Codle

image

Jea boi! Ravintola #498 menossa ja sateen kunniaksi päätin tunneloida metrolla Sörkkään ja käväistä tsekkaamassa erään vii(-ii-ii)meisistä phở mestoista. Eli vietnamilainen Codle-ravintola oli tämän kertainen lounaspaikka. Vietnamilaisista annoksista tarjolle löytyy bánh mì patongit, phở sopat sekä gỏi cuốn eli kesäkääryleet.

A delicious phở soup on offer at this simple Vietnamese restaurant. There are also bánh mì and gỏi cuốn available.

For other great ethnic restaurants in the vicinity, go to Arctic Burrito, Tuk Tuk or Nilgiri.

image

Listalla on lounastarjouksena phở vegenä, kanalla, naudalla, katkiksilla tai sekoituksena (6,90e – 9,90e riippuen protskusta) sekä kesäkääryleet vegenä, kanalla, possulla tai katkarapu + makkara sisuksilla (4 kpl 7,20e – 8,20e). Ja tosiaan on niitä patonkejakin (mutta ei “lounastarjouksena”) vegenä, kanalla, possulla tai vietnamilaisella makkaralla (4,90e – 5,20e).

image

Itse valitsin phởn kaikilla lihoilla ja otin kylkeen yhden kääryleen katkis-makkaralla (2,80e) ja tulisella kastikkeella (kokonaishinta 12,70e). Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, josta löytyy myös jotain muita kahvilameininkejä vitriinistä. Tilauksen yhteydessä saa veden mukaan tiskiltä, josta löytyy aseet sun muut. Mausteita on pöydissä tarjolla.

image

Aloitin sillä kesäkäärylepötkylällä ja tämä oli ihan hyvä. Aika tahmeaa menoa tämäkin oli, joten ehkä mahdollisesti siellä Ônamissa(kaan? vai oliko täälläkin?) ei oltu tehty käärylettä etukäteen. Ehkä nämä vaan ovat automaagisesti heti tekohetkestä tällaisia kaikkeen kiinnittyviä? Olen joskus itse tehnyt näitä, enkä muista että olisi ihan näin tahmeita heti teon jälkeen. Tosin ne on tullut syötyä ihan heti kun on tehty. Joka tapauksessa, kastike oli tulista, komponentit maistuivat tuoreilta ja tämä oli hyvä aloitus lounaalle.

image

Soppakulho oli taas melkoisen kokoinen ja aineiksia oli miellyttävän laaja kirjo. Oli ohutta keltasipulia, ituja, yrttejä, hieman ohuempaa nuudelia, nautaa, kanaa, vietnamilaista makkaraa, katkiksia ja sitä lientä. Ja olipas tämä hyvä liemi! Kirkas ja erittäin herkullinen sekä syvän makuinen. Yksi paremmista liemistä mitä olen Stadissa maistanut, meni heti phở-kisan kärkijoukkoon. Lehmä oli erittäin ohuiksi suikaleiksi leikattu ja paikoitellen vielä hieman punertavaa (hyvä!). Katkikset olivat jännästi pituussunnassa puolitettuja ja sopivan kypsyisiä, ei ollut ollenkaan mennyt kumimaiseksi vaan mehevän herkullisia olivat. Kana oli revitty suikaleiksi ja oli erittäin mehevää sekä herkullista. Sipulit ja idut olivat kivan rapsakoita ja yrttiä oli hyvin.

image

Nuudeleitakin oli sopivasti muihin komponentteihin nähden ja kaiken kaikkiaan tämä oli todella herkullinen phở. Suosittelen ihan ehdottomasti kokeilemaan, menee mielestäni aika fiilistelyksi, että onko tämä, No. 5 Coffee vai Hanoi Vietnam ygönen. Mutta oman makuarvion perusteella se tuolta listalta löytyy. Tosin en ole siinä Itiksen vietnamilaisessa (vielä) käynyt, joten turha tässä on lähteä vielä mitään keulimaan.

image

Sisustus on melko karu, jopa Sörkän mittapuulla, ei tänne tulla viihtymään. Lehdetkin baaritiskillä ovat eilisiä ja vain surullinen musiikki puuttuu että saisi koko Kaurismäkeläisen kokemuksen. Toisaalta kun istuskelee sillä baaritiskillä, Kulta Katriina -mainosteipin takana, niin ihan hauska tästä oli seurata Hämeentien vilinää ja kaikkia kummallisia kuljetusautoja yms.

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle on vegephở(!) joka on sen verran harvinainen ilmestys (ainakin Ônamista löytyy myös), että kannattaa varmaan kokeilla. Lasten kanssa en ehkä tänne erikseen lähtisi, voisin tosin jotain picnic-evästä nappaa mukaan. Mutta tällaiselle nopealle ja maittavalle lounaalle tämä oli erittäin hyvä rafla.

image

Ps. 6k Kampissa oli näemmä jo niin valmiina, että järkkäsivät jotkut juhlat. Kohta pääsee näitäkin koestamaan.
image

URL www.facebook.com/CodleHelsinki
Puhelin 045-6006668
Osoite Hämeentie 21, Helsinki

6 thoughts on “Codle”

 1. Olen kuullut tästä niin omituisia juttuja, että phở-seikkailuni ovat täysin hypänneet Codlen yli. Mutta tästä innostuneena, ja kun on lähes kotikonnuilla, tämä pitää ehdottomasti testata pikimiten.

  1. Heti heräsi mielenkiinto, että mitä olet kuullut. Mut joo, soppa oli hyvää, kesäkääryle ok, paikka karu. Teki mieli ottaa mukaan patonki kun se soppa oli niin hyvä.

  1. Suola ja rasvahan ne maut tuo ruokaan. Mutta joo, makuasioitahan nämä ovat ja niistä ei voi kuin kiistellä.

 2. Toki suolaa ja rasvaa pitää olla. Yrttien niukkuutta taisi frendi kans manata.

  1. Kas, musta niitä oli ihan kohtuullisesti, tosin tuoreita yrttejä on harvoin liikaa.
   Ja se pieni limelohko mitä näihin laitetaan viereen on musta aina liian pieni, kaipaisin vähän enemmän happoa, varsinkin jos on vähän rasvaisempi liemi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.