Royal Nepal

Whee! Purjantai! Hieman alkaa jo hahmottua tämä tuleva elämänkaari ja jos jätetään laskuista noi ikävät, purevat kengät, niin asiathan näyttävät enemmän kuin hyviltä. Aamujumpatkin menee jo melko rutiinilla (tänään 5,4 km puolessa tunnissa ilman suurempaa sydänkohtausta), tosin nyt tuli pieni ongelma kun olen kuunnellut pikakelauksella jo kaikki tunnetut Safarin äänikirjat.

Meditations (se on iBooksista) on vielä menossa, mutta sitten pitää kehittää jotain radikaaleja toimenpiteitä. Ilmeisesti pitää ottaa Scribd-tilaus, mutta siinä on kuulemma jotain piilorajoja.

Tosin rajathan on tehty rikottaviksi. Voisihan niitä tietty ostaakin, mutta jotenkin se neljänkympin pulittaminen yhdestä opuksesta tuntuu raskaalta ajatukselta. Varsinkin kun noi tolla tuplanopeudella kestää vaan sen päivän tai kaksi, siinä alkaisi tulla jo melkoisesti hintaa noille juoksumattosessioille.

By the by, tuli paluumatkalla käveltyä Puu-Vallilan läpi ja vaikkakin olen tien toisella puolella joskus tsombaillut, niin tämä Inarintie oli ihan uutta ja hienoa. Jotenkin tolkuttoman söpöjä pikku pihoja tuolla ja hellyttäviä – jos myös melko kuluneita – taloja siroteltuna kerrostalokolossien sekaan. Very nice.

An ok Nepalese restaurant with flattish Naan and timid seasonings.

The area has quite a few exotic restaurants, such as African Pots, Lebanese Food and Addis.

Tänään viikonpäivän mukaan vaihtuvalla listalla oli tarjolla: Royal paneer eli juustoa tomaatti-cashew-kookos-voi-currykastikkeella (9,20e), mix veg eli vegejä valkosipuli-inkivääri-tomaattikastikkeessa (8,80e), chicken masala eli kanaa mausteisessa sipuli-inkivääri-tomaattikastikkeessa (9,30e), lamb chilly eli lammasta sipuli-chili-tomaattikastikkeessa (9,50e), prawn korma eli katkiksia ja cashew-pähkinöitä tomaatti-kerma-sipulikastikkeessa (9,50e), mix thali eli kombo kahdesta edellisestä (10,40e) sekä päivän spesiaali joka tänään oli paneer tikka eli tandoorimarinoitua juustoa sipuli-chili-inkivääri-valkosipuli-curry-jogurttikastikkeessa (12,90e). Arvaa minkä otin?

No sen kombon (kana+lammas), tottakai! Näiden lisäksi löytyi myös salaattibaari, jossa oli: Pieniä pyöreitä papadameja, tomaattia, kurkkua, punajuurinoppaa, jäävuorisalaattia paprikalla, maustettuja perunoita, chilipaprikoita sekä salaatti- ja chilikastiketta. Loppuun oli mangolassia ja kahvia/nepalilaista teetä.

Alkuun vedetty salaatti menetteli. Suurin osa jutuista oli ihan jees, tykkäsin niistä pikkuruisista kekseistä, mutta ne chilit olivat olleet ilmeisesti jo muutaman kerran esillä, kun maistuivat silleen snadisti käyneille, niinkuin niille buffissa tuppaa tapahtumaan.

Pääruoka tuli melko nopeasti ja tällä kertaa löytyi kombomealille ihan oma lautaskokoonpano, oli meinaan molemmille kastikkeille omat laarit. Tätä ei ole tullut aiemmin vastaan. Papumössä oli valitettavasti mennyt liian mössöksi ja maku oli ohut. Raita oli jees, kuten myös riisi.

Naan-leipä oli semijees, vähän oli alkuun tunnistettavissa taikinan maku, eikä leipä ollut saanut riittävästi kuumuutta kupliakseen sellaiseksi ilmavaksi, vaan pysyi melko littanana. Sopi kuitenkin kastikkeiden noukkimiseen.

Kanasoossi piti sisällään jotain sellaista revityn kanan oloista, mikä ei antanut samanlaista suutuntumaa kuin perinteisemmät palaset. Kastike oli myös aika kainosti maustettua ja sitä hallitsi tomaattisuus.

Lammasbiitit olivat konkreettisempia ja murisevan mehukkaita, vaikkakin melko pieniksi nopiksi nämäkin oli duunattu. Chili oli nimessä, mutta kastikkeessa vain hentona kosketuksena. Onneksi salaattibaarin kyljessä oli kulho paahdettua chiliä öljyssä.

Ja vaikka tässä chiliöljyssä tekstuurin osalta hallitsevana olivatkin ne siemenet, niin tämä oli silleen aavistuksen savuista ja miellyttävän tujua, säilyttäen kuitenkin chilin ominaisen vivahteikkuuden, sortumatta liialliseen hyökkäävyyteen.

Soossilla sainkin modattua annoksen mieluisammaksi, joten kyllä tämä ihan hyvin pelasi, joskaan ei päässyt mielestäni ihan sille samalle tasolle millä iso osa muista nepalilaisista rafloista liikkuu.

Sisustus noudattelee nepalilaisten ravintoloiden ohjekirjaa vuoritaulujen, loossien ja muun osalta. Mielenkiintoisena yksityiskohtana oli GeeBeen muistoalttari tms, jonka jotenkin oletan olevan jäämistöä joltain edelliseltä raflalta.

Tai sitten nykyiset pitäjät ovat erittäin innostuneita wanhan ajan urheilusankareista. Kuka näistä tietää?

Snadisti hämäsi se, että oli pitänyt erikseen vetää ikkunat umpeen, nyt tässä oli vähän tällanen hämykellari(humppa! u got rolled!)-meininki. Kasvissyöjälle oli pari juttua, kuten näissä yleensäkin. Lasten kanssa en ehkä työntyisi tänne ensimmäiseksi, tilankin puolesta ehkä snadisti haastava ja ei toi niin ihmeellistä ollut, paitsi se chilikastike.

Ps. Royal ja Resta ne yhteen soppii, joku ne pani pussauskoppiin, sisältä kuuluu rest-a-max ja rafloja tulee tuhat-kaks.

URL www.royalnepal.fi
Puhelin 09-7535006
Osoite Sturenkatu 32-34, Helsinki
Royal Nepal on 13.4.2018 rated 1.6 of 5

2 thoughts on “Royal Nepal”

  1. Juu tuossa oli ennen nyrkkeilyteemainen baari (ei jaksa muistaa nimeä), rekvisiitta on jäänyt näihin sitä seuranneisiin nepskuihin perintönä.

    1. Kas joo, toi selittää sen alttarin. Ja ovessa oli pata ässä, sekin lienee jotain jäämistöä.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.