Pikku Nepal

IMG_1283

Suuret oli suunnitelmat tälle päivälle, piti tavata vanha kaveri lounaalle, mutta se peruuntui. Ja kun tässä nyt muutenkin mennään pienellä kuumeella/flunssalla ja buranan voimalla, niin päädyin hetken hortoiltuani Pikku Nepaliin, Annankadulla. Ei ollut tarkoitus kokeilla Nepalilaista, mutta sen verran heikko olo, ettei vaan enää jaksanut miettiä tai kävellä. Tämähän on sitten aika täynnä lounasaikaan, mutta ihme ja kumma sain kuitenkin pöydän heti. Tilaus tehdään pöydässä perustuen siihen listaan mikä tulee sellaisessa muovitelineessä, kuten melkein kaikissa nepalilaisissa. Listalla oli tänään (kaikki paitsi erikoisuudet 9,70e): tofua chilillä, peruna-pinaatti-palloja tomaattikastikkeella, kanaa masala-kastikkeessa, lammasta tulisessa kastikkeessa ja fritattuja kaloja kookoskastikkeessa. Listalta löytyy myös parin annoksen kombo (11,90e) sekä jotain erikoisempaa joka tänään oli lammasvartaita (14,90e). Itse valitsin lammasta tulisella kastikkeella, jos se olisi vaikka avannut hieman röörejä.

Tilauksen jälkeen salaattibaarin kimppuun, josta onkin ainoa kuva tänään kun päätin sitten suuressa viisaudessa poistaa pääruuan kuvan (kyllä te tiedätte miltä se näytti). Salaattibaari on täällä monipuolisemmasta laidasta nepalilaisia. Myös näiden sipulit ovat jotenkin hieman hauskemmin marinoituja. Pääruoka saapui juuri kun sain salaatin hoideltua ja oli perus peltilautasella, lisukkeena raitaa ja linssisötkötystä. Naan-leipä oli hieman ehtinyt kuivahtaa, mutta siihen auttaa se, että laittaa leivän riisin päälle lepäämään, jolloin riisistä nouseva höyry pitää sen “tuoreena”. Lammaskastike oli ihan jees, tulisuutta olisi voinut olla lisääkin, tosin sitä varmaan olisi saanut pyytämällä lisää. Flunssan takia hieman vaikea arvioida makuja noin muuten, mutta kyllä tämä paikka on mielestäni kärkikastia Helsingin nepalilaisista, jos nyt ei kuitenkaan paras tai välttämättä edes toiseksi paras.

Sisustus on “geneerinen nepalilainen ravintola” jonka olen jo kuvannut niin monta kertaa, ettei sitä tarvitse enää käydä läpi. Palvelu on seminopeaa (ruuhka aiheuttaa täällä välillä pullonkauloja) ja asiallista. Kasvisruokaa täällä on ja se on hyvää ainakin omasta mielestä. Lasten kanssa näissä tulee aina silloin tällöin käytyä, tosin ei juuri tässä (hieman sivussa) ja vaunujen kanssa ei kannata yrittää sisälle asti.

URL pikkunepal.fi
Puhelin 09-6931778
Osoite Annankatu 29, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.