Shubha Kamana

IMG_2022.JPG

HUOM! Ravintola on suljettu ja tilalle on tullut Hampton Bay.

Kaunis ilma intoutti kävelemään meren äärelle, Helsingissä kun kerran ollaan. Muistelin Nosturin vieressä sijaitsevaa kiinalaista ravintolaa, jonka kyltit olin nähnyt etäältä joku kerta hietsun rantaa kolutessani. Yllätyksekseni huomasin, että paikalle olikin sijoittunut nepalilainen/thaimaalainen ravintola. Sisään ja tiskille mentäessä minut ohjattiin pöytään istumaan ja annettiin lista eteen. Tänään oli tarjolla: Veg handi eli Tuoreita kasviksia, sieniä, juustoa, pinaattia, maissia, oliiviöljyä ja kermaa (8,50e); Shahi Paneer eli Tuorejuustoa tomaatti-kerma-cashew-mantelijauho-kastikkeessa (8,50e); Butter chicken eli Tandoorimarinoitua kanaa, tomaattia, pähkinää voi-kermakastikkeessa (9e); Rangoli lamb ball eli Jauhelihapyöryköitä sipulia, paprikaa, pähkinää ja soijaa chilikastikkeessa (9,50e); Fish curry eli Pangasius-kalafilepalat miedossa tomaatti-sipulikastikkeessa (8,80e); Green curry Chicken eli Kanaa vihercurrya ja bambua kookoskastikkeessa (9e); Lunch mix eli Kaksi vapaavalintaisata annosta (10e); Friday special eli Tandoorimarinoitua kanaa, lammasfilee, paprikaa, katkarapuja ja pähkinää chili kastikkeessa (12e). Näiden lisäksi on soppa (tänään katkarapu Tom Yum), salaattibaari, naan-leipä, raita, minttukastike ja kahvit tai (valmiiksi haudutetut) teet loppuun. Salaattibaarissa oli lähes normivalikoima, eli salaattisekoitus (tosin tässä oli myös porkkanapalasia mukana), jalopenoja, tomaattia, kurkkua, punajuurta ja paria kastiketta (myös thaikku linnunsilmächilisötkötystä). Valitsin kanan vihreällä curryllä ja bambuilla ja menin hakemaan salaatin ja sopan alkuun. Maksu hoidetaan tiskille ruokailun jälkeen.

IMG_2015.JPG

Salaatti oli ihan kohtuullinen suoritus, tosin vähän jäin kaipaamaan marinoituja sipuleita, tähän on ilmeisesti ehdollistunut kaikkien muiden nepalilaisten johdosta. Soppa oli herkullista, tätä söi mielellään, oli hieman tulisuutta ja iso limetin/sitruunaruohon tuoksu. Katkarapujakin oli kohtuullisesti, ottaen huomioon, että kyseessä on alkukeitto buffassa. Pääruoka saapui pöytään ja jotenkin jäi sellainen vaikutelma, että lautanen olisi aavistuksen isompi kuin muissa tällaisissa paikoissa. Annos oli valtavan kokoinen, raitaakin oli normaalia isompi määrä. Naan-leipä saapui hieman muun annoksen jälkeen ja oli erinomainen suoritus, ehkä yksi parhaimmista naan-leivistä mitä olen saanut, ilmava ja kuitenkin sopivan sitkoinen (onko tämä edes oikea sana?). Itse annos oli myöskin hyvä, tosin jossain vaiheessa tajusin, että kyseessä taisi olla väärä annos, tilasin kuitenkin sen curryn, enkä Butter chickenin, mutta jonkun verran tätäkin sitten nakersin, kunnes päätin antaa luovutusvoiton. Minttu- ja raitakastikkeet olivat hienoja nekin ja oli pakko lopuksi vielä muutamat kaavinnat suorittaa naan-leivän avustuksella. Tästä lounaasta ei jäänyt nälkä eikä paha mieli.

IMG_2024.JPG

Sisustus on jännä yhdistelmä perusnepalilaisen koristeita ja modernin pohjoismaalaisen kahvilan fiilistä. Paikka on kohtuullisen siisti, tosin pöydät olivat niin kovassa käytössä, että omakin putsattiin vasta kun olin jo istahtanut paikalleni. Merenpuolella sijaitsevat isot ikkunat/lasiseinä tulvii valoa sisälle ja tarjoaa kivat näkymät sataman rannoille. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja ripeää. Kasvissyöjälle täältä löytyi ainakin yksi annos, tosin vähän lihapainotteinenhan tämä on. Lasten kanssa tänne voisi mahdollisesti ajatella tulevansa, tosin pienen matkan päässähän tämä on, mutta ruoka oli sen verran hyvää, että sen puolesta nyt ainakin.

URL www.shubhakamana.fi
Puhelin 09-42893017
Osoite Hietalahdenranta 6, Helsinki

 

One thought on “Shubha Kamana”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.