The Buddha Bar

HUOM! Ravintola on suljettu ja tilalle on tullut API sekä Asian Noodles Bar.

Tämähän napsahti listalle silloin TPAS käynnin yhteydessä, ja oli vielä silloin remontissa, mutta nyt auki. Kyseessä on siis (Tres) Bonesin (ex-Suola, ex-ex-Lostari) tilalle napsahtanut aasialaista ruokaa tarjoava ravintola joka ilmeisesti ehkä yrittää toimia myös ööklubina. Tai siltä tuo sisustus ainakin vaikutti. Ihastuttava pääkallokeli saatteli minua läpi Ruttopuiston kun luistelin ohuen vesikerroksen pinnoittaman jään päällä, mutta selvisin Iso Roban ja Annankadun kulmaan ehjin nahoin.

Yet another Asian buffet with sushi, salad and warm dishes of average quality. But the steamed buns with pulled pork were tasty and differentiated this restaurant slightly from the others. The location is excellent and filled with a rowdy history.

Other Asian buffets in Helsinki worth visiting are Orchid (Itis), Ho’s Food and Fuku.

Tarjolla on buffa (9,50e) optionaalisella sushilla (11,90e), tänään buffet käsitti: Tom Kha Gai tofulla, paistettuja nuudeleita ja kasviksia osterikastikkeessa, paistettuja kasviksia, fritattua kalaa (pangasius?) kasviksilla, paistettua lehmää pavuilla, kanafrittiä, hapanimelä- ja sweet chili -kastiketta, kevätkääryleitä, revityllä sialla-korianterilla-chilillä täytettyjä höyrytettyjä (bao/mantou) sämpylöitä, nigirisushia (sake, paahdettu lohi, tamago, ebi, surimi ja muutama muu mitä en muista), makisushia (avokado, wakame, salaatti, tamago jne), gari, “wasabi”, salaattibaari (kinkku-majoneesihässäkkä, marinoitua kaali-porkkanaraastetta, vesimelonia jne) ja riisiä.

Alkuun heitetty sushi + salaattisetti ei oikein vakuuttanut. Lohi ei ollut ihan parhaimmasta päästä ja se riisi olisi kaivannut parempaa maustamista kuin myös tarkempaa valmistamista. Nyt nigireiden riisi lähti “purkautumaan” ja muutenkin suutuntuma jätti vähän toivomisen varaa.

Kyllä niitä nigireitä söi, mutta parempiakin löytyy. Makeissa oli nori päässyt nahistumaan, vaikka olinkin kovin ajoissa liikenteessä ja riisiäkin oli annosteltu melko runsaalla kädellä. Ja se kaalisalaatti jäi puoliväliin, huolimatta siitä kuinka paljon tällaisia yleensä rakastan.

Nyt salaatti oli saanut pelkän hapon, ei sokeria ollenkaan, ja jos suolaa oli niin en sitä huomannut. Puhumattakaan mistään sesamista tms maustamisesta. Harmi sinänsä. Mutta se bao(zi) vai-mikä-lienee-oikea-termi täytetty pulla oli oikein herkullinen!

Toki onhan näitä pullia sinänsä esim. Ju Fussa ja Basilikassa, mutta ei täytettynä (ainakaan silloin kun olen itse käynyt) ja oikeastaan ainoa paikka Stadissa (ravintolapäivää ei lasketa) missä näitä on aiemmin tullut vastaan on Gaijin. Mutta siis hyvä idis pistää näitä tarjolle, hyviä olivat.

Pääruoat olivat parempia kuin alkupalat ja suosittelenkin skippaamaan sen sushiosaston tällä kokemuksella. Paistetut nuudelit olivat saaneet kaverikseen kaikenlaisia kasviksia ja maistuivat (erityisesti sen nam prik pla tms kastikkeen kanssa) hyvältä. Tom Kha Gai tofuineen oli ihan jees, mutta hävisi kyllä 6-0 eiliselle thaikkuiloittelulle.

Kala oli muuten hyvää, mutta siellä oli joitain kohtia, missä oli hieman erikoinen maku, joka sitten vähän pilasi tunnelmaa. Fritit olivat rapsakoita ja makoisia, mutta se hapanimeläkastike oli omaan makuun snadisti liian makeaa.

Lehmä pavuilla oli ihan kohtuu maittavaa ja lihakin oli vielä ihan mureaa, mikä on harvinaisempaa tällaisessa buffet-kontekstissa. Ja oli ihan pakko ottaa toinen sellainen pork buni, melkein kannattaa ihan näiden takia käydä tsekkaamassa. Mielestäni tämä sijoittui kaupungin kaakkois-aasialaisten buffettien keskikastiin, mutta ne purilaiset, palvelu ja sisustus nostivat hieman pisteitä.

Sisustus on aika kiva kaikkine koristeineen ja harkittujen valospotteineen. Poislukien vähän kauhtuneet kalusteet (olisiko ainakin vanhat pöydät käytössä tms?) täällä oli oikein miellyttävää istuskella ja oletan, että tila edelleenkin toimii hyvin iltaturinoihin kavereiden kanssa (en toki musiikista yms tiedä). Isoista ikkunoista oli hauska vahdata ohi soljuvaa ihmisvirtaa samalla kun lounasti.

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja huolehtivaa, vedet tuli pöytään ja kaikilta käytiin kyselemässä, että maistuiko ruoka jne. Selvästi oltiin kiinnostuneita asiakkaista ja kaikki toivotettiin tervetulleeksi ravintolaan ja opastettiin lounaan saloihin pyytämättä. Kasvissyöjälle oli vähän heikosti juttuja, kuten tällaisissa usein on. Toki jotain paistetua kasvista ja random susheja, mutta parempaa settiä saa lautasannoksina lähistöltä samaan hintaan tai halvemmalla. Lasten kanssa ei ehkä jaksaisi, sushibuffana tämä ei ollut mikään ihan paras mesta ja muutenkin vähän enemmän tälleen aikuiseen makuun suunnattu tila.

Ps. Makki Makki on muuttanut nimeään GIWA:ksi. Mikä nyt on kun pitää nimiä muutella? Webska kuitenkin vielä ihan saman niminen etc. Mutta ihan hyvä sinänsä, kun nyt voi käydä “uudessa” raflassa hyvillä mielin eikä riko omia täysin järjettömiä sääntöjä. Meinaan tuo Makki Makki oli mielestäni oikein giwa (heh heh) lounaskohde.

Pps. Ja Bocuse d’Or kisat olivat ja menivät. Viisi tähteä Fidel Castro iskee taas kovaan ytimeen artikkelillaan. Ei ole helppoa suomipojalla noissa kisoissa, mutta hienoa, että maan kovimpia nimiä jaksaa pistää kerta toisensa jälkeen paukkuja tuohonkin touhuun. Ja siis hyvähän toi sijoitus oli, voitettiin Ruotsikin. Prkl.

URL The Buddha Bar
Puhelin 045-2193453
Osoite Annankatu 6, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.