Cafe Lasipalatsi (3. kerta)

No olihan se jo aikakin. Meinaan käydä täällä kahden ja puolen vuoden jälkeen. Remontissahan tämä toki on ollut tässä jonkun aikaa, kun rakentelevat jännittävää Amos Rex -museokompleksia (odotan suurella mielenkiinnolla tätä), joten eipä tässä ole kauheasti ollut saumojakaan mennä. Mutta kun rakas vaimoni tuli taas lounasseurakseni, niin ajattelin, että tämä voisi olla hyvä kohde.

Itseasiassa tämän koko ravintolaturneen aloitus kiteytyy tähän rakennukseen, kun olin siirtynyt keskustaan töihin parin Amican otteesta ja siitä sitten pääsin käymään uusissa paikoissa safkaamassa. Mutta sitten kun oltiin samalla porukalla käyty jo toista kymmentä kertaa samoissa paikoissa, niin alkoi tulla sellainen “missed opportunities”-fiilis, tiedättehän sen? Tein sitten (ihan oikeasti) uudenvuoden lupauksen itselleni (tosin vasta joskus tammikuun loppupuolella, mutta kuka näitä laskee?), että käyn joka päivä uudessa paikassa syömässä. Ja olenhan minä käynyt, ainakin suurimmaksi osaksi. Without further ado, nyt siis jälleen kerran sama vanha (tosin remontoituna) Cafe Lasipalatsi.

A buffet with some quirky combinations and wonderfully pepperish meatballs, the central location in this functionalist building makes it a popular spot for lunch.

Some of the other lunch buffets close by are Sandro, India House and Le Havre.

Paikka tarjoaa edelleenkin kotiruokamaista buffettia (10,30e), salaatilla, sopalla ja lämpimällä ruoalla. Tänään päivittäin vaihtuvalta listalta löytyi: Cheddarjuusto-porkkanakeitto, salaattibaari (salaattisekoitus, lohi-caesarsalaatti, helmimozzarella-tomaattisalaatti, porkkanaraaste kidneypavuilla, raejuustoa ja kikherneitä korianterilla), lihapyörykät pippurikastikkeessa, valkosipuliperunaa, punajuuripihvi hollandaise-kastikkeella. Leipiäkin löytyi, mutta en käynyt katsomassa että mitä. Loppuun on kahvia/teetä jotka saa myös mukaan. Tilaus ja maksu hoidetaan kassalle tullessa, josta sitten edetään linjastoa pitkin soppakanuunaa kohti.

Salaatti oli ihan jees, tuoreita juttuja ja sen sellaista. Mutta jotenkin se papujen ja porkkanaraasteen yhdistäminen kummastutti ja ne snadit mozzarellapallotkaan eivät sen suuremmin viehättäneet. Keitto oli sekin hyvin omanlaisensa makukombinaatio, vahva porkkana ja cheddar jotenkin tuntui sotivan kielen päällä. Persoonallinen meno jatkui punajuuripihvin kanssa, aines josta itse en ole niin innostunut, joten jääköön itse pihvin osalta toteaminen että maistui kovin punajuuriselta (hyvä?).

Mutta se hollandaise-kastike tuntui kovin ristiriitaiselta valinnalta. Ehkä sitä on vaan omien konventioidensa uhri, mutta eikös feta tai vuohenjuusto olisi enemmän tämän kaveri kuin muuten ehkä ihan hyvä hollandaise? Myöskään R ei ollut mitenkään erityisen vakuuttunut kastikkeen sopivuudesta, vaikka punajuuri toki hänelle maistuikin. Valkosipuliperunat olivat sinänsä ihan hyviä, mutta kovin vähän sitä valkosipulia oli tähän eksynyt, ehkä hyvä niin kun arkipäivän lounasta kuitenkin tässä vedellään.

Ne etäisesti pannupihvejä muistuttaneet lihapullat olivat buffan kohokohta ja pippurisuudessaan oikein makoisia ja jätetty sopivan mehukkaiksikin kaiken kukkuraksi. Näitä veteli niiden pottujen kanssa oikein mielellään ja hyvin tuli taas kupu täyteen. Näemmä tässä ollaan pysytty jokseenkin lestissä, eikä suuria muutoksia ole koettu tarpeelliseksi. Tämä on ihan hyvä kotiruokalounasbuffa (yhdys sana -hirviö), mutta parempiakin kaupungista löytyy.

Sisustus on freesattu, mutta niin, että alkuperäinen ilme on säilynyt jokseenkin samanlaisena. Baaritiski ikkunan äärestä on hävinnyt ja asiakaspaikkoja on näin ollen tullut lisää. Tavallaan hyvä (mesta on erittäin suosittu), mutta toisaalta muistelen kaiholla niitä datanomadireissuja tänne, kun olen läppärillä jotain pumaskaa kirjoitellut tiskillä ja samalla ihmetellyt Manskun ihmisvilinää.

Kehitys kehittyy jne. Musiikin puuttuminen jäi myös hieman kaivelemaan, toki eetteri täyttyy toisilleen juttelevista ihmisistä, mutta jotenkin silti sitä kaipaa jotain taustaraitaa orastavan tinnituksen kaveriksi.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle on joka päivä jotain, tänään niitä punajuuripihvejä (tosin voi-pohjaisella kastikkeella, haittakse?) sekä soppa ja salaatti. Lasten kanssa voisi mennä vähän ryysäämiseksi, asiakaspaikkoja on vedetty sali täyteen. Mutta kahvilana tämä on tavallaan ihan viihtyisä ja keskeisellä paikallakin.

URL www.ravintolalasipalatsi.fi
Puhelin 020-7424290
Osoite Mannerheimintie 22-24, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.