Kahvi Charlotta

image

Jei, aurinko senkun loistaa ja vaikka ärsyttävän sitkeä flunssa vielä kiusaa hieman, niin päätin sitten urheilla ulkoilmassa hetken nauttimassa valosta. Tänään piti olla lounasaikaan Kampin seutuvilla, joten päätin käydä maistelemassa Kahvi Charlottan tarjoomaa. Tämä Autotalon kivijalassa sijaitseva kahvila tarjoaa lounaaksi salaatteja (10,40e), täytettyjä patonkeja (5,90e) sekä quicheja (4,60e). Lounastarjous (+2,50e) “up grade” (sic, hellyttävä toi webska, hih) pistää lounaan kylkeen vastapuristetun tuoremehun (2dl) sekä kahvin tai teen.

image

Tänään oli tarjolla salaateissa: Linssi-mozzarellasalaatti, tonnikalasalaatti ja joku kolmas mistä en saanut selvää (kysyin yhden kerran uudestaan, mutta kun ei edelleenkään onnistunut, niin antaapi olla, mulla on varmaan korvissa jotain vikaa flunssan jäljiltä). Patongeissa oli ainakin: Tonnikala, kinkku-juusto sekä juusto-kasvis. Quicheistä en osaa sanoa, mutta webska kertoisi seuraavaa: Kinkku ja vuohenjuusto-tomaatti. Salaattien kaveriksi löytyy tiskin reunalta patonkiviipaleita, muutamaa eri vinaigrettea, suolaa yms aseiden ja papereiden sekä veden lisäksi. Itselle valikoitui tuo linssi-ozzarellasalaatti sekä Etiopialainen Yirgacheffe​​-kahvi (toisena vaihtoehtona oli joku tummapaahteinen kahvi). Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, josta ruoat saa samantien mukaan joko pöytään tai take-awayna (olivat valmiiksi pakattuna/aseteltuna lautaselle).

image

Alkuun oli pakko maistella niitä juomia ja se kahvi oli oikeasti aika hyvää, vaikka en mikään aficianado olekaan (enkä minä muutenkaan näistä tiedä, kunhan lärpätän näitä juttuja tänne nettiin omaksi huvikseni). Se tuorkkari oli juurikin sellaista kuin nämä nyt on, itse pidän enemmän sellaisista kaupan mehuista joita on varmaan jotkin ilkeät robotit manipuloineet niin pitkään että maistuvat hyvälle. Tuorepuristettu mehu, varsinkin niistä appelsiineista mitä saa suomalaisista kaupoista, on mielestäni aika jyrkän makuista.

Salaatti oli ihan ok, (sitrus?)vinaigrette mitä dumppasin suolan kanssa päälle toimi hyvin ja linssit sopivat yllättävän hyvin kermaisen mozzarellan (ei ollut kuivunut ollenkaan vaikka olikin tehty etukäteen) kanssa. Muutenkin salaatti oli tuoreista komponenteista kasattu, mutta poislukien suurta linssien ja jäävuori(?)salaatin määrää, näitä juttuja oli melko vähän. Muutama tomaatinsiipale kolme tai neljä ohutta (hyvin marinoitua!) punasipulin palasta ja jonkun verran kurkkua sekä yrttejä/babypinaattia tms. Patonkikin oli melko normia kaupan meininkiä, joten ei tämä oikein hinta-laatusuhteeltaan ollut mikään erikoisen hyvä setti ottaen huomioon ympäristön muun tarjooman. Toki se kahvi oli hyvää, mutta silti.

image

Sisustus oli persoonallinen ja kaikennäköiset liitutaulutöherrykset ja koristeet tekivät tänne oikein mukavan kotoisan fiiliksen. Täällä olikin jengiä kovasti tekemässä juttuja (creaamassa, eli selaamassa Facebookkia todennäköisesti) koneillaan ja mesta vaikutti ihan viihtyisältä etätyöpisteeltä, tosin en tiedä wifi-statuksesta mitään. Mutta täytyy sanoa, että siltikin viereisen Kampin keskuksen Espresso House upottavine sohvineen pistää aika kovan vastuksen pelkkään oleiluun, vaikka kyllä täällä ehdottomasti parempi salaatti oli.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä ja ohjeistusta toiminnasta tuli pyytämättä, kiitos siitä. Muutenkin homma selvästi toimi henkilökunnan puolelta, tyhjät astiat blokattiin tehokkasti jne. Kasvissyöjälle oli salaatteja, patonkeja ja piiraita. Lasten kanssa voisi ehkä piipahtaa jos tässä olisi liikkumassa ja haluaisi jonkun sämpylän tai vastaavan vetäistä, mutta en tänne heidän kanssaan varmaan erikseen lähtisi.

image

Ps. Uudet kalossit tulivat, en ole vielä testannut kun paikkasin “vanhat” Swimsit polkupyörän paikoilla (sisäpohjasta, ei näy ulos, tuli ihan kohtuusiisti) ja näyttäisi auttavan. Kerron kun ehdin stedaa uusia lantsareita, että miten pelittää. Vähän räikeän värisethän noi on, mutta ei kai se haittaa?

URL www.kahvicharlotta.com
Puhelin 050-4110131
Osoite Runeberginkatu 5 B, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.