India House (3. kerta)

image

Kyseinen ravintola on kirjattu tänne jo tarpeeksi monta kertaa, mutta kun herra I tuli käymään, niin piti valita joku buffet paikka ja tämä oli sopiva menun, laadun sekä sijaintinsa osalta. Intialaista (ilmeisesti pohjois) ja suomalaista ruokaa tarjoava buffet-muotoinen menu (10,20e tosin tämä hinta on lähiaikoina vaihdellut kovasti) vaihtelee päivittäin ja sisältää myös salaattibaarin.

Better than average Indian food buffet in the Forum Shopping Mall.

If you like ethnic buffets, be sure to check out Borneo, Brasileira and Tuk Tuk. Or look at this list (in Finnish) of ethnic restaurants, Helsingin eksoottisimmat lounaat, osa 1.

image

Tänään oli tarjolla: Curry-nautaa, Chicken Lababdar eli juustoinen kana, Chicken Masala, Chana Masala eli kikherneitä Masalassa, Aloo Palak eli perunaa pinaattikastikkeella, grillattua lohta, basmatiriisiä, naan-leipää, perunoita, uunikasviksia sekä salaattibaari (tomaatti-kurkku-jäävuorisalaatti, maissia, ananasta, oliivi-feta-yrttisalaatti ja salaattikastike) josta löytyi myös chilikastike sekä raita. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa kassalle.

image

Alkusalaatti oli ihan ok, tuoreet ainekset, ihan hyvä raita ja fetaa (tai no “salaattijuustoa”) on aina kiva nakertaa oliivien kera (vaikkakin olivatkin värjättyjä oliiveja). Naan-leipä oli kohtuullinen suoritus, tämä ei sovellu kauhean hyvin buffaan. Leipä kuitenkin soveltuu erinomaisesti kastikkeiden kaapimiseen.

image

Pääruoat olivatkin sitten maukkaampia kuin mitä aikaisemmalla kerralla. Eikä se johtunut suinkaan (ainakaan kokonaan) siitä erinomaisesti chilikastikkeesta, joka oli ihanan tulinen tapaus. Masala-kana oli rohkeasti maustettu ja juustokanan kanssa murisevan mehukasta. Kikherneet olivat nekin maukkaita ja se pinaattikastike yksi paremmista pinaattikastikkeista mitä olen maistanut. Niitä perunoita en siitä pinaattikastikkeesta löytänyt, mutta toisaalta tätä oli ihan mukava vetää sen riisin kera. Tämä on omasta mielestäni parantanut menoa entisestään, enkä ihmettele miksi on niin suosittu. Buffetiksi tämä on oikein hyvä ja laadukas.

image

Sisustus on siisti ja intialaishenkistä koristeluakin on jatkettu, kartta junareiteistä oli hauska yksityiskohta. Asiakaspalvelu on nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli sitä pinaattikastiketta, mutta menisin ehkä itse vegeilemään johonkin lautaspaikkaan. Lasten kanssa voisi ehkä tullakin, tykkäävät tällaisesta safkasta ja tilaa löytyy oikein hyvin sekä syöttötuolit yms. Tosin kannattaa tulla ehkä Kukontorin kautta.

URL www.indiahouse.fi
Puhelin 09-56574523
Osoite Mannerheimintie 14–20, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.