Yeti Nepal

image

Kova oli nälkä ja alijäähteinen tihku sai analysoimaan ravintolakarttaa tarkasti. Päätin tuttuun tapaan tunneloida turvallisesti johonkin ja koska lähiaikoina olen pyörinyt ihan ytimessä, niin päätin siirtyä Ruoholahden tuulisille kaduille seikkailemaan. Täältä löytyikin melko läheltä metroasemaa Yeti Nepal. Tässä on joskus kauan aikaa sitten sijainnut mahdollisesti joku toinen itämaishenkinen mesta, silloin kun olin töissä yhdessä näistä korkeammista taloista. Tämä tosin oli 2000-luvun vaihteen IT-huuman “nousu, uho ja tuho” prosessin loppumetreillä, joten ihan 100% varma en ole. Joka tapauksessa oli ihan kiva käyskennellä tutuilla huudeilla.

Saag Panir eli Tuorejuustoa pinaatti-kermakastikkeessa (9,30e), Mushroom Panir eli Tuorejuustoa ja herkkusientä tulisessa inkivääri-tomaatti-sipulikastikkeessa (9,30e), Kukhuro Koseli eli Tandooriuunissa paistettuja kanan rintapaloja tomaatti-voi-kermakastikkeessa (9,50e), Bhendo Kukhura Masala eli Yrtti-jogurttimarinoituja ja tandoori uunissa grillattuja kananfileepaloja ja paistettua lampaanjauhelihaa hieman mausteisessa ja tulisessa curry-tomaatti-valkosipuli-inkivääri-sipulikastikkeessa (9,50e), Prawn Masala eli Katkarapuja ja paprikaa tomaatti-sipuli-inkivääri-valkosipuli-chilikastikkeessa (9,50e), Rojeko Khaja eli kombo kahdesta edellisestä annoksesta (11,20e) sekä Päivän erikoinen joka tänään oli Kukhura Chilli eli Friteerattuja kanafileepaloja, paprikaa ja chiliä paksussa mausteisessa valkosipuli-sipuli-inkivääri-tomaatikastikkeessa (12,90e). Annoksiin kuuluu salaatti ja naan-leipä. Itselle valikoitui päivän erikoisuus, kun teki mieli tulisempaa settiä.

imageHieman tavallisuudesta poiketen täällä ei ole sitä salaattibuffaa, vaan salaatti tulee osana peltilautaskokemusta. Meni tämä näinkin, erityisesti kun omassa erikoisuudessa se kastike tuli omassa kupissaan, mutta toisaalta se salaatti oli aika riisuttu verrattuna moneen muuhun nepalilaiseen. Eihän näistä koskaan nälkä jää, mutta tavallaan se salaattibaarin kauhominen ja erillinen alkupala ennen pääruokaa on ihan jees.

Pääruoka oli tosiaan hieman tulista, hyvä hyvä! Kana oli ihan kohtuullista, tosin snadisti nämä olivat kuivakkaampia kuin mitä olisin toivonut. Vihreät paprikat olivat vähän lötkistyneet, joten kokonaisuutena annos meni omasta mielestäni aika selkeästi siihen keskikastiin, mutta ihan hyvällä tavalla, tomaatti-chilikastike oli kuitenkin maukasta. Minttukastike sekä raita olivat oikein hyviä suorituksia ja näitä lappoi oikein mielellään naan-leivällä napaan. Se leipä oli ihan kohtuullinen suoritus, ei kuivakka ja kohtuullisen ilmava kokemus. Saman tasoista settiä saa esim. Base Campissa, Nilgirissä jne, ehkä tämän kastike oli hitusen maukkaampi ja mausteisempi, mutta kääntäen se salaatti hävisi melkein kaikille koestetuille (Mount Kailashilla oli kanssa salaatti osana annosta). Edelleenkin Pikku Nepal ja Shubha Kamana toimivat aavistuksen kovemmalla tasolla.

imageSisustus on ihan sitä perus nepalilaista linjaa noudattava kortteliravintola. On vuoristomaisemataulu, on se jännä tiski niillä tolpilla ja “katolla”. Listat löytyy pöydistä (tosin täällä ne eivät “seiso” muovisilla standeilla) ja koko tila on täytetty asiakaspaikoilla maksimaalisella hyötysuhteella. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle on tuttuun tapaan kaikenlaista tarjolla ja omaan makuun nepalilainen on (lähes) aina ihan hyvää, oli sitten lihallinen tai lihaton. Lasten kanssa en varmaankaan lounasaikaan viitsisi tulla, täällä oli kova ruuhka ja asiakaspaikat olivat niin tiukkaan pakattuja, että ei kunnolla liikkumaan mahtunut.

image

URL www.yetinepal.fi
Puhelin 09-6933010
Osoite Itämerenkatu 12, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.