Steam Coffee

image

Meninpä tällä kertaa vähän myöhemmin sinne Steam Coffee -ravintolaan, Phở-keiton perässä. Mesta tarjoaa siis pho- (kana, nauta tai molempia), wonton-, katkarapulasinuudeli- sekä kana-bambuvermisellikeittoa (10,90e). Näiden lisäksi on tarjolla salaattia kahdella (9,90e), kolmella (12,90e) sekä neljällä (14,90e) täytteellä sekä kanansiipiä tai paahdettua possua riisillä (10,90e). Ja toki näiden lisäksi ihan perussettiä mitä kahvilasta voisi kuvitella löytävänsä. Matkasin siis jälleen kerran näitä popcornilta ja hollywoodilta (Star Wars!!12) tuoksuvien käytävien läpi kohti uutta ja jännittävää ravintolakokemusta. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, josta löytyy myös aseet, vedet ja rensselit. Webska ei jälleen kerran valitettavasti ole kauhean ajantasalla, kun väittävät nuudelisopan löytyvän vegenä tai katkiksilla.

image
Sopan odottelu olikin sitten vähän pidempiaikainen seikkailu, mutta kun höyryävä astia saapui eteeni, niin voin todeta, että odotus palkittiin. Lautasen viereen tuotiin vielä maustekori, josta sitten pienellä osoittelulla indikoitiin että tulista juttua löytyy. Ja hyvä niin! Aloitin liemen hörppimisellä ja tässä oli nyt oikein mainio ja herkullinen liemi. Tätä oli selvästi jaksettu työstää, eikä siitä löytynyt mitään outoja särmiä, kuten esim. HKI+ kahvilan liemestä. Lihat olivat meheviä ja herkullisia, jotain hassuja palleroitakin löytyi jotka maistuivat nekin maittavilta. Nuudelia oli sopassa sopivasti ja muutenkin tämän komponentit olivat hyvin balanssissa keskenään. Ja sitten ne mausteet. Soijaa löytyi, kuten myös kalakastiketta ja Srirachaa (joutsen). Ja oli siinä lautasen sivussa myös limeä. Mutta kallistuin siihen chilirouheeseen, jonka kaverina oli tummanpunaista ja tulista (oletan, että tämä oli Gochujang) kastiketta. Maistelin alkuun sitä chilirouhetta ja se osoittautui erinomaiseksi ja sillä sitten mentiin melkein loppuun asti. Ripsottelin sitä vapautuneesti keiton sekaan ja se toi tulisuuden lisäksi kivaa pientä tekstuurivaihtelua. Se Gochujang sopi myös, mutta ei vetänyt vertoja sille rouheelle. Tämä oli erinomainen lounaskokemus ja toi ihanan lämmön keskelle nihkeän kostean viileään päivään. Tennispalatsihan on onnistunut loistavasti tämän kakkoskerroksen ravintoloiden osalta. Ja sopan osalta tämä mielestäni sijoittautui ihan hyvin siihen No. 5 Coffeen ja The Boom Roomin välimaastoon. Ehkä pidin/pidän aavistuksen enemmän edelleenkin siitä No. 5 Coffeen versiosta.

image
Sisustus on siisti ja yksinkertainen, tosin tunnelma ei ole ihan niin miellyttävä kuin viereisessä Lumièressä. Ihan kiva täällä silti oli istuskella ja katsella ulos koleaan ja synkkään maisemaan (graniittitalo). Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja hieman takeltelevaista snadin kielimuurin takia, mutta ihan onnistuneesti tämä kuitenkin sujui. Kasvissyöjälle oli tosiaankin se salaatti, mutta ei soppaa (tsori). Lasten kanssa voisi todellakin tulla ja viereisessä pöydässä olikin iloinen natiainen mutustelemassa leipää ja smoothieta (näitäkin on siis tarjolla) äitinsä kanssa. Lähtiessä tulikin yllättäen (en ole mitenkään spontaanisti sosiaalinen eläin) vaihdettua muutama sananen hänen kanssaan, kun hän kyseli Phosta (ei tosiaan ole mitenkään ilmiselvää, että täältä saa tuota tai muitakaan soppia). Hyvin näytti lapselle ja äidillekin maistuvan ruoat ja tilaahan täällä on vaikka lampaat söis. Kannattaa käydä tsekkaamassa, molempia, tätä ja Lumièrea.

image
Tässä tulee jotenkin etäisesti sellainen fiilis, että kovalla fanfaarilla kokoon säädetty Lintsin kattila, mihin piti tulla (ja tulikin, mutta vain hetkeksi) herkullista ruokaa ympäristöön missä sitä ei välttämättä ole totuttu saamaan, on täällä onnistuttu tekemään vähemmällä kohkaamisella ja onnistuneesti (olipas taas kieliopillisesti hienosti jäsennelty aivopieru, juurikin näistä se äikän opekin jakso aina marista). Toki eihän nämä raflat nyt mitenkään pitkäikäisiä vielä ole (tai en minä tästä Steam Coffeesta osaa sanoa), joten katsotaan miten se ajan hammas kaluaa näitä. Mutta siis hurraa! Hyvä että on muutakin kuin niitä pikaruokaketjuja. Vaikka kyllä niissäkin on välillä ihan kiva käydä.

image

URL www.steamcoffee.fi
Puhelin 044-0660986
Osoite Fredrikinkatu 65, Helsinki

 

2 thoughts on “Steam Coffee”

  1. Tämäkin tuli testattua pari viikkoa sitten ja jää mielestäni pahasti esim. Mai Vietin jalkoihin.

    Liemi oli valjua, annos ylipäänsä pienehkö, liha hieman sitkeää, mutta yrttejä oli “Helsingin normaalia” enemmän, siitä pienet lisäpisteet.

    1. Aijaa, eroaa aika paljon omasta kokemuksesta. Näissä normiravintoloiden tuotoksissa epäilemättä onkin aika paljon päivittäistä variaatiota laadussa.

      Tuosta koosta täytyy sanoa, että mielestäni nämä Phot ovat yleensä ihan järjettömän kokoisia ja niistä jää väkisinkin syömättä osa. Steam Coffeen ja Coffee No. 5 ovat minusta jokseenkin passelit lounaaksi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.