Helsingin parhaat lounaat 2017 – Liikelounas

Elämän tärkeisiin hetkiin, olivat ne sitten liikeneuvotteluita tai muita merkittäviä tapaamisia, on hyvä valmistautua riittävällä vakavuudella. Tapaamisen järjestäminen mihin tahansa näistä ravintoloista takaa selustaa ja antaa tilaa keskittyä olennaiseen.

 

1. Olo

HUOM! Olo on valitettavasti lopettanut lounaat.

Näiden leveysasteiden moneen kertaan kruunattu kuningas, tämä ei petä, ei puitteiden, palvelun kuin purtavankaan puolesta.

 

2. Ask

Tasokas, mutta intiimimpi valinta, valitettavasti lounasta löytyy vain perjantaisin.

 

3. Gaijin

Itämaista katuruokaa fine dining -otteella, tämä on omasta mielestä Farangia parempi valinta. Mausteisemman ruoan ystäville.

 

4. Vinkkeli

Kolonialistinen fiilis ja upea palvelu tekee tästä paikasta takuuvarman valinnan. Ruokapuoli fiilistelee husmanskostin rekonstuktioilla.

 

5. Passio

Oma suosikki jo vuosien takaa, tämä ravintola ansaitsee paikkansa herkullisen ruoan ja erityisesti tasokkaiden jälkkäreiden takia.

 

6. Bronda

Toinen entry BW ravintoloiden listalta, tämän vibat on enemmän nuorekkaan ja menevämmän puolella. Listalta löytyy hyvä tartar ja muita brasserie-klassikoita.

 

7. Werner

Lähi-idän makuja lautaselle löytyy tästä Vanhan kirkon (rutto)puiston laidalle pykätystä paikasta. Avogrillin makuja ja vähän ronskimpaa otetta ruokaan, rennommalla palvelulla.

 

8. Chapter

Askista lähtöisin olevaa nuorta osaamista, täällä saa vähän kokeilevampaa ja kasvispainotteisempaa annosta eteensä.

 

9. Lehtovaara

Jättiläisten hartioilla on hyvä seistä ja täällä historian kasvattama varsi tuntuu anturoiden alla jämäkkänä. Olit liikelounaalla tai et, niin ilman painavaa syytä ei alkuruokapöytää pidä ohittaa.

 

10. Strindberg

Klassikoita tehty hyvin, oli se sitten Rydbergin pihvi tai toast skagen.

 

Kunniamaininta menee uudelleen avatulle Palacelle, jonka uudessa inkarnaatiossa en ole vielä päässyt syömään, mutta vanhassa käynti oli upea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.