Helsingin parhaat lounaat 2017 – Nepalilaiset

Nepalilaisia ravintoloita on ollut niin pitkään näillä nurkilla, että ne ovat muuttuneet jo osaksi kaupungin silhuettia. Eroja näiden välillä on kuitenkin vaikeaa tehdä, koska lounaskokemuksena nämä muistuttavat omituisen paljon toisiaan, kuin samasta leimasimesta tehtyjä. Urhoollisesti olen kuitenkin kasannut tämän kokoelman niistä paikoista jotka koskettivat minua jollain tavalla enemmän kuin muut. Ja joo, ryhmittelen myös intialaiset establishmentit tähän kategoriaan. Maullisesti en havaitse näissä eroa, ainakaan niiden raflojen osalta missä olen lounaalla käynyt.

 

1. Shubha Kamana

Tärähtäneestä kuvasta ja kuvaajasta huolimatta safka täällä oli erittäin hyvää ja naan-leipä teki vaikutuksen. Bonuksena alkusalaatin lisäksi oli myös Tom Yum -keittoa tarjolla, joka mausteisuudessaan pelitti hienosti lounaan herättäjänä. Jälkeenpäin täältä on tullut haettua useampaan otteeseen ruokaa mukaan kotikesteihin ja joka kerta laatu on ollut normi nepskua parempaa.

 

2. Gurkha

Hertsikan metron tietämillä vaikuttava ravintola vakuutti herkullisella kala-annoksellaan ja tilakin oli tavallista viihtyisämpi.

 

3. Swagatam

Arabianrannan visiitti vaakasuorassa räntäsateessa sai aurinkoisen käänteen Swagatamin loistavan mausteisten annoksien muodossa. Ja tottakai ravintolassa oli myös pakollinen vuoriteema.

 

4. Fulbari

 

Laadukas nepalilainen telakan kyljessä, niin palvelun, ruoan kuin myös tulisen chilikastikkeen osalta.

 

5. Simrik

Pukinmäkeen on pitkä matka, mutta tämän lounaan osalta stogessa istuminen oli sen arvoista. Lammascurry jota täällä vedin oli taitavasti keitetty.

 

6. India House

Tämä buffa oli pakko ottaa listalle, oli sitten intialainen tai ei. Hyvää ruokaa ja paljon, näistä lämpöhauteista nousee myös suomalaista kotiruokaa, vaikka en sitä olekaan täällä erityisemmin viitsinyt vetää. Asiakkaan intialaisvahvistuksen mukaan tämä on autenttista sapuskaa.

 

7. Pikku Nepal

Tästä käynnistä on jo aikaa melkoisesti, mutta Pikku Nepal pysyy edelleen mielessäni laadukkaana nepalilaisena ravintolana, jossa on vuosien aikana tullut käytyä todella monta kertaa ja lähdettyä pois tyytyväisenä.

 

8. Tilicho

Taas tällainen kaukokohde, tällä kertaa Kontulassa. Pinaattiannos, joka on oma kestosuosikki nepalilaisista kastikkeista, oli täällä toteutettu nerokkaasti. Lammas ei puhutellut yhtä hyvin, mutta ehdottomasti silti hyvä kohde lounaalle.

 

9. Bihani

Töölön ratikkamuseon/vaunuhallien kohdalla tönöttävä ravintola oli vähän normaalia nepalilaista kokemusta rikkaampi setti. Varsinkin kalaa sisältävä kastike maistui nälkäiselle kulkijalle.

 

10. Yeti Nepal

Entisen metron päättärin, eli Ruoholahden aseman vieressä elävä ravitsemusliike oli takuuvarma suoritus, ainakin chilin osalta. Salaattibaarin puuttuminen vähän kaiveli, mutta muuten homma skulas.

 

Kunniamaininta menee Lumbinille, jossa on hyvä buffa ja erikoisuutena erikseen paistettavat naan-leivät, jotka tuodaan kuumina pöytiin.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.