Soil (Tuomaan markkinat)

Täällä piti käydä viime vuonna, mutta huono kunto esti hyvät aikeet. Onneksi tämä lounasta tarjoamaton ravintola oli jälleen Tuomaan markkinoilla ja iskeydyinkin heti mestoille kun huomasin kyltin. Oikea ravintolahan sijaitsee osoitteessa Fredrikinkatu 37 ja tarjoilee tapaksia sekä viiniä. Tuomaan markkinoilla oli toki rajoittuneempi setti, täyttä keittiötähän ei ole käytössä.

A wine room that servers Tapas is present again at the Tuomaan markkinat Helsinki Christmas Market. The chorizo hot dog was very tasty and the market is definitely worth a visit.

Some of the other restaurants present at the market were Kolmon3n, Levant and Social Food.

Suppealla markkinamenulla oli tarjolla: Lohikeitto ja tuoretta leipää (8e), chorizo-makkara hodari (6e) sekä patatas bravas aiolilla ja tomaattikastikkeella (6e). Loppuun oli: Suklaatryffeleitä (1,50e kpl) sekä turron-mantelinougat (5e). Juomaksi oli pullovettä (2e) tai glögejä. Itselle valikoitui hodari ja patatas bravas sekä sitä vettä.

Hodari oli yllättävän herkullinen, chorizo-makkara toimi hienosti ja kastikkeet komppasivat sitä mainiosti. Ja se leipä! Ihanan rapean herkullista sekä loistava sitko. Hieno versio hodarista ja erittäin maukas setti. Ne perunatkin olivat hyviä, mutta eivät yltäneet ihan samalle levelille.

Näissäkin ne kastikkeet olivat hyvän makuisia ja perunat olivat suurimmaksi osaksi miellyttävän rapsakoita pinnaltaan ja ilmavia sisältä. Oikein hyvä tällaiseksi “festarisafkaksi”, pitääkin yrittää joskus käydä varsinaisessa ravintolassa maistelemassa.

Sisustus on pakon sanelemana tällainen tilapäinen koppi, mutta kivasti sisustettu ja tilanteeseen sopiva. Täällä oli ihan hauska lounastaa jouluisen tunnelman saattelemana, vaikka vähän viileähän täällä toki oli. Vähemmän kuitenkin tuuli kuin avonaisissa mestoissa.

Kolmon3nkin löytyy markkinoiden toiselta laidalta, kannattaa käydä koestamassa ja nautiskella muutenkin Tuomaan markkinoiden kivasta fiiliksestä, tällä kertaa (johtuu varmaan omasta päästä) ei markkinat tuntuneet ihan niin angstisen ahtaalta. Tietty en kävellyt läpi niitä koppirivistöjä, mutta sisäänkäynnin sijoittaminen keskelle markkinoita tuntui toimivan paremmin kuin edellisvuoden setuppi.

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja rennon ystävällistä. Kasvissyöjälle löytyi ilmeisesti jotain vegaanisia vaihtoehtoja, kysymällä selviää tarkemmin. Lasten kanssa pitää kyllä tulla markkinoille, siellä oli taas se karusellikin ja kaikkee.

URL www.soilwineroom.fi

www.tuomaanmarkkinat.fi/soil-wine-friends

Puhelin  N/A
Osoite  Senaatintori, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.