Bihani

Kävin sitten tapaamassa Joulupukkia ja meni hetki lentelyyn yms yms. Mutta nyt sitten taas takaisin kehissä ainakin tämän päivän, mahdollisesti/toivottavasti huomenna himassa. Ja alkoikin tehdä mieli nepalilaista, kuten tasaisin väliajoin tapahtuu.

Nappasin Listalta random-otannalla nepalilaisen (näitä riittää) ja suuntasin Maharajan vieressä sijaitsevaan Bihaniin, jossa jännästi oli vielä Diyalon (entinen nimi tai edellinen ravintola, en tiedä tarkkoja detaljeja) kylttejä jäljellä.

A pretty good Nepalese restaurant with tasty lunch dishes and a nice atmosphere. The starters weren’t that amazing, but the main dish made up for it in spades.

Good restaurants near this location are Soup, Kok Thai and Linko.

Tänään oli tarjolla: Shahi Roti Paneer eli leipäjuustoa tomaatti-voi-kermakastikkeessa (8,90e), Chicken Saag eli broilerin rintafileitä pinaatti-curry-kermakastikkeessa (9e), Lamb Korma eli lampaan paloja tomaatti-kerma-currykastikkeessa (9e), Fish Chilli eli pangasius (kala) fileetä paprika-sipuli-tomaatti-currykastikkeessa (8,90e), Rojeko Khana eli kombo kahdesta edellisestä annoksesta (10e) sekä Chef Special Lamb eli lampaan paloja valkosipuli-inkivääri-kokoos-pinaatti-kermakastikkeessa (12,50e).

Lounaaseen kuuluu myös salaattibaari (jäävuorisalaatti-kurkkusalaatti, tomaatti, vihreät oliivit, peperonichilit, punajuuri, fritattua kasvista ja kastiketta, maissia sekä chilikastiketta), keitto (vege-katkis) sekä kahvi/nepalilainen tee. Lautasen kylkeen tulee (natch) myös naan-leipä.

Tilaus hoidetaan pöydässä, josta löytyy myös lista ja maksu lähtiessä kassalle. Salaattibaari on kassan vieressä ja sieltä löytyy myös aseet, vesi tuodaan pöytään, kuten myös pääruoka. Soppa ja kahvit sijaitsevat tiskin läheisyydessä, taaemmalla seinällä. Päivän lehtiä näytti olevan myös tarjolla. Itselle valikoitui se kombo ja otin kalan sekä pinaattikanan.

Alkuun nykäisty soppa ei ollut mitään kovin ihmeellistä, mutta lämmin kuitenkin ja kiva että oli väkerretty. Salaatti oli sekin aika normisettiä, tosin ne fritatut jutut olivat hauskan erilainen komponentti ja kastikkeen kanssa ihan hyviä. Tosin frittauksen rapsakkuus oli näistä kadonnut jo kauan sitten ja olivat kylmiä, vaikka olin ajoissa liikkeellä. Oli tämä nyt kuitenkin ihan ok aloitus ja yleensäkin nämä aloitukset jäävät nepalilaisissa sivuosaan. Niitä sipuleita olen hieman jäänyt kaipaamaan.

Pääruoka saapui kohtuu nopeasti ja oli oikein hyvännäköinen ja höyryävän kuuma setti safkaa. Riisi oli hyvin keitetty ja raita oli freesin maukasta. Papusörsselikin maistui ihan hyvältä. Mutta se kala-annos olikin sitten oikein tosi maukas ja juurikin sitä mitä lääkäri määräsi. Tulisuus oli ehkä vähän himmeällä verrattuna siihen “kolme chiliä” merkkiin, mutta sitähän pystyy aina sillä salaattibaarin (melko tulisella) chilisoossilla korjaamaan.

Diggailin kalasta kovasti ja pinaatti-curry-kermakana oli sekin murisevan mehukasta ja kivan mausteista. Tosin pinaattihittiä olisin kaivannut tähän enemmän, silti erittäin hyvä versio tästä klassisesta kastikkeesta. Naan-leipä oli mielenkiintoisen rapsakka, mutta myös paikoitellen kuohkea. Ihan hyvä se leipä oli, mutta ei kokonaisuudessaan sopinut siihen lautasen pyyhkimiseen.

Tämä oli mielestäni hieman keskitasoa kovempi nepalilainen ja jäi vain hieman jälkeen Shubha Kamanan ja Pikku Nepalin erinomaisuudesta (en toki ole näissä hetkeen lounastanut, mutta Sbhubhasta olen hakenut pari kertaa himaan). Suosittelen kokeilemaan, täältä sai hyvän ja täyttävän lounaan.

Sisustus on siisti ja hieman tavallisuudesta poikkeava nepalilainen, vuoritaulut on seinillä ja loosseja löytyy tummanpuhuvin kalustein, mutta katto on sellainen kiinalaisen metallinen. Ja ajankohtaan sopien ikkunalle oli heitetty joulukuusi räiskyvien valojen kera. Täällä oli ihan jees lounastaa loossissa samalla kun dösät valuivat pitkin Manskua.

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja oikein ystävällistä, tosin lounaan rakenteen (salaatti ja soppa kuuluu, löytyvät tuolta jne) olisi voinut esitellä. Mutta oli tämä sinänsä ihan ilmiselvä, varsinkin kun seinältä löytyi ohjeistus printattuna. Kasvissyöjälle oli sitä juustomeininkiä ja sitä kävikin joku tyttö hakemassa neljä annosta mukaan, varmaan ihan testaamisen arvoinen. Lasten kanssa voisi ehkä tulla, riisiruoka maistuu ja tilaakin oli ihan hyvin.

Vähän näyttää siltä, että huomenna pitää vielä puolikas päivä tehdä, joten voi olla että heitän siihen vielä yhden lounaan. Mutta muuten, Hyvää Joulua!

URL www.bihani.fi
Puhelin  09-5885898
Osoite  Mannerheimintie 23, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.