Chapter

No olihan sinne pakko mennä eilisen haahuilun jälkeen. Fiiliskin alkaa pikkuhiljaa kohenemaan ja kohta on juhannuskin ja kaikkee. Kyllä se siitä, etiäpäin, sanoi mummo lumessa. Uhmasin sään herroja ja tallustelin ei-niin-rankassa tihkusateessa kohti Senaatintorin reunaa, tähän Kaffeehaus Röntgenin tilalle ilmestyneeseen ravintolaan. Paikka on vielä vähän vaiheessa, käytännössä terassi ja baarin puoli on kuosissa, loput tilat esiteltiin kyllä minulle kun olin lähdössä, hyvännäköinen mestahan tämä on, arvokiinteistö.

A magnificent start for this new restaurant, the three course lunch was beautiful and delicious. The decor is minimalistic and stylish and the music in the background youthful.

Other great restaurants close by are Olo, Ask and Finnjävel.

Keittiötä vetää kohtuullisen tiukoilla natsoilla varustettu Juho ja se näkyi myös “mänyssä” (miksi oi miksi, tosin ei tässä onneksi menty Rosterin Assparagus “vitsikkyyden” tasolle), tarjolla oli: Rooster eli kana-ragu (16e), spring cabbage eli paistettua kevätkaalia (14e) sekä kolmen ruokalajin menu (29e) jossa kaalia alkuun, kukkoa päälle ja lakritsia perään. Otin sen koko setin, kerranhan näissä vaan käydään. Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä, ollaan ihan kunnon ravintolassa.

Alkuun napsahti raflan omaa hapanjuurileipää ja vaahdotettua ruskistettua voita. Leipä oli erinomaista, mahtavan rapsakka kuori ja herkullinen, hieman hapan sisus kunnon sitkolla. Tätä oli hyvä nakerrella sen mainion voin kanssa kun odottelin varsinaisia annoksia.

Alkupalat tulivat melko nopeasti, selvästi näitä veisteltiin hetki keittiössä. Grillattu kaali oli mahtavan makuista ja sen kaveriksi tullut yuzu-beurre blanc oli yksi paremmista kastikkeista mihin olen törmännyt. Nämä yhdessä muodostivat todella hyvän vegeannoksen ja mukaan oli vilahtanut villiyrttiäkin (valkopeippi/dead nettle) sekä kukkakaalia ja kokoneisuutena annos muodosti ihanan harmonisen setin. Tässä mielestäni lähestyttiin esim. Grönin tasoa ja osoitti keittiön taitavuuden. Kukkakaalikin oli saatu taas maistuvaksi, tällä kertaa kyseessä oli jännittävästi viipaloitua tuotetta.

Pääruoka tuli sekin melko nopeasti aloituksen viimeistelyn jälkeen. Leipääkin olisi saanut lisää, mutta ruoan kaveriksi tulleet lisukkeet (nämä olisivat tulleet myös yksittäisen annoksen kylkeen) olivat sen verran kookkaan oloisia, että pysyttelin näissä. Kanaa oli tullut parissa muodossa lautaselle, rintaleike nahalla ja sitten jonkinlainen paistos sekä paistoliemi kananrasvalla.

Kana oli myös todella herkullista ja varsinkin paahdetut kevätsipulit toimivat upeasti. Ainoa mikä tässä jäi hieman vaivaamaan, paksuin kohta kanasta, joka oli aavistuksen ali. Mutta ei häiritsevästi ja edelleenkin kokonaisuuden osalta liikuttiin selvästi yli Stadin ravintoloiden normitason.

Lisukkeena tullut tattari-kevätsipuli “puuro” oli hyvää, mutta ei niin tajutonta kuin muiden lautasten täytteet. Tämä kuitenkin komppasi kivasti kanaa ja hauskaa, että oli omassa rasiassaan.

Toisena lisukkeena oli kesäinen salaatti, jonka kastike oli maittavaa, komponentit tuoreita ja pikkelöidyt porkkanat todella herkullisia. Varsinkin ne halkaistut kevätporkkanat olivat ihan hurmaavia sen kauniin etikkaisen marinadin maustamina. Tämä oli upea lounas ja hyppäsi hyvin korkealle omalla listalla, ei ihan kärkijoukkoon, mutta toisaalta vastahan tämä on avattu. Ainiin, eka!

Loppuun oli lakritsia, maitojädeä, briossia sekä raparperigeeliä. Laku toi syvän maun annokseen, jäde oli miellyttävän raikasta ja geeli toi pientä lisätwistiä lautaselle. Tykkäsin tästäkin kovasti ja oli hyvä lopetus mahtavalle lounaalle.

Sisustus on tyylikkään linjakas, tosin vielä näkyy työn keskeneräisyys siellä täällä, kaapin päällä. Mukavat tilat oli lounastaa, varsinkin kun lasiseinä avautui terassille ja Kaupungintalon ravintolaan, sai vahtia lounastajien ihmisvirtaa. Taustalla voi innokkaan nuorekas musiikki ja yleensäkin täällä oli hyvä pössis.

Mielestäni tämä soveltuisi hyvinkin hieman rennompaan liikelounastapaamiseen. Ja ekstramaininta astiastosta, joka oli todella kaunista kautta linjan. Haarukat tosin olivat jotenkin liian pienet omiin kömpelöihin käsiin.

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja iloisen ystävällistä. Kokit toivat annokset pöytään ja esittelivät ne kattavasti, kiitos siitä. Kasvissyöjälle oli se kevätkaaliannos, tosin beurre blancilla (haittaakse?), mutta oikeasti, tämä oli niin törkeän hyvä annos, että suosittelen estottomasti testaamaan. Lasten kanssa voisi hyvinkin tulla maistelemaan, tilaa löytyi niin terassilta kuin sisältäkin, vaikka toki ainakin baarin puoli on suunnattu enemmän ns. aikuiseen makuun.

URL www.chapter.fi
Puhelin n / a
Osoite Aleksanterinkatu 22, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.