Kilim

No niin. Kuten eilen todettu, niin tämä päivä meni vähän säätämiseksi aikataulujen ja muiden asioiden osalta. Logististen operaatioiden perimmäiset syyt kuitenkin sujuivat enemmän kuin hyvin, joten päätin juhlistaa tilaisuutta hoitamalla alta pois yhden pitkäaikaisen haaveen, eli Tapiolan Kilim-ravintolan. Täällä on tullut vuosien saatossa käytyä useampaan otteeseen, ensin siinä vanhassa ostarissa ja sittemmin tässä uudessa lokaatiossa.

Tavallaanhan rafla on kaikkien kebab-buffien grand daddy, tosin on se Ani-ravintolakin aika tolkuttoman pitkän aikaa toiminut. Kaunis ilma sai tallustelemaan garden cityn nurtsipolkujen läpi, mäntyjen reunustaman ravitsemusliikeen portille. Kiva kun on taas kesä tulossa. Raflassa tuli vielä yllättävä soitto herra R:ltä, joka päätyi sitten Excel-harjoitukseksi. Katsotaan mitä sekin tuo tullessaan.

Possibly the best kebab buffet in the greater Helsinki area (it’s located in Tapiola, Espoo, but who’s counting). The tables are filled with a delicious feast at a very reasonable price, this is worth a trip to the beautiful Garden City in itself.

Other wonderful tastes in the same genre can be found at Old Jerusalem, Levant and Turkkilainen Ravintola.

Buffa (10,40e) on näemmä säilynyt samanlaisena kuin mitä se on ollut viimeksi täällä käydessä (tästä on niin paljon aikaa, että tulee melkein kyynel silmään kun yrittää miettiä), mutta mitäpä sitä toimivaa korjaamaan. Tarjolla on: Jäävuorisalaatti-tomaatti-kurkku-granaatinomenansiemensalaatti, punakaali-juustosalaatti, vihreitä papuja, couscousia, kidneypapu-tomaattisötkötystä, pikkelöityjä chilejä, marinoituja valkosipuleita, marinoituja kivellisiä vihreitä oliiveja, marinoitua punasipulia, marinoitua kaali-porkkanaraastetta, hummusta, perunasalaattia, kikhernesalaattia, useampaa tunnistamatonta kasvissötkötystä, jogurttikastiketta, lastun ohuita uuniperunoita tomaatti-jogurttikastikkeella, tuoretta leipää, chili-sumac-rouhetta, kebabia (natch), riisiä, tomaattikastiketta, jotain moussakan oloista pataa sekä loppuun kahvia/teetä. Eli siis melko kattava valikoima. Maksu tiskille tullessa ja vesi sekä aseet löytyvät pöydistä.

Aloitin pelkällä salaatibaarin antimilla, koska niitä on täällä niin levoton määrä, ettei tohon mahdu lihaa sekaan. Täällä voi oikein hyvillä mielin vetää pelkkää vegeä ja rullaa alamäkeä pitkin pois. Ja nää on niin tolkuttoman hyviä, kaikki on maustettu ja jotenkin tällasessa ruotsilaivatörstäyksessäkin kaikki tuntuu sopivan toistensa kanssa hienosti samaan haarukkaan. Tekstuureitakin löytyi vaikka minkälaista ja ainoa mikä aavistuksen hämäsi oli se, että leipä oli päässyt snadisti kuivahtamaan, eikä ollut lämmintä, niinkuin joskus on ollut.

Mutta silti tuoretta ja erittäin soveltuvaa vaikkapa sen ihanan makuisen hummuksen kauhomiseen, jonka seassa rasahteli niitä granaattiomenan siemeniä. Tähän kun tursotteli vielä liberaalisti miellyttävän raikasta jogurttikastiketta ja sen päälle ripsoteltua chili-sumac-rouhetta, niin kyllä lähti. Runsaan ja laadukkaan salaattibaarin lisäksi Kilimin bravuurina (ainakin omasta mielestäni) on aina ollut tämä perunalastun kaltainen uunipaistos, missä upeasti rapsakoituneet chipsit ja täyteläiset kastikkeet pelaavat niin muikeasti yhteen.

Oli niin hyvää, että täyden lautasenkin jälkeen piti hoitaa santsikierros, jolloin pääsin maistamaan vähän sitä kebabiakin. Lihasuikaleissa oli hyvä maku, hintsusti ehkä kanelia tai jotain sen henkistä, joka tietty sitten sekaantui kaikkiin muihin juttuihin ylitäytetyllä kiekolla.

Kaaliraasteet olivat nekin maininnan arvoisia, punakaali oli erityisen kivasti maustettua ja rapsakkaa, kaali-porkkanaraaste taas lähenteli etikkaisuudessaan hapankaalia ja hurmasi täysin. Ei tästä oikein pahaa sanaa pysty sanomaan, ehkä jopa vielä överimpi kokemus kuin vuosia sitten.

Tänne kannattaa tulla vaikka kuinka pitkältä ja omaan makuun tämä hyppäsi kärkeen kaikista pääkaupunkiseudun vastaavista. Turkkilainen Ravintola on lähellä, mutta oli tämä vaan sellaista makujen ilotulitusta, että vei voiton. Old Jerusalem tosin vastaa yhtä tykeistä mauista, mutta ei ole buffa (tai ei ollut silloin kun kävin).

Sisustus on ryyditetty kaikenlaisella aiheen kuuluvalla koriste-esineellä ja vaikka kalustus onkin vähän ajan hampaan nakertamaa, niin tilat olivan oikein siistit ja viihtyisät lounastamiseen. Ulkona oli myös puiden varjostamaa terassia, joka on varmaankin aurinkoisella kelillä oiva al fresco syöpöttelyyn.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja himpun töksähtelevää. Kasvissyöjälle on vaikka mitä, kannattaa tsekata. Lasten kanssa lounaalle voisi ihan hyvin tullakin, tilaa on jne, mutta vuosia sitten oli vähän raffi päivälliskokemus perheen kera, joten mene ja tiedä.

Ps. Herra Jämsénin Sesonki aukeaa vappuna, pitääkin mennä joku kerta frisbeegolffailemaan Jäkeen ja käydä samalla testaamassa.

Pps. Ja jotta pysytään laskuissa, niin tämä oli sitten #850. Vielä ~kuukausi vääntöä, joten voisi päästä johonkin lähelle lukua 870.

URL www.kilim.fi
Puhelin 09-464656
Osoite Mäntyviita 2, Espoo

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.