Gurkha

Oi beibe, mä rakastan sua kovasti ja käyn nepalilaisissa rafloissa monasti. Tällä kertaa lähdin konttien keskeltä kohti Hertsikan hyväilevää syleilyä. Steissin metrolaiturilla oli hetken jännät paikat, kun Länsimetron testauksen takia oli uudet näytöt käytössä ja hieman tuli jo epävarma olo kyydin järjestymisestä. Onneksi sähköverkko kuitenkin veti kaikki tunnelissa olleet vehkeet ja matka idän pikajunassa alkoi.

An excellent Nepalese restaurant in the eastern parts of Helsinki, the Machha Masala fish dish made for an especially delicious lunch experience.

Other wonderful Nepalese restaurants in Helsinki are Shubha Kamana, Fulbari and Bihani.

Kohteena oli tosiaankin nepalilainen, jota olin säästellyt kun torstain kala-annosta oli kehuttu minulle. Nyt kaiken tämän odottelun jälkeen pääsin käymään paikassa, jossa torstain listalla on: Vegetable kofta eli friteerattuja kukkakaali-peruna-tuorejuustopyöryköitä pinaatti-curry-kermakastikkeessa (9e), paneer chili eli paistettua tuorejuustoa ja paprika-sipuli-tomaati-valkosipuli-chili-soijacurrykastikkeessa (9e), kukhura koseli eli yrtti-jogurttimarinoituja tandoorissa paistettuja kanan rintapaloja kookos-tomaatti-voi kermakastikkeessa (9,10e), khasi kofta eli lampaan jauhelihapyöryköita hieman mausteisessa ja tulisessa curry-tomaatti-valkosipuli-inkivääri-sipulikastikkeessa (9,20e), machha masala eli linssijauholla kuorrutettuja ja friteerattuja pangaisusfileepaloja ja ruskistettua paprikaa tulisessa ja mausteisessa valkosipuli-sipuli-inkivääri-tomaattikastikkeessa (9,50e), kombo kahdesta edeltävästä annoksesta (11e) sekä khashi kukhura masala eli yrtti-jogurttimarinoituja ja tandoori-uunissa grillattuja kanafileepaloja ja lampaan jauhelihaa tulisessa tomaatti-sipuli-inkivääri-masalakastikkeessa (12,50e).

Valitsin kombon (tietty) johon otin sen kalan lisäksi lammasta (tottakai). Alkuun oli salaattibaari, josta löytyi: Salaattisekoitus, tomaattia, kurkkua, oliiveja, perunasötkötys, kurkkuraaste sekä papadamia ja erilaisia kastikkeita.

Olin ilmeisesti niin emotionaalisessa tilassa etten edes ottanut salaatista kuvaa, pahoittelut siitä. Tämä oli ihan ok aloitus, tosin porkkanaraaste vaikutti mielestäni snadisti seissyltä, vaikka olin luonnollisestikin aikaisin liikkeellä. Papadam kuitenkin paransi mieltä, kuten myös se herkullinen mangochutney (tässä on tullut mangoa vedeltyä oikein huolella lähipäivinä).

Pääruoka saapui kohtuu vikkelään ja oli komea setti peltilautasella. Viereen tuli naan-leipä, joka oli hyvä, rapsakka pinta ja ilmava sisus, toimi erittäin hienosti raita-kastikkeen kanssa. Kala-annos oli ihan mahtava, ei ihme että tätä kehuttiin. Näitä kastikkeita on tullut vedettyä nyt jo aika monessa mestassa, mutta tämä oli kyllä yksi paremmista seteistä mitä Stadin nepalilaisista rafloista löytyy.

Suosittelen käymään jo ihan tämän ihanan tulisen ja maukkaan setin takia. Itse kalahan tässä ei juuri maistu, eikä fritti ole rapsakka, mutta makuprofiili oli mitä maittavin. Tulisuus oli juuri sopiva, ei liikaa (salaattibaarista taisi löytyä jotain jolla saa tiukemmaksi, jos sitä kaipaa) ja riisin sekä sen leivän kanssa tämä tuli vedettyä alta aikayksikön.

Lammaspullat olivat nekin ihan jees, pallojen konsistenssi oli sopiva haarukalla vedettäväksi, ei sellaisia tiukkoja mitä tulee joissain paikoissa. Maltillisen mausteinen kastike pelasi kivasti yhteen ja tämäkin vaihtoehto on ihan potentiaalinen, mutta ei tämä vetänyt vertoja sille upealle kalalle.

Sisustus ravintolassa oli erittäin siisti ja harkitun oloinen. Tilaa löytyi vaikka muille jakaa ja mesta oli miellyttävän valoisa ja freesin oloinen. Vuoritaulut seinillä, kuten asiaan kuuluu ja muutkin checkilistan itemit löytyivät, mutta kaikki oli jotenkin vähän parempaa kuin monessa muussa tällaisista paikoista.

Tykkäsin myös niistä kattoon duunatuista lakanoista, jotka peittivät ylhäällä roikkuvaa infraa ja muutenkin toivat vähän eksotiikkaa peliin. Raflan toisessa päädyssä oli myös lasten leikkinurkka (hyvä!) ja toisessa taas telkkari pyörittämässä jotain randomkamaa. Viihtyisä mesta ja asiakaspalvelukin oli ystävällistä ja sujuvaa.

URL www.gurkha.fi
Puhelin 050-4071292
Osoite Hiihtäjantie 1, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.