Helsingin parhaat lounaat 2017 – Buffetit

On se aika vuodesta jälleen, kun katsomme taaksepäin ja ihmettelemme jälkeen jäänyttä kaaosta. Kaamoksen keskelle päätin kuitenkin kasata listan niistä buffista joista olen nauttinut tämän matkan aikana. Järjestys on lähinnä viitteellinen, merkityksellinen itselleni, mutta jokainen paikka on mielestäni käymisen arvoinen.

1. Orchid (Itis)

Olen käynyt täällä muutaman kerran ensimmäisen lounaan jälkeen ja yhtä harhalaukausta lukuunottamatta (tulin lähellä buffan sulkemisaikaa), kokemus on ollut joka kerta erittäin positiivinen. Käy tsekkaamassa jos pidät thaikkusafkasta, sushitkin pelaavat hyvin.

 

2. Borneo

Larussa on yllättävän hyviä lounaspaikkoja, mutta tämä malesialainen ravintola on ihan yliveto. Olen käynyt myöhemmin myös lasten kanssa ja toimi ihan yhtä hienosti.

 

3. African Pots

Afrikkalaisiakin mestoja on alkanut ilmestyä Stadiin, mutta vielä ei ole tullut African Potsia voittanutta, varsinkin jos on kova nälkä. Muista länttää lautaselle myös heidän upeaa chilikastiketta.

 

4. Vivian’s Kitchen & Bar

Vuoden tiukin tulokas buffien luvattuun maailmaan ilmestyi yllättäen Kalliosta, josta löytyi tämä helmi. Edelleenkin tällaista thaikku/kaakkoisaasialaismeininkiä joka osuu omaan herkkuytimeen, mutta bonuksena maittava phở, joka viimeistään lunasti paikan sydämessäni.

 

5. Sandro

Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan maut ovat rullanneet kaupungin kaduille jo pidemmän aikaa, mutta buffista paras on edelleenkin mielestäni Sandron ketju. Maantieteellisesti omalla kohdalla Kampin Sandro vetää pisimmän tikun, näkymätkin toimivat täällä erittäin hyvin, mutta niin Kallion kuin Eirankin pisteet pitävät tasoa korkealla.

 

6. Caverna

Kuin ruotsinlaivan kattaus, mutta kellarissa. Tämä loppumattoman tuntuinen buffa tarjoaa jokaiselle jotakin ja on kestosuosikki kollegoiden piirissä.

 

7. Itsudemo

Sushi on nykypäivän pizza ja laatu on usein sen tasoistakin, joten oli ilo törmätä hyvin valmistettuun sormiruokaan Kampin Narinkkatorin kupeessa. Kävin myös lasten kanssa kääntymässä eräänä Luonnontieteellisen museon käynnillä ja taso oli pysynyt korkealla myös viikonlopun karnevaaleissa. Sushien lisäksi katkis-ananas-chilisalaatti täytyy nostaa korokkeelle.

 

8. Turkkilainen Ravintola

Myyrmäen huoltoasema ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen lounaskohteena, mutta sen yläkertaa miehittävä Turkkilainen Ravintola on todellakin visiitin arvoinen kohde.

 

9. Brasileira

Linjastomallinen toimistoravintola, josta saa autenttista brasilialaista safkaa? Sign me up! Toinen buffa listalla, josta saa todella maukasta chilikastiketta.

 

10. Eevert

Suomalaista kotiruokaakin piti saada buffien listalle, vaikka se ei välttämättä itseäni ihan niin hyvin puhuttelekaan. Tämä paikka tarjosi hyvää ja konstailematonta ruokaa kauniissa ympäristössä, kannattaa kokeilla.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.