Tsuru (Päivällinen)

Meh. Tämä teki vähän tsurulliseksi (oliko pakko? no oli). Käytiin porukoiden kanssa vetämässä safkat ennen shoppailukierrosta (piti ostaa heinää ja kalkkia), joten päätettiin demokraattisesti (minä päätin) mennä johonkin käymättömään paikkaan Isossa Ompussa.

Koska tytöt tykkää sushista, mutta ei tehnyt mieli taas kertaalleen mennä siihen samaan Fukuun (joka on ihan hyvä, mutta viikonloppuna hintavahko), niin yritin löytää keskitien Tsurusta, joka tarjoaa muuta japanilaista safkaa kuin sushia.

An average Japanese restaurant with no sushi (but some sashimi) on the menu, located in the Iso Omena shopping mall. My girl liked her salmon sashimi, but my chicken kara age (sic) was floury and not something to write home about.

For a more interesting look at Japanese food in the greater Helsinki area, check out Koto, Domo and Tokyo55.

Tarjolla oli kaikenlaista (ks. menu), mutta päädyttiin ottamaan: Lohi sashimi -alkuruoka + riisi (7e + 1,50e), lasten kana kara age (8e), Sake Bento eli lohta laareissa (17,50e) sekä minulle isompi Tori no kara age eli sitä fritattua kanaa (14e). Tilaus ja maksu hoidettiin pöydässä.

Lasten annokset tulivat ensin, hyvä niin. Vanhemman tytön lohisashimi oli vedetty huiviin alta aikayksikön ja kuulemma tykkäsi, hän söi myös lohi benton sashimit, joten niistä ei ole omakohtaista kokemusta.

Riisit olivat kaikki hyvin keitettyjä, pysyen sellaisissa tikkuihin sopivissa “kokkareissa”, kuten kuuluukin. Nuoremman tytön kanafritit olivat valitettavasti sellaisia jauhoisia, kana sinänsä ihan ook, mutta ei näitä oltu pidetty siellä rasvassa tarpeeksi kauan.

Ja miksi noi tuli tarjottimilla? Tai siis kantamisen ymmärrän, mutta jotenkin tuli sellainen pikaruokalameininki tosta.

Ikävä todeta, että sama setti jatkui itsellä, fritin sisus meni, mutta kuori ei ollut mitään ihmeellistä. Yuzu-soija pelasi aika hyvin dippikastikkeena, mutta jonkun toisenkin olisin toivonut tuomaan variaatiota.

Kaaliraasteeseen olisin myös kaivannut jotain marinointia, varsinkin kun viereisen kupin salaatissa oli maittava seesamipainotteinen kastike.  Kyllä tämä reilusti häviää Stadin paremmille japanilaisille, kuten myös sille viereiselle Fukulle.

R:n bento oli kivan näköinen ja sahimit ainakin maistuivat. R tykkäsi myös siitä salaatin kastikkeesta, salaatti itsessään oli – kuten myös minulla – perussettiä. Paistettu lohi maistui meistä molemmista ei ihan niin tuoreelle. Muuten komponentit olivat aika linjassa muiden annosten kanssa.

Kanaa oli hänelläkin ja edelleenkin vähän sinnepäin tehtynä. Oli tämä tavallaan ihan kivaa vaihtelua siihen perus sushimättöön, mutta ei laadullisesti oikein päässyt sille tasolle, että tekisi mieli käydä uudestaan.

Sisustus on selkeän linjakas ja ravintola rauhallisen oloinen, vaikka kauppakeskuksen vauhdikkaiden käytävien vieressä ollaankin. Rafla olikin lähes tyhjä koko ajan. Kalan muotoiset lamput olivat hauskoja. Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja ystävällistä.

URL www.isoomena.fi/stores/-/shops/Kahvilat-ravintolat/1005579/Tsuru-Japanese-Restaurant
Puhelin 050-3542800
Osoite Piispansilta 11, Espoo

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.