenkisillä esineillä. Isot kasvit ja teippaukset ikkunoissa vähän estivät valon tulemista raflaan ja jäi hieman hämyisäksi, mutta oli tämä omalla persoonallisella tavallaan viihtyisä.

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle oli sitä tofua ja salaattia, tosin se soppa jää kyllä väliin. Lasten kanssa voisi teoriassa tulla, mutta onhan tämä vähän syrjässä normireiteiltä ja ainakin vaunujen kanssa ahdas.

image

Ps. They’re here!

image

Pps. Kespron kiintoisasta asiakaslehdestä on tullut uusi numero. Ja Taset of Helsinki ravintoloitsijoiden menutkin löytyy. Itseäni noista kutkuttaa eniten nämä (kun en ole käynyt kyseisissä paikoissa): Hella & Huone, Muru, Pastor sekä Tallinnalainen Ö.

Pps. Nyt mennään jo lounasravintolassa numero 482, eli kesäkuun loppuun mennessä (ehkä) pääsen maagiseen lukuun 500, joka on jo aika monta eri ravintolaa. En olisi uskonut että ihan noin monessa tulee käytyä, kun tätä aloittelin ja vielähän noita tuntuu riittävän.

URL www.aahanthai.fi
Puhelin 09-4544245
Osoite Mechelininkatu 17, Helsinki
Aa Han Thai on 19.5.2016 rated 2.0 of 5

2 thoughts on “Aa Han Thai”

  1. Malmin Thai Thaissa tuli käytyä viime kesänä pyöräretkellä ja se oli kehujen ja polkemisen arvoinen. Som tam ja laab ainakin oli todella hyviä.

    1. Hyvä kuulla, olen tässä yrittänytkin perustella itselleni ekskursiota vanhoille kotinurkille. Pitääpä käydä tsekkaamassa jonain hiljaisempana päivänä.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.