Lumbini

Aurinkoinen, mutta viileähkö ilma saatteli minut vaimoni kanssa kohti Lauttasaaren rantoja ja siellä sijaitsevaa nepalilaista ravintolaa, Lumbinia. Tästä napsahti heti yksi muistijälki eräästä asennuskeikasta, jossa väänsin Nokian WAP Gatewayta kasaan erään järjestelmän eteen. Oi niitä aikoja, kuka muistaa kun WAP puhelimet olivat valloittamassa maailmaa? Eka oma WAPpi taisi olla se Noksun banaanipuhelin, joka oli itseasiassa ihan hyvä puhelin. Tosin ei sen WAPin käyttäminen tai erityisesti skodailu ollut mitään ihan kaikkein parasta viihdettä.

A Nepalese lunch buffet in Lauttasaari, the food was good and the Naan bread was fresh as it came straight to the table and not from the buffet.

Other Nepalese/Indian buffets in Helsinki are Indian House, Monal and Lali Gurans.

Tarjolla on siis nepskubuffa (10e), jossa on salaatti, soppa sekä muutamat kastikkeet että paria riisiä. Naan-leipä tulee erikseen pöytään, mikä oli mahtava idea. Tänään päivittäin vaihtuvassa buffassa oli tarjolla: Porkkanakeitto, butter chicken eli kanaa voi tomaatti-kookos-kermakastikeessa, lamb curry eli lammasta tomaatti-sipuli-currykastikkeessa, tofu tarkali eli tofua ja sipulia tulisessa soijakastikkeessa, saag kofta eli pinaatti pyöryköitä tomaatti-kermakastikkeessa, basmatiriisiä, paistettua basmatiriisiä sattumilla, naan-leipää, salaattibaari (jäävuorisalaatti-tomaatti-kurkkusalaatti, kaaliraastetta, porkkanaraastetta, pikkelöityä pepperonichiliä, oliivia sekä punajuurta) sekä loppuun kahvia/nepalilaista teetä. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille tullessa, josta löytyy myös päivän lehtiä.

Alkuun heitetty soppa oli ihan ook, snadisti ehkä vetistä koostumukseltaan, mutta mukavan mausteista ja lämmintä. Salaatti oli sekin ihan hyvä perussuoristus, kiitokset kaaliraasteesta, se toimii aina ja tähän kun vielä tursotteli päälle raitaa ja kylkeen vähän sitä jotain aavistuksen tulista tomaattikastikkeen oloista systeemiä (mikäköhän tämän nimi on, joskus tullut kaiveltua jostain näitä johonkin näistä kirjoituksista, mutta ei kyllä mitenkään kykene muistamaan), niin oli oikein mainio aloitus lounaalle.

Naan-leipää tuli suoraan pöytään ja lisääkin olisi saanut jos olisi halunnut (kävivät kysäisemässä). Tämä oli erittäin hyvä verrattuna normibuffa-meininkiin, sillä nyt naan oli tuoretta ja rapsakoitui normaaliin tapaan ruokailun aikana, kun yleensä buffissa olevat leivät ovat sellaisia nahistuneita palasia.

Pääruoan osalta piti napsaista lautaselle kaikkea mitä löytyy ja tofu-paistosta lukuunottamatta vaihtoehdot olivat melko tuttua kamaa. Pinaattipyörykät olivat meistä molemmista oikein hyviä ja kastike täyteläisen tomaattista. Pyöryköiden tekstuuri oli sopiva ja makua oli saatu myös mukaan, tosin kyllä se paksu kastike aika hyvin kaiken jyräsi alleen.

Itse otin sivuun paistettua riisiä herneillä yms ja tämä oli kiva variaatio normi nepalilaiseen. Kana oli aavistuksen kuivakkaa, varsinkin kun on tottunut siihen hyvin hyvin mehukkaaseen, joskus ihan niillä rajoilla että onko ali (looking at you, Satkar), kanaan mitä näissä usein on. Tietty tämä oli buffa ja oltiin vähän myöhempään liikkeellä, joten on saattanut olla lämpimässä jo hetken. Ja muuten hyvä, että kaikki kastikkeet olivat myös lämpimiä/kuumia, tämä ei ole aina näin kaikissa buffissa.

Lammas oli mureaa kuin mikä ja sen kastike oli maittavaa, erityisesti kun otti sitä yllättävän tulista (jei! tää oli oikeasti hyvä!) chilikastiketta kaveriksi. Ja hieman yllättäen se tofukastike jotenkin toimi myöskin, vaikka tofu oli erittäin pientä noppaa ja maissitkin selkeästi sellaista purkkikamaa. Raidasta (vai miten toi taipuu?) oli mielestäni onnistunut versio, kuten myös se tomaattikastike (oli pakko ottaa lisää pääruoan kanssa ja nuohota lopulla leivällä, nam).

Tämä oli kelvollinen nepalilainen buffa ja tähän hintaan hyvä kohde lounaalle, vaikkakin lähimaastosta löytyy myös uskomattoman herkullinen Borneo. Kannattaa käydä testaamassa tämä, jos tekee mieli nepalilaista ja on näillä nurkilla heilumassa.

Sisustus on sitä perinteistä nepalilaista raflaa, tummahkot, ajan hampaan nakertamat, raskaat kalusteet. Vuoritaulut seinillä ja baaritiski on sellainen jännä katettu systeemi. Eli ei pettymyksiä siinäkään suhteessa, saa mitä tilaa. Vähän tuli astiaston suhteen kaipaus niihin peltilautasiin, kun yritti asetella niitä kastikkeita vierekkäin, mutta toisaalta hyvin tämäkin sujui.

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja asiallista. Kasvissyöjälle on näemmä joka päivä ainakin pari vaihtoehtoa salaatin lisäksi ja välillä myös soppa. Lasten kanssa voisi ihan hyvin tulla, tilaa löytyy ja tiedän että ruoka maistuu. Syöttötuoleja en rekisteröinyt, mutta oletan että niitäkin on.

Ps. Viini-lehti esittelee erittäin kiinnostavan Lohjalaisen ravintolan nimeltä Mikko Utter, jossa Mikko tekee yhden miehen shown -tyylillä maistelumenun. Melkoinen meno mahtaa olla, olisi hyvinkin houkuttelevaa lähteä käymään koestamassa moista.

URL www.ravintolalumbini.fi
Puhelin 045-6025561
Osoite Vattuniemenranta 2, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.