Makki Makki

HUOM! Ravintola on vaihtanut nimekseen GIWA.

Kasvisruoka, jotka eivät ole aina sitä samaa vanhaa, on hieman vaikeaa löytää. Eräs tällainen vaihtoehto on Makki Makkin tarjoama korealainen kimchi bibimbab (9,90e). Tämä Bulevardin keskivaiheilta löytyvä, puolikerroksessa sijaitseva pienehkö ravintola tarjoaa myös sushia ja tietysti bibimbabia muillakin lisukkeilla kuin kimchillä.

Pöytään istumaan ja tilaus kehiin. Alkuun oli salaattia baarista, jolle löytyi joku hieman mausteinen, kivasti seesamilta maistuva kastike. Lisäksi tuli miso-keitto ja vesi pöytään, jonka jälkeen sitä alkoikin jo olla aika paljon ruokaa edessä. Bibimbabin kylkeen tuli valittua korealainen (tietysti tulinen) red pepper paste, mutta muitakin kastikevaihtoehtoja löytyy.

Ruuan saapuessa annettiin myös ohjeet syömiseen (sekoita kastiketta riisin ja kasvisten kanssa ja syö). Ruoka oli yksinkertaista ja hyvää, tosin kimchitä olisi saanut olla enemmän, se oli hyvää. Riisi oli hieman kokkareisempaa kuin olisin itse toivonut ja osa annoksesta jäikin syömättä. Ehkä kastiketta ja muita tavaroita olisi pitänyt sekoittaa ronskimmalla kädellä. Tulin kuitenkin ihan kylläiseksi, se verran oli kaikkea muutakin. Peräruuaksi oli kahvia tai vihreää teetä sekä keksejä (jee!).

Sisustus on miellyttävä ja teemaan sopiva. Palvelu oli ripeää ja erittäin ystävällistä.

Kasvisruokaahan täällä tuli syötyä, tosin poislukien oma vaihtoehto, kaikessa muussa on kalaa tai lihaa. Lasten kanssa tänne voisi ihan hyvin tulla syömään sushia, mutta vaunut kannattaa jättää kotiin. Paikka on myös aika pieni, mutta palvelu sen verran ystävällistä, että varmaankin ottavat ihan hyvin vastaan pienemmätkin.

URL www.facebook.com/enjoymakki
Puhelin 040-1993223
Osoite Bulevardi 19, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.