Bar Primero

Hyvää Uutta Vuotta! Tai ainakin melkein. Vuoden viimeinen ravintolalounas tuli sitten vedettyä pienessä kiireessä Stokkan uusimmassa raflassa, eli ex-Mille Mozzarelle porukoiden, eli Workshop Delicatessen + Bastardo + AKA Gastro Bar Oriental jäbien (*puuh* miten ihmeessä he ovat jaksaneet noin monta mestaa perustaa?) Tapas yms mesta. Kyseessä on Stokkan kolmannessa kerroksessa (olikos tässä ennen Carrols?) sijaitseva reunapaikka ja tarjoaa tosiaan espanjalaishenkistä kamaa.

A truly enjoyable Spanish style lunch in a relaxed restaurant of the Stockmann department store. The massive soup was good and hearty, but the Pintxos were just ok.

Other Spanish restaurants in Helsinki are Copas y Tapas, TPAS and Tapas BarCelona.

Tänään lounaaksi oli tarjolla: Vuohenjuustosalaatti (10e), tomaattinen lohikeitto (10e), empanada-pasteija ja sivusalaatti (8,50e), tortilla eli espanjalainen munakas ja sivusalaatti (9e), patatas bravas ja aioli (7e), calamares eli fritattua calamaria ja aioli (7e) sekä pintxos (2,50e kpl / 6,50e kolme). Pintxos-valikoimassa oli (kaikissa leipä alustana): Pikkelöity kala yrteillä ja paprikalla, tortilla aiolilla ja kasviksilla, juustoa hillolla sekä espanjalaista ilmakuivattua kinkkua kasviksilla.

Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, josta saa heti pintxosit mukaan. Itselle valikoitui soppa ja kolme pintxosta (kala, juusto ja tortilla), kun halusin maistaa myös niitä. Aseet ja vesi löytyvät valmiina pöydistä.

Alkuun napatut pintxosit olivat ihan kivoja, vaikkakin kaikki (ymmärrettävästi) kylmiä, paitsi juuri äsken valmistunut juusto+hillo-meininki. Komponentit olivat laadukkaita ja erityisesti ne tahnat siinä tortilla-versiossa maistuivat herkullisille. Vähän minua häiritsi se vitriinissä venailleiden leipien vettyminen, mutta ei liikaa. Kyllä tällaisen lautasen ihan mielellään vetäisi ostoksien lomassa. Eikä hintakaan ole paha, ottaen lokaation huomioon.

Pääannos kun saapui niin hämmennys oli suuri. Ihan tolkuttoman kokoinen setti, eihän tämä ollut enää mikään lautanen, vaan saavi. Siitä sitten höyryävän kuumaa tomaattisoppaa nassuun ja tämä oli aika hyvä versio sellaisesta. Tykkäsin siitä kevyestä paprika-hitistä ja ne brunoiseksi leikatut kasvikset toivat kivaa tekstuuria massiiviseen soppaan. Jännästi se maustekurkkukin sopi tähän, vaikka keitoissa yleensä vierastankin sitä. Lohi oli kypsentynyt sopivasti, ei ollut mennyt yli ja lohta oli myös ihan riittävästi.

Perunatkin olivat hyvän kypsyisiä, eikä niitä ollut liikaa, kuten joskus näissä lohikeitoissa tuppaa olemaan. Ei tämä ruoka kuitenkaan ihan samalle tasolle päässyt kuin AKA Gastro Bar Orientalin todella loistava salaattibuffa. Mutta nälkä lähti ja ruoka oli ihan hyvää, suosittelen kokeilemaan.

Toinen syy tulla tänne on aivan ihastuttavan leikkimielisen raikas sisustus. Täällä oli tosi mukavaa istuskella ja täytyy antaa isot propsit tekijöille, kun ovat näin viihtyisän nurkkauksen saaneet väkerrettyä Stockmannin sisälle. Kaikki hauskat seinämaalaukset ja muut yksityiskohdat sisustuksessa tuntuivat sopivan toistensa kanssa yhteen, luoden värikkään, mutta samalla rauhallisen oloisen ravintolan. Selvästi porukassa löytyy luovuutta, kun AKA Gastro Bar Oriental:kin on niin freesin oloinen, pienestä tilastaan huolimatta. Taustalla soiva iisi musiikki kruunasi tunnelman.

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja kohteliaan ystävällistä, pintxositkin esiteltiin tarkasti ja koko hoito sujui mukavasti. Kasvissyöjälle oli salaattia ja munakasta, tällä kokemuksella väitän että kannattaa käydä (tosin edelleenkin se alakerran salaattibuffa on vielä kovempi). Lasten kanssa täytyy käydä piipahtamassa seuraavalla Stokka-ekskursiolla, tilaa löytyy ja kahvilatarjonnasta varmasti löytyy jotain pientä nakerrettavaa.

Ps. Ja kamala tautikin on selätetty, elämä hymyilee etc.

URL www.facebook.com/barprimero
Puhelin 044-0773346
Osoite Pohjoisesplanadi 41, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.